Savulohi-mustakaalipasta valmistuu nopeasti
Maukas ja helppo arjen kotiruoka? Savulohi-mustakaalipasta on sellainen. Sen valmistuksessa ei mene paljon aikaa. Se tehdään valmiiksi savustetusta lohesta, keitetystä fusillipastasta, voissa paistetusta purjosipulista ja mustakaalista, sekä kermasta. Pastakastike maustetaan kasvisliemifondilla, ripauksella tuoretta sitruunan kuorta, sekä mustapippurilla ja suolalla.
Mustakaali eli palmukaali on lehtikaalin tumma lajike, joka on erityisen suosittu Italian Toscanassa. Ravinnoksi mustakaalista käytetään ainoastaan lehdet, joten sitkeä lehtiruoti kannattaa poistaa tai ainakin ohentaa ennen valmistamista. Maultaan lehtikaali ja mustakaali ovatkin hyvin samanlaisia. Jos mustakaalia ei siis ole saatavilla, voi sen mainiosti vaihtaa päittäin lehtikaaliin tässäkin reseptissä.
Savulohi-mustakaalipasta neljälle
400 g fusillipastaa
10 cm pala purjosipulia
1 nippu mustakaalia
150-200 g savustettua lohta
3 dl kuohukermaa
1 kasvisliemifondi
luomusitruunan kuorta
suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen
Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Huhtele mustakaali vedellä. Pilko purjosipuli ja mustakaali. Mustakaali kannattaa pilkkoa suupalan kokoisiksi paloiksi ja siitä poistetaan sitkeä lehtiruoti. Kuullota purjoa pannulla voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon pilkottu mustakaali ja paista minuutin verran. Lisää pannulle kerma ja kasvisfondi. Anna porista hetken verran.
Lisää joukkoon savustettu lohi paloina. Anna porista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle al denteksi keitetty fusillipasta ja pyörittele pasta soosin joukkoon. Raasta päälle hieman luomusitruunan kuorta, tarkista maku ja lisää vielä suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile heti.
Henriikka Fingerborg