Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

tempur

Upeasta valkoisesta kodista ja viimeisen päälle mietitystä sisustuksesta tunnettu Saija Vainio satsaa selvästi kalusteisiin. Se näkyy suositun CoconutWhiteB-Instagram-tilin kautta. Kuvat eivät kuitenkaan aina kerro kaikkea, ja nyt mennään pintaa syvemmälle.

Vaikka makuuhuone näytti Instagram-kuvissa kauniilta, ei se tarjonnut Vainion kaipaamia hyviä yöunia. Syy tähän oli Tempuria muistuttavassa halpajäljitelmässä: hän oli hankkinut aikaisemmin tyynyn, joka lupasi paljon ja kopioi Tempuria, mutta lunasti vähän ja tuli kalliiksi unen laadun kärsittyä. Saija heräsi aamuisin väsyneenä ja keho jumissa.

Tämä on normaalia halpistuotteissa, koska niiden laadusta ja ominaisuuksista on tingitty halvan hinnan takia. Moni kuvittelee, että samantyylinen materiaali ja ulkonäkö antavat samat hyödyt kuin aito Tempur, mutta näin ei ole – sen todistaa myös Saija Vainion käyttäjäkokemus. Tempur lupaa ja tuo terveyshyötyjä, mutta copycat-tuotteella saatiin erilaisia niska-hartiaseudun kiputiloja sekä selän jäykkyyttä.

Sama tuotekategoria, täysin eri laatu – huomaa nämä!

Aidossa Tempurissa ja sitä matkivissa halpajäljitelmissä on kolme ratkaisevaa ja rahan arvoista eroa.

Ensimmäinen on ainutlaatuinen solurakenne. Tempur-materiaali muotoutuu yksilöllisesti ja näin kehon paino jakautuu laajemmalle alueelle patjalla vähentäen kehoon kohdistuvaa pistekohtaista painetta ja lisäksi materiaalin viskoelastiset, painetta vähentävät ominaisuudet, mahdollistavat mukavuuden ja painottomuuden tunteen. Näistä seuraa rentoutuminen, laadukas uni ja palautuminen sekä helpotus kiputiloihin. Tämä toteutuu vain aidolla Tempurilla.

Sen lisäksi laatu on ratkaisevan erilainen. Erinomainen laatu perustuu uniikkiin materiaaliin ja jatkuvaan kehitystyöhön. Tempurin kestävyys ja käyttöikä on parempi kuin useilla muilla joustin- ja memory foam -patjoilla. Tempurin patja- ja tyynymateriaali on ainoana sertifioitu Yhdysvaltojen avaruussäätiö NASA:n toimesta.

Lisäksi terveydenhoitoalan ammattilaiset, kuten Uniliitto ja Selkäliitto, suosittelevat nimenomaan vain aitoa Tempuria, eikä jäljitelmiä. TEMPUR on tutkittu ja turvallinen, ja siksi se on käytössä myös joissain terveydenhoidon vaativimmissa kohteissa.

Viimeisin keskeisin ero on tuotteen valmistusprosessi. Tempur valmistaa tuotteet omissa tehtaissaan 24/7, kun taas useat kilpailijat ulkoistavat tuotantoaan halvan työvoiman maihin ja tehtaisiin, joissa valmistetaan kaikenlaisia tuotteita alihankintana, mutta joilla ei ole omaa jatkuvaa ja keskittynyttä tuotantoa tai tuotekehitystä. Tällöin nämä valmistuttajat eivät kehitä tuotetta vaan valmistavat erän kerrallaan ja korkeintaan etsivät vain keinoja halventaa sitä karsimalla ominaisuuksia ja laatua. Tästä syystä copycat-tuotteet eivät menesty tutkimuksissa, kun sen sijaan Tempurin käyttäjät* Euroopassa ovat tyytyväisempiä, kuin muita patjoja käyttävät ihmiset.

Lue lisää Tempurin ja halpajäljitelmien eroista!

Halpajäljitelmän huonous paljastui unipäiväkirjalla

Ennen Tempuriin vaihtamista Saija Vainiolla oli käytössä Tempuria jäljittelevä halpistyyny ja useita vuosia vanha joustinpatja, joilla nukkumista seurattiin ensimmäiset 13 yötä. Erot selvisivät tutkimalla.

Nukahtaminen kesti 30–60 minuuttia ja unta tuli yön aikana kaikkiaan vain 5–6 tuntia. Hän heräili paljon, jopa 43 kertaa 13 mittausyön aikana.

Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB

Lisäksi Saija kertoi kokeneensa väsymyksen tunnetta kymmenenä aamuna 13:sta, eikä hän saanut heti unta 11 iltana.

–En todellakaan kokenut nukkuvani hyvin vanhalla patjalla ja tyynyllä. Uni oli katkonaista ja öisin tuli kylmä, minkä lisäksi myös kääntyily ja pyöriminen vaivasivat. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi en ole kokenut oloani virkeäksi aamuisin, Saija Vainio sanoo.

Huonosti nukutun yön jälkeen hänellä oli muun muassa vaikeuksia lähteä liikkeelle, jäykkyyden tunnetta selässä, selkäkipuja, jäykkyyttä niska-hartiaseudulla sekä yleistä väsymystä.

Oli selvää, että nukkumisergonomia ei ollut kunnossa.

–Kärsin aika pitkään uniongelmista, jotka kumuloituivat keväällä siihen, että itseä alkoi huimata, heräsin monta kertaa yössä alaselkä- ja vatsakipuihin, minkä lisäksi uneni oli hyvin katkonaista. Silloin tein päätöksen, että vanha sänky lähtisi vaihtoon ja nyt panostetaan laadukkaaseen sänkyyn sekä tyynyihin, jotka tuovat helpotusta omaan jaksamiseen kun uni alkaisi taas maistua.

Uni muuttui paremmaksi uuden patjan ja tyynyn myötä

Saija Vainio vaihtoi patjan ja tyynyn aitoihin Tempur-tuotteisiin, ja ero näkyi selvästi uudella tutkimusjaksolla. Vastaava 13 yön mittainen seuranta osoitti, miten suuri vaikutus aidoilla tuotteilla on unen laadun parantamiseen.

Nukahtamisaika lyheni merkittävästi, sillä vain yhtenä 13:sta yöstä Saija raportoi, ettei saanut unta heti. Vastaavasti hän koki väsymystäkin vain yhtenä aamuna, ja heräilyjen määrä oli laskenut aiemmasta peräti 43 kerrasta vain kahteen. Kyllä kannatti panostaa laatuun!

Koska nukkumisergonomia ja unen laatu paranivat, pystyi sängyssä nyt viettämään pitemmän aikaa, jolloin unen määrä normalisoitui. Tempurin ansioista hän nukkuu nyt 7–8 tuntia yössä.

–Tempur-patja ja -tyyny ovat tuntuneet huomattavasti mukavammilta ja nukun nyt selvästi paremmin kuin aikaisemmin, minkä lisäksi päiväaikainen virkeys on lisääntynyt, Saija sanoo.

Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB

Myös aamuisiin tuntemuksiin tuli muutoksia. Enää ei vaivaa selän alueen puutuminen tai jäykkyys. Samoin hävisivät niska-hartiaseudun jännitys ja kivut. Saija tuntee itsensä pirteämmäksi kuin aikaisemmin. Hän sanoo, että enää ei ole mitään tekijöitä jotka vaikeuttaisivat nukkumista.

–Yksinkertainen ratkaisu, jota suosittelen! Laadukas patja sekä tyyny poistivat selkäkivut ja yöllisen pyörimisen, hän summaa.

Varaa aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen! Ajanvaraajalle lahja ja kahvit, ei ostopakkoa.

Tempur-tyynyn käyttökokemukset

Saijan mukaan tyyny tukee erinomaisesti niskaa, edesauttaa hyvän nukkuma-asennon löytämistä ja tuntuu miellyttävältä. Hänen mukaansa tyynyllä on ollut myös positiivinen vaikutus nukahtamisaikaan.

Tyyny on myös vähentänyt hänen niska-hartiaseudun jäykkyyttä ja puutumista sekä vähentänyt yöllistä heräilyä. Hän arvioi tyynyn erinomaiseksi.

–Tyyny on juuri sopivan kokoinen, tukee mahtavasti niskaa nukkuessa ja on hengittävä. Se myös palautuu omaan muotoonsa nukkumisen jälkeen, kuvailee Saija Vainio.

Tempur-patjan käyttökokemukset

Saija kertoo, että Tempur-patja tukee selkää, mukautuu miellyttävästi kehoon ja mahdollistaa hyvän nukkuma-asennon löytymisen. Se on myös vähentänyt pyörimistä ja nopeuttanut nukahtamista.

Myös yöllinen heräily on vähentynyt aikaisemmasta. Hän arvioi myös Tempur-patjan erinomaiseksi.

–Ensimmäiset kaksi viikkoa patjalla nukkuminen oli vaikeaa, kun patja ei ollut vielä mukautunut omaan kehoon. Silloin unet jäivät lyhyiksi kovuuden takia, mutta tämän jälkeen ongelmat hävisivät kun patja alkoi muotoutumaan.

Katso ajankohtaiset TEMPUR-kesätarjoukset! Parisängyn ostajalle LG:n älytelevisio tai 2 kpl iPad, edun arvo jopa 800€.

*Perustuu haastatteluihin, jotka on tehty yli 24 000 patjakäyttäjän kanssa 13 Euroopan maassa vuosina 2016–2018. Tyytyväisyys on laskettu verraten tuloksia keskimääräisesti erittäin tyytyväisten Tempur-patjojen käyttäjien kanssa kaikissa 13 maassa seuraavaksi lähinnä olevan kilpailijan tyytyväisimpien asiakkaiden keskiarvoon. Lähin kilpailija tarkoittaa lähintä kilpailijaa ainoastaan suhteessa haastattelutuloksiin.

Tule tekemään Turku-kransseja tunnelmalliseen työpajaan

Turkuseura toteuttaa yhteistyössä kukka-alan yrittäjän Gina Suomen kanssa työpajan, jossa osallistujat pääsevät tekemään Turku-aiheisia kukkakransseja. Tapahtuma järjestetään Turun Vanhassakaupungissa, Brinkkalan talon sisäpihalla tiistaina 23. elokuuta klo 17–19.30.

Oletko huolissasi hintojen nousemisesta? – Näin saat rahasi riittämään

Kuluneen vuoden aikana inflaation nousu on ollut merkittävän suurta. Inflaatio heikentää rahanarvoa, mikä puolestaan johtaa hintojen nousemiseen. Kuluttajat voivat kuitenkin itse vaikuttaa siihen miten hintojen nousu näkyy arjessa. Kun hyödykkeiden hinnat nousevat, täytyy rahaa silloin saada säästöön jostain muusta. Listasimme tähän kahdeksan säästövinkkiä, miten saat rahasi riittämään, kun päivittäisten hankintojen hinnat nousevat.

Helteet keskeyttäneet kalastuslupien myynnin eri puolilla Suomea

Metsähallituksen kalastuskohteiden lupamyyntiä on jouduttu sulkemaan lämmenneiden vesien vuoksi eri puolilla maata. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty kahdeksalla kohteella, ja tilannetta arvioidaan uudelleen 11.7. Asiakkaita kehotetaan siirtämään jo hankitut kalastusluvat myöhempään ajankohtaan.

Kansanedustaja Ritva Elomaa: Korkeimman oikeuden ennakkopäätös vaarantaa eläinten hyvinvoinnin

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ” Kike ” Elomaa on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa. Hän kysyy miten hallitus tulee tehostamaan eläinsuojeluviranomaisten toimintaa ja onko hallituksella tahtoa laajentaa eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa erityisesti eläinten omistusoikeudesta päättämisen suhteen.

Kadunrakennustöitä Juhana Herttuan puistokadulla

Kadunrakennustyö alkaa tiistaina 5. heinäkuuta Juhana Herttuan puistokadulla, välillä Juhana Herttuan puistokatu 16 – Ebba Brahen katu. Yksi ajokaista pois käytöstä molemmista ajosuunnista. Liikenne tulee ruuhkautumaan merkittävästi Juhana Herttuan puistokadulla aamu- ja iltalaivojen lähtöjen aikana.

Åbo Akademin varainhankinta sujui yli odotusten

Åbo Akademin varainhankintakampanja ylitti odotukset. Kohdennetun rahoituksen suurimpia vastaanottajia olivat kasvatustieteen, luonnontieteiden, humanististen tieteiden ja tekniikan koulutusalat.

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä tulee olla tästä päivästä alkaen biojäteastia tai kompostori

Biojätteenkeräys laajenee Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueella uuden jätelain mukaisesti tänään perjantaina 1. heinäkuuta. Taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen.

Suomen Osuuspankin hallinto nimetty

Suupohjan Osuuspankin, Liedon Osuuspankin ja Piikkiön Osuuspankin sulautumisesta syntyneen Suomen Osuuspankin hallintovalinnat on julkistettu. Liedon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jussi Karttila valittiin pankin hallitukseen.

Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaisi Turun lentoasemalle lisää lentoyhteyksiä

Sandra Bergqvist.

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Turun Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa

Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa tällä viikolla ja kestää lokakuuhun 2025 saakka. Tässä vaiheessa rakentaminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin niin, että Juhana Herttuan puistokadulle tulee käyttöön kiertotie, joka on käytössä elokuun loppuun.

Merivartioston kyytiin voi loikata viikonloppuna Twitter-maratonissa

Länsi-Suomen merivartiosto (LSMV) järjestää tulevana viikonloppuna Twitter-maratonin. Twiitteriin ilmoitetaan jokainen saatu tehtävä 24 tunnin ajalta, työturvallisuuden ja asianomaisten yksityisyyden huomioiden.

Turku toisena Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa

Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingin kakkonen on jo toista kertaa peräkkäin Turku. Kaupunkirankingissa arvioidaan kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta eri mittareilla. Koronan vaikutukset kaupungin vuokra-asuntomarkkinaan ovat olleet kokonaisuutena vähäiset, mutta kiinnostus suurempia asuntoja kohtaan on kasvanut selvästi pandemian aikana. Vuokrien nousu oli Turussa koko maan nopeinta.

Itäharjun Prisman kierrätyspiste muuttaa

Turun Prisma Itäharjun yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste on siirretty toiselle puolelle kaupan pihaa. Syynä ovat rakennustyöt. Rinki-ekopisteellä kerätään muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä kodin pienmetallia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät pisteellä paperia ja vaatteita.

Turun yliopisto ylitti viiden miljoonan euron keräystavoitteensa

Turun yliopiston tohtoripromootio toukokuussa 2022.

Turun yliopisto on kerännyt lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä noin 5,2 miljoonaa euroa valtion vastinrahakaudella 15.6.2020–30.6.2022. Vastinrahakausi päättyy tänään. Turun yliopiston tavoite oli kerätä 5 miljoonaa euroa.

Sinilevien määrä nousussa rannikkovesissä

Sinilevä on runsastunut merialueilla, ja havainnot painottuvat Saaristomeren sisä- ja välisaaristoon. Avomerialueen sinilevähavainnot sijoittuvat enimmäkseen ulkosaariston suojaisiin kohtiin. Myös järvissä on havaittu vähäisiä määriä sinilevää, Säkylän Pyhäjärvellä runsaamminkin.

Uudet tuulivoimapuistot liki kolminkertaistavat Naantalin Energian tuulisähkötuotannon

Parhan tuulivoimapuisto.

Pyhäjoen Parhan tuulivoimapuisto ja Haapaveden Hankilan tuulivoimapuisto lähes kolminkertaistavat Naantalin Energian nykyiset tuulisähkön tuotanto-osuudet. Uudet tuulivoimapuistot vihittiin käyttöön peräkkäisinä päivinä 29. ja 30. kesäkuuta. Ne tuottavat jatkossa merkittävän osan Naantalin Energian myymästä tuulisähköstä. Molempien puistojen rakennuttajana on Puhuri Oy, josta Naantalin Energian osakkuusyhtiö Katternö Kraft Oy omistaa suuren osuuden.

Matkustamiseen liittyvät koronatoimet päättyvät Suomen rajoilla huomisesta alkaen

Koronapandemiaan liittyvät terveysturvallisuustoimet Suomen rajanylityspisteillä päättyvät. Perjantaista 1.7. lähtien matkustajien ei enää tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa eikä käydä koronatestissä. Koronaan liittyvien terveysturvallisuustoimien päättymien koskee sekä Suomen sisä- että ulkorajoja. Sisäraja tarkoittaa Suomen ja muun EU- tai Schengen-alueen välistä rajaa ja ulkoraja Suomen ja EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisen alueen rajaa.

Urheilu

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Maalivahtilupaus Ada Liljeström: ”Unelmoin, että pääsisin Helmarien matkaan”

Ada Liljeströmin vahvat otteet on pistetty merkille maajoukkuevalmentajien keskuudessa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä EM-lopputurnaukseen jo viime vuoden puolella. Helmarit eivät jättäneet mitään epäselväksi, vaan voittivat oman karsintalohkonsa. Suomi joutuu kuitenkin itse kisoissa todella hurjaan kyytiin, sillä samaan alkulohkoon arvottiin Saksa, Espanja sekä Tanska. Jalkapallon mahtimaita kaikki.

Inter kaipaa hyökkäykseensä maalintekovoimaa Benjamin Källmanin lähdön myötä

Benjamin Källman on tehnyt viime vuosina tasaisesti tulosta Interin hyökkäyksessä.

Vielä keskiviikkoiltana Benjamin Källman nähtiin Kupittaan nurmella, kun Inter pudotti HJK:n jatkosta Suomen Cupissa. Sen jälkeen edessä ovat ulkomaan kentät. Toivottavasti pysyvämmin kuin muutaman vuoden takaisilla lainapesteillä, jotka eivät johtaneet läpimurtoon kansainvälisillä kentillä.

Otteluanalyysi: Inter pudotti Klubin cupista rankkareilla

Benjamin Källman nähtiin viimeistä kertaa Interin paidassa, ainakin toistaiseksi.

Inter kohtasi HJK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella, nyt Suomen cupin puolivälierissä Kupittaalla. Inter voitti maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuskisassa maalein 5-4 ja eteni välieriin yhdessä FC Lahden, Kuopion Palloseuran ja HIFK:n kanssa. Inter kaikki laukaisijat eli Petteri Forsell , Benjamin Källman , Matias Ojala , David Haro ja Roger Bonet vetivät pallon verkkoon. HJK:lla onnistujia oli neljä ( David Browne , Anthony Olusanya , Pyry Soiri ja Arttu Hoskonen ) mutta kun kisan ensimmäinen ampuja eli Bojan Radulovic kiskaisi pallon taivaan tuuliin, eteni Inter jatkoon. Keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat Interin hyväksi 2-1.

Interin junioreita nimetty UEFA:n A-malliryhmäleirille

Interistä on nimetty yhteensä viisi 2006–07 syntynyttä junioria UEFA A -malliryhmäleirille. Leiri järjestetään Eerikkilän urheiluopistolla 4.–7. heinäkuuta.

Helmarit hioo EM-kuntoa Kupittaalla maanantaina

Suomen naisten A-maajoukkue pelaa toiseksi viimeisen EM-kisoihin valmistavan ottelunsa maanantai-iltana Kupittaalla. Kello 18.15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Japani.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.