Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

tempur

Upeasta valkoisesta kodista ja viimeisen päälle mietitystä sisustuksesta tunnettu Saija Vainio satsaa selvästi kalusteisiin. Se näkyy suositun CoconutWhiteB-Instagram-tilin kautta. Kuvat eivät kuitenkaan aina kerro kaikkea, ja nyt mennään pintaa syvemmälle.

Vaikka makuuhuone näytti Instagram-kuvissa kauniilta, ei se tarjonnut Vainion kaipaamia hyviä yöunia. Syy tähän oli Tempuria muistuttavassa halpajäljitelmässä: hän oli hankkinut aikaisemmin tyynyn, joka lupasi paljon ja kopioi Tempuria, mutta lunasti vähän ja tuli kalliiksi unen laadun kärsittyä. Saija heräsi aamuisin väsyneenä ja keho jumissa.

Tämä on normaalia halpistuotteissa, koska niiden laadusta ja ominaisuuksista on tingitty halvan hinnan takia. Moni kuvittelee, että samantyylinen materiaali ja ulkonäkö antavat samat hyödyt kuin aito Tempur, mutta näin ei ole – sen todistaa myös Saija Vainion käyttäjäkokemus. Tempur lupaa ja tuo terveyshyötyjä, mutta copycat-tuotteella saatiin erilaisia niska-hartiaseudun kiputiloja sekä selän jäykkyyttä.

Sama tuotekategoria, täysin eri laatu – huomaa nämä!

Aidossa Tempurissa ja sitä matkivissa halpajäljitelmissä on kolme ratkaisevaa ja rahan arvoista eroa.

Ensimmäinen on ainutlaatuinen solurakenne. Tempur-materiaali muotoutuu yksilöllisesti ja näin kehon paino jakautuu laajemmalle alueelle patjalla vähentäen kehoon kohdistuvaa pistekohtaista painetta ja lisäksi materiaalin viskoelastiset, painetta vähentävät ominaisuudet, mahdollistavat mukavuuden ja painottomuuden tunteen. Näistä seuraa rentoutuminen, laadukas uni ja palautuminen sekä helpotus kiputiloihin. Tämä toteutuu vain aidolla Tempurilla.

Sen lisäksi laatu on ratkaisevan erilainen. Erinomainen laatu perustuu uniikkiin materiaaliin ja jatkuvaan kehitystyöhön. Tempurin kestävyys ja käyttöikä on parempi kuin useilla muilla joustin- ja memory foam -patjoilla. Tempurin patja- ja tyynymateriaali on ainoana sertifioitu Yhdysvaltojen avaruussäätiö NASA:n toimesta.

Lisäksi terveydenhoitoalan ammattilaiset, kuten Uniliitto ja Selkäliitto, suosittelevat nimenomaan vain aitoa Tempuria, eikä jäljitelmiä. TEMPUR on tutkittu ja turvallinen, ja siksi se on käytössä myös joissain terveydenhoidon vaativimmissa kohteissa.

Viimeisin keskeisin ero on tuotteen valmistusprosessi. Tempur valmistaa tuotteet omissa tehtaissaan 24/7, kun taas useat kilpailijat ulkoistavat tuotantoaan halvan työvoiman maihin ja tehtaisiin, joissa valmistetaan kaikenlaisia tuotteita alihankintana, mutta joilla ei ole omaa jatkuvaa ja keskittynyttä tuotantoa tai tuotekehitystä. Tällöin nämä valmistuttajat eivät kehitä tuotetta vaan valmistavat erän kerrallaan ja korkeintaan etsivät vain keinoja halventaa sitä karsimalla ominaisuuksia ja laatua. Tästä syystä copycat-tuotteet eivät menesty tutkimuksissa, kun sen sijaan Tempurin käyttäjät* Euroopassa ovat tyytyväisempiä, kuin muita patjoja käyttävät ihmiset.

Lue lisää Tempurin ja halpajäljitelmien eroista!

Halpajäljitelmän huonous paljastui unipäiväkirjalla

Ennen Tempuriin vaihtamista Saija Vainiolla oli käytössä Tempuria jäljittelevä halpistyyny ja useita vuosia vanha joustinpatja, joilla nukkumista seurattiin ensimmäiset 13 yötä. Erot selvisivät tutkimalla.

Nukahtaminen kesti 30–60 minuuttia ja unta tuli yön aikana kaikkiaan vain 5–6 tuntia. Hän heräili paljon, jopa 43 kertaa 13 mittausyön aikana.

Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB Saija Vainion makuuhuone on aina näyttänyt upealta, mutta vasta Tempur-tuotteet takasivat, että siellä voi myös nukkua hyvin. COCONUTWHITEB

Lisäksi Saija kertoi kokeneensa väsymyksen tunnetta kymmenenä aamuna 13:sta, eikä hän saanut heti unta 11 iltana.

–En todellakaan kokenut nukkuvani hyvin vanhalla patjalla ja tyynyllä. Uni oli katkonaista ja öisin tuli kylmä, minkä lisäksi myös kääntyily ja pyöriminen vaivasivat. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi en ole kokenut oloani virkeäksi aamuisin, Saija Vainio sanoo.

Huonosti nukutun yön jälkeen hänellä oli muun muassa vaikeuksia lähteä liikkeelle, jäykkyyden tunnetta selässä, selkäkipuja, jäykkyyttä niska-hartiaseudulla sekä yleistä väsymystä.

Oli selvää, että nukkumisergonomia ei ollut kunnossa.

–Kärsin aika pitkään uniongelmista, jotka kumuloituivat keväällä siihen, että itseä alkoi huimata, heräsin monta kertaa yössä alaselkä- ja vatsakipuihin, minkä lisäksi uneni oli hyvin katkonaista. Silloin tein päätöksen, että vanha sänky lähtisi vaihtoon ja nyt panostetaan laadukkaaseen sänkyyn sekä tyynyihin, jotka tuovat helpotusta omaan jaksamiseen kun uni alkaisi taas maistua.

Uni muuttui paremmaksi uuden patjan ja tyynyn myötä

Saija Vainio vaihtoi patjan ja tyynyn aitoihin Tempur-tuotteisiin, ja ero näkyi selvästi uudella tutkimusjaksolla. Vastaava 13 yön mittainen seuranta osoitti, miten suuri vaikutus aidoilla tuotteilla on unen laadun parantamiseen.

Nukahtamisaika lyheni merkittävästi, sillä vain yhtenä 13:sta yöstä Saija raportoi, ettei saanut unta heti. Vastaavasti hän koki väsymystäkin vain yhtenä aamuna, ja heräilyjen määrä oli laskenut aiemmasta peräti 43 kerrasta vain kahteen. Kyllä kannatti panostaa laatuun!

Koska nukkumisergonomia ja unen laatu paranivat, pystyi sängyssä nyt viettämään pitemmän aikaa, jolloin unen määrä normalisoitui. Tempurin ansioista hän nukkuu nyt 7–8 tuntia yössä.

–Tempur-patja ja -tyyny ovat tuntuneet huomattavasti mukavammilta ja nukun nyt selvästi paremmin kuin aikaisemmin, minkä lisäksi päiväaikainen virkeys on lisääntynyt, Saija sanoo.

Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB Nyt Saija nukkuu 7–8 tuntia yössä ja kokee olevansa unien jälkeen myös virkeä. COCONUTWHITEB

Myös aamuisiin tuntemuksiin tuli muutoksia. Enää ei vaivaa selän alueen puutuminen tai jäykkyys. Samoin hävisivät niska-hartiaseudun jännitys ja kivut. Saija tuntee itsensä pirteämmäksi kuin aikaisemmin. Hän sanoo, että enää ei ole mitään tekijöitä jotka vaikeuttaisivat nukkumista.

–Yksinkertainen ratkaisu, jota suosittelen! Laadukas patja sekä tyyny poistivat selkäkivut ja yöllisen pyörimisen, hän summaa.

Varaa aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen! Ajanvaraajalle lahja ja kahvit, ei ostopakkoa.

Tempur-tyynyn käyttökokemukset

Saijan mukaan tyyny tukee erinomaisesti niskaa, edesauttaa hyvän nukkuma-asennon löytämistä ja tuntuu miellyttävältä. Hänen mukaansa tyynyllä on ollut myös positiivinen vaikutus nukahtamisaikaan.

Tyyny on myös vähentänyt hänen niska-hartiaseudun jäykkyyttä ja puutumista sekä vähentänyt yöllistä heräilyä. Hän arvioi tyynyn erinomaiseksi.

–Tyyny on juuri sopivan kokoinen, tukee mahtavasti niskaa nukkuessa ja on hengittävä. Se myös palautuu omaan muotoonsa nukkumisen jälkeen, kuvailee Saija Vainio.

Tempur-patjan käyttökokemukset

Saija kertoo, että Tempur-patja tukee selkää, mukautuu miellyttävästi kehoon ja mahdollistaa hyvän nukkuma-asennon löytymisen. Se on myös vähentänyt pyörimistä ja nopeuttanut nukahtamista.

Myös yöllinen heräily on vähentynyt aikaisemmasta. Hän arvioi myös Tempur-patjan erinomaiseksi.

–Ensimmäiset kaksi viikkoa patjalla nukkuminen oli vaikeaa, kun patja ei ollut vielä mukautunut omaan kehoon. Silloin unet jäivät lyhyiksi kovuuden takia, mutta tämän jälkeen ongelmat hävisivät kun patja alkoi muotoutumaan.

Katso ajankohtaiset TEMPUR-kesätarjoukset! Parisängyn ostajalle LG:n älytelevisio tai 2 kpl iPad, edun arvo jopa 800€.

*Perustuu haastatteluihin, jotka on tehty yli 24 000 patjakäyttäjän kanssa 13 Euroopan maassa vuosina 2016–2018. Tyytyväisyys on laskettu verraten tuloksia keskimääräisesti erittäin tyytyväisten Tempur-patjojen käyttäjien kanssa kaikissa 13 maassa seuraavaksi lähinnä olevan kilpailijan tyytyväisimpien asiakkaiden keskiarvoon. Lähin kilpailija tarkoittaa lähintä kilpailijaa ainoastaan suhteessa haastattelutuloksiin.

Sometähti Joalin Loukamaa yhteistyöhön Turun kaupungin kanssa

Joalin Loukamaa.

Turun kaupunki käynnistää yhteistyön sosiaalisen median vaikuttajan Joalin Loukamaan kanssa. Turkuun syksyllä 2021 muuttanut, ja Turusta alun perin kotoisin oleva Loukamaa on 20-vuotias artisti-malli-tubettaja ja sosiaalisessa mediassa kansainvälisesti seuratuin suomalainen somevaikuttaja yli 7 miljoonalla seuraajalla eri kanavissa.

Raisio aloittaa kolmannen koronarokoteannoksen antamisen immuunipuutteisille, kaikki annokset saa ilman ajanvarausta

Raisio aloittaa THL:n ohjeistuksen mukaisesti immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset. Rokoteannos tarjotaan osana koronarokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille raisiolaisille ja ruskolaisille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Pinellan tilalle avataan Via Tribunali -ravintola

Pinella säilyy ravintolakäytössä. Tiloihin tulee pizzeria.

Turkulainen klassikkoravintola Pinella palvelee asiakkaita nykyisellä konseptilla viimeistä kertaa lauantaina 25. syyskuuta. Kulttuurihistoriallinen kiinteistö Aurajoen rannalla säilyy Sunborn-konsernin omistuksessa, ja ravintoloitsijana vetovastuun ottaa uusi toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa päästään ruokailemaan taas marraskuun alussa.

Turku testaa ratkaisuja sujuvaan ja turvalliseen pyöräpysäköintiin

Pyöräpysäköinnin kokeiluissa testataan syksyn aikana uusia ratkaisuja pyöräilyn edistämiseksi ja pysäköintiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Kokeilujen tarkoitus on helpottaa ja edistää pyöräpysäköintiä, tarjota uusia palveluja erilaisille käyttäjille ja samalla kannustaa vähähiiliseen liikkumiseen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Matti Bergendahlia esitetään HUSin toimitusjohtajaksi

Matti Bergendahl.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin uudeksi toimitusjohtajaksi esitetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaa Matti Bergendahlia . Hallitus päätti asiasta äänestämällä kokouksessaan tänään.

Palkattu työvoima tekee entistä suuremman osan maa- ja puutarhatalouden työstä, ulkomaalaisten työntekijöiden määrä lisääntynyt

Maa- ja puutarhatalous työllisti viime vuonna noin 138 000 henkilöä. He tekivät töitä noin 70 800 henkilötyövuoden verran. Suurin työntekijäryhmä oli viljelijät ja heidän perheenjäsenensä, mutta palkatun työvoiman määrä ja erityisesti heidän tekemänsä työmäärä ovat kasvaneet. Merkittävä osa palkatusta työvoimasta on ulkomaista.

Turku Energia: Kaukolämmön hintakehitys jatkuu laskevana

Jari Kuivanen.

Turku Energian myymän kaukolämmön hintakehitys jatkuu laskevana. Hintakehitykseen vaikuttavat viimeisen kahden vuosikymmenen aikana tehdyt investoinnit uusiutuvaan energiantuotantoon, verkostohyötysuhteen parantuminen sekä lämmön käyttö- ja kunnossapidon parissa tehty kehitystyö muun muassa tuotannon optimoinnin osalta.

Junnila: Miksei ETYJ tarkkaillut duuman vaaleja?

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin piti tehdä laaja tarkkailumissio duuman vaaleissa, mutta Venäjä halusi rajoittaa tarkkailijoiden määrää. Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Vilhelm Junnila (ps.) kertoo syistä, jotka johtivat hankkeesta luopumiseen.

Föli siirtyy talviaikatauluihin ensi maanantaina

Sirpa Korte.

Turun seudun joukkoliikenne Föli siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 27. syyskuuta. Talvikauden alkaessa ei tehdä muutoksia linjojen reitteihin.

Alle 12-vuotiaiden lasten ei enää tarvitse mennä koronatestiin lievissä oireissa

Koronatestauksen määrät ovat pudonneet selvästi sen jälkeen, kun päivitettiin kaksi koronarokotetta saaneiden testauslinjausta. Nyt myös lasten osalta muutetaan testauskäytäntöjä valtakunnallisen linjauksen mukaisesti.

Merenkulun turvallisuuspalkinto Viking Linen M/S Amorellan miehistölle

Viking Linen M/S Amorellan miehistö on saanut Sea Sunday -tunnustuksen.

Viking Linen M/S Amorellan miehistö on saanut arvostetun Sea Sunday -tunnustuksen ammattitaitoisesta toiminnastaan vuosi sitten Ahvenanmaalla sattuneessa karilleajossa.

Kirjamessujen pääteemana musiikki

Musiikkialan ammattilaisista kirjamessuilla on mukana muun muassa Ismo Alanko.

Turun Kirjamessujen poikkitaiteellisena pääteemana on tänä vuonna musiikki ja auditiivinen kulttuuri. Musiikki on suuressa osassa koko viikonlopun ajan, kun messuilla koetaan suuria tunteita oopperan, kuorolaulun ja konserttien parissa. Musiikkialan ammattilaisista mukana ovat Ismo Alanko , Samuli Edelmann , Anna Puu , M.A. Numminen , Kauko Röyhkä , Mikko Alatalo , Jaakko Kuusisto , Olli Kortekangas , Seppo Kimanen , Mikko ”Pyhimys” Kuoppala , Kimmo ”Elastinen” Laiho ja Mariska .

Yrityssaatavien perintäkuluja halutaan rajoittaa

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa perintälakiin muutoksia, joilla rajoitetaan myös muiden kuin kuluttajasaatavien perintäkuluja. Tarkoituksena on entistä tehokkaammin estää kohtuuttoman suurten perintäkulujen periminen yritysvelallisilta. Uudistus on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Uskontojen rauhankävely Turussa torstaina

Pääministeri Juha Sipilä marssi eturivissä Logomolta Tuomiokirkolle uskontojen rauhankävelyllä vuonna 2017.

Uskontojen edustajat Turussa kävelevät torstaina 23. syyskuuta kello 17–18.30 rauhan ja ilmastotekojen puolesta. Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uskontojen rauhankävelyt järjestetään Turun lisäksi myös Helsingissä ja Oulussa.

OP: Nuorten aikuisten talletukset kasvaneet tuplavauhtia muihin ikäryhmiin verrattuna

OP:n asiakkaista alle 30-vuotiaiden aikuisten talletukset ovat viime vuosina kasvaneet yli kaksi kertaa nopeammin kuin muilla ikäryhmillä. Myös nuorten arvo-osuustilien määrä on moninkertaistunut. Taustalla vaikuttaa säästämisen ja sijoittamisen lisääntynyt suosio.

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee ajokaistan Ispoisten kiertotiellä

Viemäri- ja vesijohtotyötä tehdään Ispoisten kiertotie 20:n kohdalla 20.-22. syyskuuta. Yksi ajokaista on pois käytöstä.

Suurmarkkinakiertue huipentuu Turkuun

Suojaustoimet olivat käytössä suurmarkkinoilla myös viime syksynä.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus on järjestänyt kesä-syyskuussa kattavia terveysturvallisuustoimenpiteitä noudattaen 16 kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen, jossa samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat. Kiertue huipentuu Turkuun 23.–26. syyskuuta.

Tieto lainsäädännön muutoksesta ei ole mennyt perille, erityisesti rakennusalan pienyrityksissä puutteita syöpävaaran torjunnassa

Suomessa todetaan vuosittain noin tuhat työperäistä syöpää. Lainsäädännön muutos, jolla pyritään suitsimaan syöpävaaralliselle pölylle altistumista työpaikalla, astui voimaan vuoden 2020 alussa.

Urheilu

Olli Santalahti UFC-tason testiin

Olli Santalahti.

Vapaaottelija Olli Santalahti saa toivomansa kovan vastuksen, kun Brave CF -organisaatio järjestää otteluillan Puolassa 25. syyskuuta. Turkulaista vastaan asettuu itävaltalainen Ismail Naurdiev 25 ottelun kokemuksella. 20 ottelua urallaan voittanut Naurdiev on otellut myös neljä kertaa UFC:ssä vuosien 2019 ja 2020 aikana. Noista otteluista itävaltalaisen saldo on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

West Coast Phoenix Girls ensimmäiseen otteluunsa

Raisiolainen tyttöjen amerikkalainen jalkapallojoukkue West Coast Phoenix Girls käynnistää kautta aikojen ensimmäisen pelikautensa sunnuntaina 19. syyskuuta Raisiossa. West Coast Phoenix Girlsin ja Jyväskylä Jaguarsin välinen ottelu käynnistää tyttöjen U20- sarjan Kerttulan urheilukentällä kello 13.

Unelmien peliä -rahasto mahdollistamassa 123 varsinaissuomalaisen juniorikiekkoilijan harrastamista

Mikko Kodisoja (vas.) ja Ilkka Paananen.

Vuosi sitten perustetun Unelmien peliä -rahaston toinen pelaajille suunnattu tukihakukierros on saatu päätökseen. Positiivisen tukipäätöksen saa tänä syksynä 123 ikäluokkien U9-U14 varsinaissuomalaista junioria, yhteensä tukea maksetaan 82 970 euroa.

Viimeistä kauttaan Interiä valmentavalla Jose Riveirolla mahdollisuus tehdä historiaa

Jose Riveiron aikakausi Interissä on ollut menestyksekäs. Aika espanjalaisen jälkeen on haaste koko seuralle.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro ilmoitti syyskuun alkupuolella, että miehen pesti Interin peräsimessä päättyy tämän vuoden jälkeen. Riveiron kolmen vuoden ajanjakson jälkeen Inter on tienhaarassa.

Puukkokatsomo: Hyvää balsamia Ruosteelle

Henri Ruoste ja ratsu Roble.

Kouluratsastaja Henri Ruoste otti kouluratsastuksen EM-kisoissa komeasti kuudennen sijan syyskuun toisena viikonloppuna. Kuudes sija ja vapaaohjelman omat ennätyspisteet 82,600 olivat turkulaiselle hyvää balsamia Tokion olympialaisten pettymyksen jälkeen.

Otteluanalyysi: TPS:n syyskunto kestää, nyt jäi jalkoihin Gnistan

Serge Atakayi kuului TPS:n onnistujiin.

TPS on äitynyt hyvään pelivireeseen jalkapalloilun Ykkösessä juuri oikeaan aikaan. Pisteitä on alkanut kertyä myös kotikentältä, toisin kuin alkukaudesta. Jalkoihin jäi nyt Gnistan, joka taipui maalein 3-0 (1-0). TPS oli pelillisesti erinomainen varsinkin avausjaksolla, mutta ratkaisi pelin vasta toisella, eikä ollut huono silloinkaan. Ilari Mettälä iski kaksi osumaa, Serge Atakayi yhden.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.