Töihin turvalliseen ja letkeään leijonalaumaan

Sinä ammattikeittiöosaaja, tule töihin Leijonaan! Tiedot työpaikoista ja hakulomakkeet löydät netistä leijonacatering.fi/meille-toihin

Leijona Catering on 100% suomalainen ruokapalveluyhtiö, jonka palveluksessa on noin 500 ruoka-alan ammattilaista eri puolilla Suomea. Leijona tarjoaa keittiöalan ammattilaisille varmasti ainutlaatuisilta maistuvia hommia. Työtä on mukava tehdä, kun työpaikkaan voi luottaa kuin muuriin.

leijona_catering

Turun vankilassa työskentelee pieni mutta pippurinen Leijona Cateringin tiimi. Vaikka työympäristö on muurien sisällä, ruokapalvelun tuottaminen asiakkaalle vankilassa on hyvin samankaltaista, kuin missä tahansa muussa ammattikeittiössä.

- Toimintaamme voisi verrata keskuskeittiöön, josta lähetetään ruokaa eri yksiköihin, kertoo Turun vankilassa työskentelevä ravintolapäällikkö.

Leijona Catering valmistaa Turun vankilassa kaikki päivän ateriat aamupalasta iltapalaan. Vankilan ruokalistaan voi tutustua netissä leijonacatering.fi/ruokalistat -sivulla.

- Valmistamamme ruoka on asiakkaidemme terveyttä tukevaa perusruokaa. Ruokalistallamme on esimerkiksi puuroa, jauhelihakastiketta ja keitettyä perunaa, broileripihvejä ja riisiä. Torstai on vankilassakin perinteisesti hernekeittopäivä.

Vankilassa noudatetaan valtion ravitsemussuosituksia, jotka määrittävät ruokalistaa. Ruokalistalla huomioidaan yleisimmät juhlapyhät ja asiakkaan erityisruokavaliot pääruokaa mukaillen. Suomalaisena ruokapalveluyhtiönä Leijonalle on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita suomalaisia elintarvikkeita ruuan valmistuksessa.

”Meillä on lusikkamme hernesopassa ja viila kakussa. Olemme aivan omannäköisemme työpaikka, sillä leijonalaiset luovat eväitä hyvään elämään armeijassa, vankiloissa ja monissa muissa valtion taloissa.”

Kuva: Sami Tirkkonen PHOTOGRAPHY

Keittiötyötä yhteiskunnan hyväksi

Leijona Cateringin keittiöammattilaisten työ on tärkeää niin yksittäisen vangin kuin vankilan arjen kannalta.

- Moni vanki tulee vankilaan huonokuntoisena. Pitkän päihteiden käyttöä sisältäneen jakson jälkeen monet ovat huonosti ravittuja. Ravitsevalla ruualla on vangille iso merkitys hänen kokonaisvaltaisessa kuntoutumisessaan. Hyvä ruoka auttaa vankia jaksamaan, jolloin arjen asiat ja vankilan toimintaan osallistuminen sujuvat paremmin, kertoo Turun vankilan johtaja Miia Tolvi.

Kuva: Sami Tirkkonen PHOTOGRAPHY

Työtä kahdessa vuorossa

Vankilan keittiössä työpäivät sijoittuvat kahteen vuoroon, alkaen auringonnoususta iltapäivään klo 17 saakka. Työvuoroja on myös viikonloppuisin, mutta huolellisen työvuorosuunnittelun ansiosta viikonlopputöitä ei ole liikaa. Sujuvasta työskentelystä ja työn tekemisen edellytyksistä huolehtii ravintolapäällikkö.

- Tehtäväni on varmistaa, että ruokapalvelumme toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka rutiinitehtäviä on, yksikään työpäivä ei ole meillä täysin samanlainen.

- Pidän tärkeänä huolehtia työntekijöideni hyvinvoinnista. Meillä Leijonassa on hyvät henkilöstöedut. Käytössämme on loistava työterveyshuolto kattavalla vakuutuksella sekä liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietu moniin tarkoituksiin. Työvaatteet ja työkengät tarjotaan talon puolesta. Mielestäni parasta on se tunne, että meistä leijonalaisista välitetään. Me olemme leijonaperhe, yhdessä me tämän työn teemme!

” Omaa elämää on helppo suunnitella ja rakentaa silloin, kun työpaikkaan voi luottaa, palkka on ajoissa tilillä ja työajat kalenterissa.”

Kuva: Sami Tirkkonen PHOTOGRAPHY

Huumorilla ja ammattitaidolla läpi haasteiden

Vankilan keittiössä työskentelevä kokki-vuoropäällikkö kertoo, että halusi tulla Leijona Cateringiin töihin, koska luotettava ja vakavarainen työpaikka kiinnosti. Pitkä työkokemus ammatti- ja suurtalouskeittiöistä toi hänelle varmuutta työnantajan valintaan. Myös toimintaympäristön erilaisuus herätti mielenkiinnon.

- Työntekijä voi olla varma, että Leijonassa on aina töitä. Meillä työpaikan ilmapiiri on avoin ja kestää rankemmankin huumorin. Mielestäni henkilöstö voi vaikuttaa, millainen työilmapiiri työpaikalle muodostuu. Meillä Leijonassa asiat toimivat, työkavereiden tuki on vahva ja työpäivät ovat mukavan vaihtelevia.

- Suurtalouskeittiön maine ravintola-alalla voi joskus näyttäytyä yksitoikkoisena. Vankilan keittiöllä tehdään suuria määriä ruokaa mutta hyvällä huumorilla ja ilman suuria paineita, kertoo vuoropäällikkö.

Leijona Cateringin ammattilaiset valmistavat myös Rikosseuraamuslaitoksen henkilöstöravintolassa tarjottavat ateriat.

- Vankilan henkilökunnan tasainen ateriarytmi ja energian saanti tukevat työssä jaksamista ja tehokasta työskentelyä. Leijona huolehtii, että henkilöstölle on aina tarjolla terveellinen lounas, kertoo vankilan johtaja Tolvi.

Mainettaan parempi työpaikka

Vankilassa työskentelyyn saattaa liittyä ennakkoluuloja. Ajatukset voivat perustua huhupuheisiin ja vaikkapa elokuvista saatuihin vaikutteisiin.

- Itse aloitin Leijonalla vuonna 2019. Minulla ei ollut ennakkoluuloja, vaan ravintola-alan ammattilaisena olin innoissani, kun aloitin työskentelyn Turun vankilassa. Mielestäni siirtyminen tähän työpaikkaan on parasta urallani, kertoo ravintolapäällikkö.

- Työntekijöitä rekrytoidessani olen työhaastatteluissa huomannut, että sana ”vankila” luo ison psykologisen vaikutuksen hakijaan. Usein työnhakijoiden mieleen tulee amerikkalaiset rikossarjat ja niiden luomat negatiiviset mielikuvat. Nämä ajatukset voidaan heittää saman tien romukoppaan! Me Leijona Cateringissa olemme työympäristönä ammattikeittiö, emme mikään telkkarin kauhukitchen, tähdentää ravintolapäällikkö.

Vankilan johtaja Tolvi painottaakin sujuvan yhteistyön merkitystä, jolloin säännölliset palaverit sekä välitön yhteydenpito on tärkeää. Työ vankilassa on Leijona Cateringin ja sen asiakkaan Rikosseuraamuslaitoksen välillä avointa, kumppanuutta vaalivaa ja molemmat osapuolet huomioon ottavaa.

Tule tekemään Turku-kransseja tunnelmalliseen työpajaan

Turkuseura toteuttaa yhteistyössä kukka-alan yrittäjän Gina Suomen kanssa työpajan, jossa osallistujat pääsevät tekemään Turku-aiheisia kukkakransseja. Tapahtuma järjestetään Turun Vanhassakaupungissa, Brinkkalan talon sisäpihalla tiistaina 23. elokuuta klo 17–19.30.

Oletko huolissasi hintojen nousemisesta? – Näin saat rahasi riittämään

Kuluneen vuoden aikana inflaation nousu on ollut merkittävän suurta. Inflaatio heikentää rahanarvoa, mikä puolestaan johtaa hintojen nousemiseen. Kuluttajat voivat kuitenkin itse vaikuttaa siihen miten hintojen nousu näkyy arjessa. Kun hyödykkeiden hinnat nousevat, täytyy rahaa silloin saada säästöön jostain muusta. Listasimme tähän kahdeksan säästövinkkiä, miten saat rahasi riittämään, kun päivittäisten hankintojen hinnat nousevat.

Helteet keskeyttäneet kalastuslupien myynnin eri puolilla Suomea

Metsähallituksen kalastuskohteiden lupamyyntiä on jouduttu sulkemaan lämmenneiden vesien vuoksi eri puolilla maata. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty kahdeksalla kohteella, ja tilannetta arvioidaan uudelleen 11.7. Asiakkaita kehotetaan siirtämään jo hankitut kalastusluvat myöhempään ajankohtaan.

Kansanedustaja Ritva Elomaa: Korkeimman oikeuden ennakkopäätös vaarantaa eläinten hyvinvoinnin

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ” Kike ” Elomaa on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa. Hän kysyy miten hallitus tulee tehostamaan eläinsuojeluviranomaisten toimintaa ja onko hallituksella tahtoa laajentaa eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa erityisesti eläinten omistusoikeudesta päättämisen suhteen.

Kadunrakennustöitä Juhana Herttuan puistokadulla

Kadunrakennustyö alkaa tiistaina 5. heinäkuuta Juhana Herttuan puistokadulla, välillä Juhana Herttuan puistokatu 16 – Ebba Brahen katu. Yksi ajokaista pois käytöstä molemmista ajosuunnista. Liikenne tulee ruuhkautumaan merkittävästi Juhana Herttuan puistokadulla aamu- ja iltalaivojen lähtöjen aikana.

Åbo Akademin varainhankinta sujui yli odotusten

Åbo Akademin varainhankintakampanja ylitti odotukset. Kohdennetun rahoituksen suurimpia vastaanottajia olivat kasvatustieteen, luonnontieteiden, humanististen tieteiden ja tekniikan koulutusalat.

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä tulee olla tästä päivästä alkaen biojäteastia tai kompostori

Biojätteenkeräys laajenee Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueella uuden jätelain mukaisesti tänään perjantaina 1. heinäkuuta. Taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen.

Suomen Osuuspankin hallinto nimetty

Suupohjan Osuuspankin, Liedon Osuuspankin ja Piikkiön Osuuspankin sulautumisesta syntyneen Suomen Osuuspankin hallintovalinnat on julkistettu. Liedon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jussi Karttila valittiin pankin hallitukseen.

Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaisi Turun lentoasemalle lisää lentoyhteyksiä

Sandra Bergqvist.

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Turun Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa

Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa tällä viikolla ja kestää lokakuuhun 2025 saakka. Tässä vaiheessa rakentaminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin niin, että Juhana Herttuan puistokadulle tulee käyttöön kiertotie, joka on käytössä elokuun loppuun.

Merivartioston kyytiin voi loikata viikonloppuna Twitter-maratonissa

Länsi-Suomen merivartiosto (LSMV) järjestää tulevana viikonloppuna Twitter-maratonin. Twiitteriin ilmoitetaan jokainen saatu tehtävä 24 tunnin ajalta, työturvallisuuden ja asianomaisten yksityisyyden huomioiden.

Turku toisena Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa

Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingin kakkonen on jo toista kertaa peräkkäin Turku. Kaupunkirankingissa arvioidaan kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta eri mittareilla. Koronan vaikutukset kaupungin vuokra-asuntomarkkinaan ovat olleet kokonaisuutena vähäiset, mutta kiinnostus suurempia asuntoja kohtaan on kasvanut selvästi pandemian aikana. Vuokrien nousu oli Turussa koko maan nopeinta.

Itäharjun Prisman kierrätyspiste muuttaa

Turun Prisma Itäharjun yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste on siirretty toiselle puolelle kaupan pihaa. Syynä ovat rakennustyöt. Rinki-ekopisteellä kerätään muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä kodin pienmetallia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät pisteellä paperia ja vaatteita.

Turun yliopisto ylitti viiden miljoonan euron keräystavoitteensa

Turun yliopiston tohtoripromootio toukokuussa 2022.

Turun yliopisto on kerännyt lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä noin 5,2 miljoonaa euroa valtion vastinrahakaudella 15.6.2020–30.6.2022. Vastinrahakausi päättyy tänään. Turun yliopiston tavoite oli kerätä 5 miljoonaa euroa.

Sinilevien määrä nousussa rannikkovesissä

Sinilevä on runsastunut merialueilla, ja havainnot painottuvat Saaristomeren sisä- ja välisaaristoon. Avomerialueen sinilevähavainnot sijoittuvat enimmäkseen ulkosaariston suojaisiin kohtiin. Myös järvissä on havaittu vähäisiä määriä sinilevää, Säkylän Pyhäjärvellä runsaamminkin.

Uudet tuulivoimapuistot liki kolminkertaistavat Naantalin Energian tuulisähkötuotannon

Parhan tuulivoimapuisto.

Pyhäjoen Parhan tuulivoimapuisto ja Haapaveden Hankilan tuulivoimapuisto lähes kolminkertaistavat Naantalin Energian nykyiset tuulisähkön tuotanto-osuudet. Uudet tuulivoimapuistot vihittiin käyttöön peräkkäisinä päivinä 29. ja 30. kesäkuuta. Ne tuottavat jatkossa merkittävän osan Naantalin Energian myymästä tuulisähköstä. Molempien puistojen rakennuttajana on Puhuri Oy, josta Naantalin Energian osakkuusyhtiö Katternö Kraft Oy omistaa suuren osuuden.

Matkustamiseen liittyvät koronatoimet päättyvät Suomen rajoilla huomisesta alkaen

Koronapandemiaan liittyvät terveysturvallisuustoimet Suomen rajanylityspisteillä päättyvät. Perjantaista 1.7. lähtien matkustajien ei enää tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa eikä käydä koronatestissä. Koronaan liittyvien terveysturvallisuustoimien päättymien koskee sekä Suomen sisä- että ulkorajoja. Sisäraja tarkoittaa Suomen ja muun EU- tai Schengen-alueen välistä rajaa ja ulkoraja Suomen ja EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisen alueen rajaa.

Urheilu

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Maalivahtilupaus Ada Liljeström: ”Unelmoin, että pääsisin Helmarien matkaan”

Ada Liljeströmin vahvat otteet on pistetty merkille maajoukkuevalmentajien keskuudessa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä EM-lopputurnaukseen jo viime vuoden puolella. Helmarit eivät jättäneet mitään epäselväksi, vaan voittivat oman karsintalohkonsa. Suomi joutuu kuitenkin itse kisoissa todella hurjaan kyytiin, sillä samaan alkulohkoon arvottiin Saksa, Espanja sekä Tanska. Jalkapallon mahtimaita kaikki.

Inter kaipaa hyökkäykseensä maalintekovoimaa Benjamin Källmanin lähdön myötä

Benjamin Källman on tehnyt viime vuosina tasaisesti tulosta Interin hyökkäyksessä.

Vielä keskiviikkoiltana Benjamin Källman nähtiin Kupittaan nurmella, kun Inter pudotti HJK:n jatkosta Suomen Cupissa. Sen jälkeen edessä ovat ulkomaan kentät. Toivottavasti pysyvämmin kuin muutaman vuoden takaisilla lainapesteillä, jotka eivät johtaneet läpimurtoon kansainvälisillä kentillä.

Otteluanalyysi: Inter pudotti Klubin cupista rankkareilla

Benjamin Källman nähtiin viimeistä kertaa Interin paidassa, ainakin toistaiseksi.

Inter kohtasi HJK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella, nyt Suomen cupin puolivälierissä Kupittaalla. Inter voitti maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuskisassa maalein 5-4 ja eteni välieriin yhdessä FC Lahden, Kuopion Palloseuran ja HIFK:n kanssa. Inter kaikki laukaisijat eli Petteri Forsell , Benjamin Källman , Matias Ojala , David Haro ja Roger Bonet vetivät pallon verkkoon. HJK:lla onnistujia oli neljä ( David Browne , Anthony Olusanya , Pyry Soiri ja Arttu Hoskonen ) mutta kun kisan ensimmäinen ampuja eli Bojan Radulovic kiskaisi pallon taivaan tuuliin, eteni Inter jatkoon. Keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat Interin hyväksi 2-1.

Interin junioreita nimetty UEFA:n A-malliryhmäleirille

Interistä on nimetty yhteensä viisi 2006–07 syntynyttä junioria UEFA A -malliryhmäleirille. Leiri järjestetään Eerikkilän urheiluopistolla 4.–7. heinäkuuta.

Helmarit hioo EM-kuntoa Kupittaalla maanantaina

Suomen naisten A-maajoukkue pelaa toiseksi viimeisen EM-kisoihin valmistavan ottelunsa maanantai-iltana Kupittaalla. Kello 18.15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Japani.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.