Lue vinkit sähköpöydän hankintaan!

Hexaplan Oy

Kuuden tunnin työpäivää yleisenä normina saadaan ehkä vielä odottaa, mutta ainakaan kenenkään ei enää tarvitse istua toimistossa kahdeksasta neljään. Siitä pitävät huolen tyylikkäät ja ergonomiset korkeussäädettävät sähköpöydät.

Toimistotyö kutsuu usein työntekijää istumaan pitkiä aikoja paikallaan näytön ääressä, mikä altistaa kehon helposti erilaisille rasitus- ja jännitystiloille. Yli puolet suomalaisista istuukin näyttöpäätteen ääressä vähintään osan työpäivästään, toimistossa työskentelevät usein koko päivän. Korkeussäädettävä työpöytä eli tuttavallisemmin sähköpöytä on modernien ja mukautuvuutta vaativien toimitilojen vakiovaruste, sillä se ylläpitää työntekijän jaksamista, vireyttä ja työhyvinvointia. Työergonomiasta huolehtiminen sähköpöydän avulla onkin yksi tehokas tapa työntekijöiden tuottavuuden tehostamiseen sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Korkeussäädettävä työpöytä, joka on helposti säädettävissä sekä seisoma- että istumakäyttöön onkin yhä useamman toimistotyöläisen toivelistalla. Mutta millainen korkeussäädettävä pöytä on juuri sinulle paras mahdollinen? Haastattelussa työympäristöjen kalustusratkaisuihin erikoistuneen kotimaisen Hexaplan Oy:n markkinointipäällikkö Mirva Enroos.

Miksi sähköpöytä on hyvä valinta?

- Sähköpöydällä saat juuri sellaisen työasennon kuin haluat ja vieläpä kätevästi. Pöytä mukautuu nopeasti myös eri käyttäjien tarpeisiin. Ergonominen sähköpöytä antaa mahdollisuuden vaihtaa työasentoa seisovasta istuvaan ja päinvastoin. Suosituin mallimme on Classic Basic -sähköpöytä, josta löytyy monta kokoa. Meiltä saa myös mittojen mukaan valmistetut sähköpöydät, joten ergonominen pöytä saadaan haasteellisiinkin kohteisiin ja samalla maksimoidaan tilan käyttö. Valikoimistamme löytyy valtavasti erilaisia sähköpöytiä, joten oikea malli löytyy helposti jokaiselle.

Kuinka korkealle sähköpöytä tulisi säätää?

- Sähköpöydän hankintaa harkitessa kannattaa kiinnittää huomiota kuinka korkealle sähköpöydän voi säätää. Pitkä henkilö tarvitsee enemmän säätövaraa, sillä oikea seisontakorkeus on suurin piirtein silloin kun pöytälevy oman navan tasolla. Hae työtasosta tukea kyynärvarsille ja pidä kyynärpäät lähellä vartaloa. Istuessa toimistotuolilla ja satulatuolin kiinnitä huomiota tason korkeuteen. Käsien tulee tukea asentoa, mutta tarkista kuitenkin, että olkapäät ovat rentoina. Muistipaikallinen sähköpöytä on iso apu eri työskentelykorkeuksien valinnassa.

Satulatuoli ja sähköpöydän korkeus?

- Satulatuoli vaatii hieman tavallista tuolia korkeamman pöydän, eli satulatuolilla istuessasi voit nostaa pöydän n. 10 – 15 cm korkeammalle kuin tavallisella tuolilla istuessasi. Tällöin istuinkulma on reilusti yli 90 astetta. Sama säätöohje pätee erilaisille aktivoiville istuimille ja balanssituoleille, kuten esimerkiksi Poiju-tuolille.

Kuinka paljon päivän aikana tulisi seistä ja mitä etua siitä on?

- Sähköpöydän ehdoton valtti on sen tarjoama mahdollisuus vaihdella työasentoa istuvasta seisovaan tarpeen mukaan. Pidä mielessä, että istumisen ja seisomisen vuorottelu on työpäivän aikana välttämätöntä ja asentojen välillä on liikuttava niin paljon kuin mahdollista. Pelkkä seisominenkaan ei ole terveellistä: paras tapa on vaihdella istumista ja seisomista työpäivän aikana. 

-  Suositus on, että jokaista työtuntia kohti tulisi seistä 15 minuuttia, eli työpäivän aikana kokonaisaika olisi noin 2 tuntia. Nosta päivän päätteeksi sähköpöytä yläasentoon, jotta seuraavana aamuna pöytä on jälleen oikeassa asennossa.

- Kulutat keskimäärin 13 % enemmän kaloreita seisomalla kuin istumalla. Esimerkiksi 70-kiloinen nainen kuluttaa kahden tunnin päivittäinen seisomisen avulla noin 300 kaloria. Seisominen parantaa aineenvaihduntaa, veren sokeri- ja rasva-arvoja ja vähentää riskiä sairastua esim. kakkostyypin diabetekseen. Niska-hartia-selkävaivoja voi ennaltaehkäistä lisäämällä seisomista. Seisominen virkistää verenkiertoa kehon lisäksi myös aivoissa, jolloin tunnet olosi virkeämmäksi ja energisemmäksi.

Miten estää jalkoja väsymästä?

- Varsinkin kovalla alustalla seisominen voi tuntua ikävältä jaloissa ja nivelissä. Tällöin kannattaa hankkia seisontamatto, joka vähentää nivelille muodostuvaa painetta. Seisomisen aikana voi myös ylläpitää pientä liikettä esimerkiksi tasapainolaudan avulla. Kiinnitä huomiota myös jalkineisiin: korkeat korot tai aivan ohutpohjaiset kengät eivät ole seisomatyöhön paras kenkävalinta. Suositeltavaa olisi käyttää kenkiä, joissa on muutaman sentin korko, eli juuri sen verran, että kanta nousee hieman korkeammalle kuin varpaat.

Neljä helppoa tapaa vähentää istumista:

- Vietä kahvitauko seisten.

- Siirrä tulostin hieman kauemmaksi työpöydästä.

- Nouse aina seisomaan ja liiku, kun puhut puhelimessa.

- Käytä sähköpöydän mahdollistamaa korkeussäätöä.

Hexaplan Oy

Kotimainen Hexaplan on Suomen johtavia yritysten ja yhteisöjen kalustamisratkaisuihin erikoistuneita yrityksiä. Valikoimaamme kuuluu lähes 7000 tuotetta toimisto- ja varastokalusteista monipuolisiin materiaalinkäsittelylaitteisiin ja pakkaus- sekä toimistotarvikkeisiin. Pääkonttori ja varasto sijaitsevat Turussa osoitteessa Kaurakatu 48. Verkkokauppamme palvelee osoitteessa www.hexaplan.fi

Tule tekemään Turku-kransseja tunnelmalliseen työpajaan

Turkuseura toteuttaa yhteistyössä kukka-alan yrittäjän Gina Suomen kanssa työpajan, jossa osallistujat pääsevät tekemään Turku-aiheisia kukkakransseja. Tapahtuma järjestetään Turun Vanhassakaupungissa, Brinkkalan talon sisäpihalla tiistaina 23. elokuuta klo 17–19.30.

Oletko huolissasi hintojen nousemisesta? – Näin saat rahasi riittämään

Kuluneen vuoden aikana inflaation nousu on ollut merkittävän suurta. Inflaatio heikentää rahanarvoa, mikä puolestaan johtaa hintojen nousemiseen. Kuluttajat voivat kuitenkin itse vaikuttaa siihen miten hintojen nousu näkyy arjessa. Kun hyödykkeiden hinnat nousevat, täytyy rahaa silloin saada säästöön jostain muusta. Listasimme tähän kahdeksan säästövinkkiä, miten saat rahasi riittämään, kun päivittäisten hankintojen hinnat nousevat.

Helteet keskeyttäneet kalastuslupien myynnin eri puolilla Suomea

Metsähallituksen kalastuskohteiden lupamyyntiä on jouduttu sulkemaan lämmenneiden vesien vuoksi eri puolilla maata. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty kahdeksalla kohteella, ja tilannetta arvioidaan uudelleen 11.7. Asiakkaita kehotetaan siirtämään jo hankitut kalastusluvat myöhempään ajankohtaan.

Kansanedustaja Ritva Elomaa: Korkeimman oikeuden ennakkopäätös vaarantaa eläinten hyvinvoinnin

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ” Kike ” Elomaa on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa. Hän kysyy miten hallitus tulee tehostamaan eläinsuojeluviranomaisten toimintaa ja onko hallituksella tahtoa laajentaa eläinsuojeluviranomaisten toimivaltaa erityisesti eläinten omistusoikeudesta päättämisen suhteen.

Kadunrakennustöitä Juhana Herttuan puistokadulla

Kadunrakennustyö alkaa tiistaina 5. heinäkuuta Juhana Herttuan puistokadulla, välillä Juhana Herttuan puistokatu 16 – Ebba Brahen katu. Yksi ajokaista pois käytöstä molemmista ajosuunnista. Liikenne tulee ruuhkautumaan merkittävästi Juhana Herttuan puistokadulla aamu- ja iltalaivojen lähtöjen aikana.

Åbo Akademin varainhankinta sujui yli odotusten

Åbo Akademin varainhankintakampanja ylitti odotukset. Kohdennetun rahoituksen suurimpia vastaanottajia olivat kasvatustieteen, luonnontieteiden, humanististen tieteiden ja tekniikan koulutusalat.

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä tulee olla tästä päivästä alkaen biojäteastia tai kompostori

Biojätteenkeräys laajenee Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueella uuden jätelain mukaisesti tänään perjantaina 1. heinäkuuta. Taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen.

Suomen Osuuspankin hallinto nimetty

Suupohjan Osuuspankin, Liedon Osuuspankin ja Piikkiön Osuuspankin sulautumisesta syntyneen Suomen Osuuspankin hallintovalinnat on julkistettu. Liedon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jussi Karttila valittiin pankin hallitukseen.

Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaisi Turun lentoasemalle lisää lentoyhteyksiä

Sandra Bergqvist.

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Turun Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa

Herttuankulman asemakaava-alueen rakentaminen alkaa tällä viikolla ja kestää lokakuuhun 2025 saakka. Tässä vaiheessa rakentaminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin niin, että Juhana Herttuan puistokadulle tulee käyttöön kiertotie, joka on käytössä elokuun loppuun.

Merivartioston kyytiin voi loikata viikonloppuna Twitter-maratonissa

Länsi-Suomen merivartiosto (LSMV) järjestää tulevana viikonloppuna Twitter-maratonin. Twiitteriin ilmoitetaan jokainen saatu tehtävä 24 tunnin ajalta, työturvallisuuden ja asianomaisten yksityisyyden huomioiden.

Turku toisena Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa

Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingin kakkonen on jo toista kertaa peräkkäin Turku. Kaupunkirankingissa arvioidaan kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta eri mittareilla. Koronan vaikutukset kaupungin vuokra-asuntomarkkinaan ovat olleet kokonaisuutena vähäiset, mutta kiinnostus suurempia asuntoja kohtaan on kasvanut selvästi pandemian aikana. Vuokrien nousu oli Turussa koko maan nopeinta.

Itäharjun Prisman kierrätyspiste muuttaa

Turun Prisma Itäharjun yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste on siirretty toiselle puolelle kaupan pihaa. Syynä ovat rakennustyöt. Rinki-ekopisteellä kerätään muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä kodin pienmetallia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät pisteellä paperia ja vaatteita.

Turun yliopisto ylitti viiden miljoonan euron keräystavoitteensa

Turun yliopiston tohtoripromootio toukokuussa 2022.

Turun yliopisto on kerännyt lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä noin 5,2 miljoonaa euroa valtion vastinrahakaudella 15.6.2020–30.6.2022. Vastinrahakausi päättyy tänään. Turun yliopiston tavoite oli kerätä 5 miljoonaa euroa.

Sinilevien määrä nousussa rannikkovesissä

Sinilevä on runsastunut merialueilla, ja havainnot painottuvat Saaristomeren sisä- ja välisaaristoon. Avomerialueen sinilevähavainnot sijoittuvat enimmäkseen ulkosaariston suojaisiin kohtiin. Myös järvissä on havaittu vähäisiä määriä sinilevää, Säkylän Pyhäjärvellä runsaamminkin.

Uudet tuulivoimapuistot liki kolminkertaistavat Naantalin Energian tuulisähkötuotannon

Parhan tuulivoimapuisto.

Pyhäjoen Parhan tuulivoimapuisto ja Haapaveden Hankilan tuulivoimapuisto lähes kolminkertaistavat Naantalin Energian nykyiset tuulisähkön tuotanto-osuudet. Uudet tuulivoimapuistot vihittiin käyttöön peräkkäisinä päivinä 29. ja 30. kesäkuuta. Ne tuottavat jatkossa merkittävän osan Naantalin Energian myymästä tuulisähköstä. Molempien puistojen rakennuttajana on Puhuri Oy, josta Naantalin Energian osakkuusyhtiö Katternö Kraft Oy omistaa suuren osuuden.

Matkustamiseen liittyvät koronatoimet päättyvät Suomen rajoilla huomisesta alkaen

Koronapandemiaan liittyvät terveysturvallisuustoimet Suomen rajanylityspisteillä päättyvät. Perjantaista 1.7. lähtien matkustajien ei enää tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa eikä käydä koronatestissä. Koronaan liittyvien terveysturvallisuustoimien päättymien koskee sekä Suomen sisä- että ulkorajoja. Sisäraja tarkoittaa Suomen ja muun EU- tai Schengen-alueen välistä rajaa ja ulkoraja Suomen ja EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisen alueen rajaa.

Urheilu

Luisteluguru Tiia Hurme kehuu Varissuon jäähallin uutta jäädytystekniikkaa

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Maalivahtilupaus Ada Liljeström: ”Unelmoin, että pääsisin Helmarien matkaan”

Ada Liljeströmin vahvat otteet on pistetty merkille maajoukkuevalmentajien keskuudessa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä EM-lopputurnaukseen jo viime vuoden puolella. Helmarit eivät jättäneet mitään epäselväksi, vaan voittivat oman karsintalohkonsa. Suomi joutuu kuitenkin itse kisoissa todella hurjaan kyytiin, sillä samaan alkulohkoon arvottiin Saksa, Espanja sekä Tanska. Jalkapallon mahtimaita kaikki.

Inter kaipaa hyökkäykseensä maalintekovoimaa Benjamin Källmanin lähdön myötä

Benjamin Källman on tehnyt viime vuosina tasaisesti tulosta Interin hyökkäyksessä.

Vielä keskiviikkoiltana Benjamin Källman nähtiin Kupittaan nurmella, kun Inter pudotti HJK:n jatkosta Suomen Cupissa. Sen jälkeen edessä ovat ulkomaan kentät. Toivottavasti pysyvämmin kuin muutaman vuoden takaisilla lainapesteillä, jotka eivät johtaneet läpimurtoon kansainvälisillä kentillä.

Otteluanalyysi: Inter pudotti Klubin cupista rankkareilla

Benjamin Källman nähtiin viimeistä kertaa Interin paidassa, ainakin toistaiseksi.

Inter kohtasi HJK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella, nyt Suomen cupin puolivälierissä Kupittaalla. Inter voitti maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuskisassa maalein 5-4 ja eteni välieriin yhdessä FC Lahden, Kuopion Palloseuran ja HIFK:n kanssa. Inter kaikki laukaisijat eli Petteri Forsell , Benjamin Källman , Matias Ojala , David Haro ja Roger Bonet vetivät pallon verkkoon. HJK:lla onnistujia oli neljä ( David Browne , Anthony Olusanya , Pyry Soiri ja Arttu Hoskonen ) mutta kun kisan ensimmäinen ampuja eli Bojan Radulovic kiskaisi pallon taivaan tuuliin, eteni Inter jatkoon. Keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat Interin hyväksi 2-1.

Interin junioreita nimetty UEFA:n A-malliryhmäleirille

Interistä on nimetty yhteensä viisi 2006–07 syntynyttä junioria UEFA A -malliryhmäleirille. Leiri järjestetään Eerikkilän urheiluopistolla 4.–7. heinäkuuta.

Helmarit hioo EM-kuntoa Kupittaalla maanantaina

Suomen naisten A-maajoukkue pelaa toiseksi viimeisen EM-kisoihin valmistavan ottelunsa maanantai-iltana Kupittaalla. Kello 18.15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Japani.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.