Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda helpotusta inflaation kurittamaan kotitalouteen

Nordic Bank

Toisinaan eteen tulee tilanne, jossa tarvitaan jonkin verran ylimääräistä rahaa. Rahantarve voi johtua mistä tahansa. Ehkä autoosi pitää hankkia uudet kesärenkaat tai huomaat kotona kiireellisen remontointitarpeen. Tai ehkä jääkaappi meni rikki ja tarvitset mahdollisimman pian uuden. Tällaisissa tilanteissa avuksi voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan.

Lainan ottaminen on osa normaalia elämää, mutta lainaa kannattaa ottaa fiksusti. Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeä keino, jolla omaa taloutta voi pitää kunnossa. Luottojen korot voivat olla mitä tahansa 4 ja 20 prosentin väliltä. Inflaation keskellä omasta taloudesta on erityisen tärkeää pitää huolta. Varsinkin nyt lainojen vertailu on erittäin tärkeää.

Kaikkien lainojen kilpailuttamisesta on hyötyä. Vaikka hakisit vain pienen 500 euron lainan puhelimen ostamista varten, kannattaa lainoja vertailla ensin, jotta löydät halvan lainan. Kilpailuttaminen on erityisen tärkeää, jos olet ottamassa suurta, esimerkiksi 70 000 euron lainaa, vaikkapa mökin ostamista tai remonttia varten. Isossa lainassa voit säästää jopa tuhansia euroja.

Vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää ihan mihin tahansa tarkoitukseen, joten voit myös toteuttaa haaveitasi sen avulla. Voit esimerkiksi mennä ihanalle lomamatkalle ja maksaa lainan pois lomarahoista, jotka tavallisesti maksetaan työntekijälle loppukesästä tai syksyllä. Tai voit järjestää kivat kesäjuhlat ystävillesi.

Kulutusluottojen lainanhoitokuluissa isoa vaihtelua luotonmyöntäjästä riippuen

Lainanmyöntäjien hinnoittelussa on todella suuria eroja. Lainasta maksetaan aina korkoja ja kuluja, ja nämä vaihtelevat merkittävästi eri luotonmyöntäjien välillä. Lainojen vertaileminen on tärkeää juuri sen vuoksi. Kun pyydät lainatarjouksen useasta eri paikasta, voit niiden joukosta löytää halvan lainan, eli voit saada huomattavia säästöjä.

Erityisen paljon merkitystä lainojen vertailemisella on, kun kyseessä on suuri laina. Pienetkin lainat kannattaa silti kilpailuttaa, sillä niissäkin voi saada yllättävän paljon säästöä, kun valitsee edullisemman vaihtoehdon. Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa talouden hallintaa.

Esimerkkilaskelmasta näet, miten paljon säästöjä vertailu voi tuoda. Tässä esimerkissä lainasumma on 8000 euroa ja laina-aika 36 kuukautta. Taulukkoon on merkitty tilinhoitomaksun määrä ja korko. Näet lainan kokonaiskustannuksista, kuinka paljon maksettavaa niistä kertyy yhteensä. Taulukkoon on laskettu myös lainan kuukausierä.

Laskelmassa kalleimman ja halvimman lainan välinen ero on huimat 1880 euroa! Voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt pienellä vaivalla kilpailuttamalla lainat. Tässä tapauksessa säästöä tulisi 55 euroa joka kuukausi. Sen verran sinulle jäisi enemmän rahaa muihin tarkoituksiin, säästöön tai kattamaan inflaation aiheuttamaa hintojen nousua.

Lainatarjous on aina henkilökohtainen. Siksi ei voida sanoa, mistä juuri sinä saisit nyt lainaa halvimmalla hinnalla. Se selviää vain lainat kilpailuttamalla. Täytä siis ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin saat lainatarjouksia hetkessä. Voit saada jopa yli 20 tarjousta yhdellä hakemuksella.

Tasapainota talous järjestelylainalla

Osamaksut, kulutusluotot ja luottokortit ovat helppoja ratkaisuja, joilla saa nopeasti hankittua sen mitä haluaa. Siksi helposti käy niin, että yhtäkkiä lainoja onkin maksettavana monta useisiin eri paikkoihin.

Jos sinulla on monta pienehköä lainaa, hyötyisit todennäköisesti järjestelylainasta. Järjestelylainassa kaikki olemassa olevat lainat ja osamaksut yhdistetään ja sinulle jää lyhennettäväksi vain tuo yksi isompi, mahdollisimman edulliseksi kilpailutettu laina. Näin voit säästää korkokuluissa ja lainojen sivukuluissa joka kuukausi huomattavia summia rahaa.

Kun lainoja on monta, on tärkeää pyrkiä tasapainottamaan taloutta. Tällaisessa tilanteessa ei yleensä kannata ottaa enää uutta luottoa, vaan mieluummin pyrkiä yhdistämään lainat. Järjestelylaina, eli yhdistelylaina, tuo yleensä merkittäviä säästöjä. Lisäksi se voi vähentää stressiä, kun maksettavana on enää ainoastaan yksi laina.

Lainat kannattaa vertailla Nordic Bankissa

Lainojen vertaileminen Nordic Bankissa on sujuvaa ja nopeaa. Näin helposti kilpailutat lainat:

1. Täytä yksi ilmainen lainahakemus Nordic Bankin sivuilla. Välitämme hakemuksen 27 pankille ja rahoitusyhtiölle, joten saat paljon toinen toistaan parempia lainatarjouksia.

2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse niistä paras.

3. Allekirjoita lainatarjous verkkopankkitunnuksilla ja nosta rahat tilillesi.

Hakemuksen tekeminen ei vie kauan aikaasi, ja pääset jo parin minuutin päästä tutustumaan ensimmäisiin lainatarjouksiin. Vakuudettomat lainat ovat nopeita. Rahat siirretään sinulle yhden työpäivän kuluessa. Parhaassa tapauksessa saat ne siis jo samana päivänä.

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee Puistomäenkadun liikenteeltä

Puistomäenkatu 26:n kohdalla tehdään 8.–12. elokuuta viemäri- ja vesijohtotyötä. Se katkaisee kadun ajoneuvoliikenteeltä. Katu on poikki perjantaihin asti.

Lainojen yhdistämisen järkevyys askarruttaa? Huomioi nämä asiat

Haluaisitko yhdistää lainat, mutta et ole varma, onko se sittenkään järkevää?

Rasvapalon tukahduttamiseen sammutuspeite ei riitä

Asiantuntija neuvoo pitämään sammutinta aina lähellä grilliä.

Putsaamattomat ja huoltamattomat grillit aiheuttavat vuosittain kymmenittäin vakavia poloja. LähiTapiolan asiantuntija neuvoo pitämään sammutinta aina lähellä grilliä.

Miten kansalaiset suhtautuivat kunnallishallintoon, politiikkaan ja yhteiskuntaan?

Miten kansa suhtautuu kunnallishallintoon, politiikkaan ja yhteiskuntaan? Mitkä olivat kuntavaalien tärkeimmät asiat? Miten uusia hyvinvointialueita sekä sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja arvioidaan?

Lannoita puutarha nyt eikä silloin, kun lehdet tekevät jo kuolemaa

Jos kasvin lehdissä näkyy syksyn värejä, ollaan syyslannoituksessa auttamatta myöhässä.

Puutarhan monivuotisille kasveille riittävän aikaisin annettu syyslannoitus parantaa ensi kesän kukintaa ja satoa sekä kasvien kestävyyttä tulevan talven kylmyyttä vastaan. Vaikka puutarhan kukkaloisto on parhaimmillaan ja marjapensaissa vasta kypsyy mehukas sato, nyt on viimeinen hetki antaa syyslannoitus. Loppukesällä annettava lannoite eroaa kevään lannoitteista. Syyslannoite ei saa sisältää typpeä, koska syksyllä typpeä saaneet kasvit paleltuvat helposti talvella.

Puolet viikonloppuna puhallutetuista veneilijöistä sai alkometrin värähtämään

Poliisiveneen miehistö raportoi tilastoineensa, että noin puolet viikonloppuna puhallutetuista veneilijöistä sai alkometrin värähtämään. Rangaistavuuden raja ei kuitenkaan ylittynyt viikonlopun aikana kuin yhdellä kipparilla. Valvontaa tehtiin yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa. Poliisivene selvitteli Airistolla lauantaina tapahtunutta kahden vesijetin välistä törmäystä, jossa loukkaantui yksi henkilö.

Jyrsintä- ja päällystystyö sulkee ajokaistan Rautatehtaankadulla Pahaniemessä

Rautatehtaankadulla tehdään jyrsintä- ja päällystystyötä Suikkilantien ja Pahaniemenkadun välillä 8.–12. elokuuta. Yksi ajokaista on pois käytöstä työmaan kohdalla.

Asiakas rikkoi Kelan palvelupisteen turvalasin ja tunkeutui henkilökunnan puolelle

Hälytystehtävien määrä on elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ollut Lounais-Suomessa maltillinen. Asiakas rikkoi perjantaina Turun Kelan palvelupisteessä palvelupisteen turvalasin ja tunkeutui henkilökunnan puolelle. Asiakas poistui ennen poliisin saapumista. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Brinkkalan Taiteiden yössä musiikkia ja sirkusta, taidetta ja Turkua

Vanhalla Suurtorilla on tarjolla paljon ohjelmaa Taiteiden yössä.

Vanhan Suurtorin alueen toimijat tarjoavat monipuolista ohjelmaa Turun taiteiden yössä torstaina 18. elokuuta. Vanhalla Suurtorilla ohjelmaa järjestävät Uuden muotoilun yhdistys, Turkuseura, Turun Kamerat ja Viro-keskus. Turun Taidehallilla on esillä Turun Taiteilijaseuran 98. vuosinäyttely.

Loton potti nousee kahdeksaan miljoonaan euroon

Loton kierroksen 31/2022 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten pelin potti kohoaa kahdeksaan miljoonaan euroon.

55 vuotta täyttäneiden työllisyyden edistämiseen ehdotetaan 58,5 miljoonaa euroa

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle ehdotetaan vuodelle 2023 määrärahoja yhteensä 3,78 miljardia euroa, joka on 236 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa. Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalle kohdentuu EU:n elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpanoon liittyen yhteensä 346,13 miljoonaa euroa määrärahoja ja 101,5 miljoonaa euroa valtuutta.

Turun gallerioissa ja taidemuseoissa vietetään kuvataiteiden yötä

Hanna Storm.

Turun gallerioissa ja taidemuseoissa vietetään kuvataiteiden yötä. Näyttelyt ovat avoinna iltamyöhään Kuvataiteiden yönä, joka järjestetään Taiteiden yönä torstaina 11. elokuuta. Luvassa on erilaisten kuvataidenäyttelyiden lisäksi muun muassa opastuksia, taiteilijatapaamisia, työpajoja, performansseja ja musiikkiesityksiä.

Perustoimeentulotukeen halutaan lisää rahoitusta

Sosiaali- ja terveysministeriö ehdottaa hallinnonalan määrärahoiksi vuodeksi 2023 noin 15,8 miljardia euroa. Määräraha on noin 0,2 miljardia euroa vähemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa. Lasku johtuu pääosin hallitusohjelmahankkeiden päättymisestä ja tarvearvion muutoksista.

Inter pestasi toppari Miguel Nazaritin

Miguel Nazarit.

Inter on tehnyt pelaajasopimuksen toppari Miguel Nazaritin kanssa. 25-vuotiaan kolumbialaistopparin sopimus kattaa kauden loppuun ja sisältää option kaudesta 2023.

Avoimet puutarhat kutsuvat

Nämä persoonalliset pihakalusteet löytyvät Paattisilta Merja Aaltosen villistä ja vallattomasta puutarhasta.

Koristepuutarhoja perennoineen pääsee ihastelemaan

Eurojackpotin potti nousee noin 36 miljoonaan euroon

Eurojackpotin arvonnassa ei löytynyt perjantaina (kierros 31/2022) täysosumia. Pelin potti kohoaa tiistain arvonnassa noin 36 miljoonaan euroon.

Kysely: Julkisia hankintoja ja yritystukia voi karsia – eläkkeisiin ei saa koskea, verotusta ei pidä kiristää eikä lainaa tule lisätä

Enemmistölle suomalaisista kelpaavat Suomen talouden tasapainottamiseksi, kulujen vähentämiseksi ja tulojen kasvattamiseksi vain kaksi keinoa: Isojen julkisten hankintojen lykkääminen ja karsiminen (66 % kannattaa ainakin jossain määrin) sekä yritystukien karsiminen (58 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Näkyvässä määrin kannatusta saa myös julkisen omaisuuden myyminen (41 %).

Raatteentien tapahtumat taipuvat oopperaksi, kiertue saapuu Turkuun

Raatteentie-ooppera esitetään Turussa Konserttitalossa sunnuntaina 2. lokakuuta.

Raatteentien kantaesitys oli Suomussalmen ulkoilma-areenalla 1. ja 2. heinäkuuta. Se sai hyvät arvostelut muun muassa Kainuun Sanomissa ja Kalevassa . OperArt Jyrki Anttila Oy:n tuottama Raatteentie-ooppera saapuu Turun Konserttitaloon sunnuntaina 2. lokakuuta kello 14.

Urheilu

Puukkokatsomo: Tuttu varamies

Marko Saloranta.

Helmareiden peräsimeen astuu Anna Signeulin jälkeen Marko Saloranta . Turun seudulla useammassa seurassa pelanneella ja valmentaneella Salorannalla on näytön paikka, vaikka työskenteleekin väliaikaisen päävalmentajan mandaatilla.

Otteluanalyysi: Paanasen puskumaali vei Interin voittoon

Petteri Forsell syötti Interin voittomaalin.

Inter otti tärkeän 1-0-voiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta jalkapalloilun Veikkausliigassa ja nousi jälleen viivan yläpuolelle eli isossa jaossa ylemmän loppusarjan puolelle. Inter nousi sarjan viidenneksi mutta viiden pisteen sisällä on kuusi joukkuetta taistelemassa paikoista mitalisarjassa.

Inter pestasi toppari Miguel Nazaritin

Miguel Nazarit.

Inter on tehnyt pelaajasopimuksen toppari Miguel Nazaritin kanssa. 25-vuotiaan kolumbialaistopparin sopimus kattaa kauden loppuun ja sisältää option kaudesta 2023.

Ghanalainen David Accam Interiin loppukaudeksi

David Accam.

Inter on tehnyt pelaajasopimuksen David Accamin kanssa. Ghanalaisen sopimus kattaa turkulaisten kanssa kauden loppuun.

Tuttu kenttä tukena

Seppo Pajulla on elokuussa edessään sekä SM-kisat että kovatasoinen European Pro Tourin kisa uudella kotikentällään Luolavuoressa.

Seppo Pajulla rikkonainen valmistautuminen frisbeegolfin SM-kisoihin

KuPS kohtaa sveitsiläisen BSC Young Boysin Kupittaalla

KuPS kohtaa sveitsiläisen vastustajansa Kupittaalla, koska Kuopiossa ei voi pelata ja sekä Tampereen että Helsingin stadionit olivat muussa käytössä.

Kuopion Palloseura on edennyt kesän europeleissään jo kolmannelle karsintakierrokselle Euroopan Konferenssiliigan karsinnoissa. KuPS saa seuraavaksi vastaansa sveitsiläisen suurseuran BSC Young Boysin torstaina 4. elokuuta kello 19 alkavassa otteluparin ensimmäisessä koitoksessa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.