Kolumni

Kolumni: Anthony Bourdainin muisto

Monen julkkiksen kuolema on koskettanut ja aiheuttanut kohua suuren yleisön keskellä. Näin kävi myös kuluneen viikon aikana Anthony Bourdainin tapauksessa. Ei ihme, sillä tässä kokissa ja maailmanmatkaajassa oli sitä jotakin isolla ässällä. Hänen juontajahahmoonsa mahtui yhtä lailla asennetta, persoonaa, iloa, energisyyttä, älyä sekä huumorintajua. Lisäksi Bourdainin kyky ajatella ja toimia eri tavalla kuin mitä perinteiset normit vaativat tuottivat asenteellista televisio-ohjelmaa. Ehkä sitä voisi kutsua aitoudeksi, olla sellainen kuin on.
Mielipide

Pääkirjoitus: Turku sanoi ei kiitos sote-sopalle

Turku liittyi maanantaina kunnallisiin sote-vastarintajoukkoihin, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen siitä, ettei maakunta- ja sote-uudistusta koskevaa ehdotuskokonaisuutta tule hyväksyä. Tapahtumien ketju oli poikkeuksellisen nopea. Alkuunpaneva voima oli SDP:n valtuustoryhmä, jonka toukokuinen kirjallinen kysymys Turun kaupungin kannasta sote- ja maakuntauudistuksen tuomisena kiireellisenä valtuuston käsittelyyn sai näin sinettinsä.
Mielipide

Mielipide: Risteilyaluksia houkuteltava Naantaliinkin

Naantalin Satama on kehittänyt laituriratkaisujaan, jotta ne palvelevat useamman varustamon toiveita. Aiemmin jopa Viking Line liikennöi kotikaupunkiimme. Sen jälkeen on ollut hiljaista. Toinen merenrantakaupunki Kotka on viime vuosina onnistunut houkuttelemaan risteilyaluksia. Tänä vuonna viisi alusta saapuu Kotkan kantasatamaan ja ensi vuodelle varauksia on kymmenen. Aluksille mahtuu 500 – 700 vierailijaa. Yrittäjäyhdistykset sekä paikalliset yrittäjät ovat olleet innoissaan. Asukkaat ovat hyötyneet pidemmistä aukioloajoista ja panostuksista palveluihin. Risteilyalukset tuovat ylimääräistä ostovoimaa, jotka eivät edellytä erillistä majoituskapasiteettia. Kotkan kokemukset ovat olleet myönteisiä.
Mielipide

Pääkirjoitus: Miksei Nurmea osata myydä?

Juoksijalegenda Paavo Nurmi on edelleen olympiamitaleissa laskettuna kaikkien aikojen menestynein yleisurheilija. Melkein samaan ylsi pikajuoksija ja pituushyppääjä Carl Lewis , joka sai niinikään yhdeksän kultaa, mutta vain yhden hopean Nurmen kolmea vastaan. Nurmea muistetaan edelleen täällä synnyinkaupungissa jokavuotisilla nimikkokisoilla, jotka ovat kansainvälisesti kovatasoisimmat yleisurheilukilpailut Suomessa. Paikkana on tietysti mestarin mukaan nimetty stadion. Lisäksi kesällä Turussa juostaan Paavo Nurmen marathon.