Mielipide: Näen huumekauppaa joka päivä kaikkialla

Olenko nähnyt huumekauppaa Turun kaduilla? Kysymyksen voisi muotoilla ainakin minun kohdallani: Kuinka usein näet huumekauppaa Turun kaduilla? Näen sitä päivittäin ja aivan kaikkialla Turun seudulla.

Itselläni on ikävä kyllä ollut joskus kauan sitten ongelmia huumeiden kanssa, mutta nykyään ne ovat onnekseni vain erittäin huonoja muistoja. Yleisesti ihmisillä on luulo, että huumekauppaa käydään hämyisillä kujilla ja nurkkien takana. On se osittain niinkin, mutta väittäisin että noin 75–85 prosenttia kaupoista tapahtuu yleisillä paikoilla eli siellä, missä on kaikkein eniten porukkaa liikkeellä.

Kokemuksieni perusteella osaan sanoa, että kun tietää mitä etsii (tässä tapauksessa avointa huumekauppaa), niin ne merkit osaa tunnistaa jo hyvinkin kaukaa. Pystyn erottamaan eri aineiden käyttäjiä vaikkapa pelkän pukeutumisen tai ihan vain käytöksen ja ulkonäön perusteella. Jonkun aineen käyttäjä pitää selässään reppua ja toisen aineen käyttäjä pitää päässään myssyä tai hänen housunsa ovat hieman leveämpää mallia kuin naapurin Sepolla.

Vaikka tämä on aikamoista yleistämistä, niin minä kyllä erotan käyttäjän ja niin sanotun "normaalin" ihmisen jo lyhyen keskustelun perusteella, mutta luultavasti ja ainoastaan omien kokemuksieni seurauksena. Tai eipä siihen vaadita edes keskustelua. Pelkkä vilkaisu silmiin ja yleiseen olemukseen kertoo minulle jo kovin paljon.

Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen. Näen sitä päivittäin ja lähes kaikkialla missä satun liikkumaan. Poliisin resurssit eivät todellakaan riitä siihen, että jokaisessa kadunkulmassa olisi esimerkiksi siviiliasuinen poliisi valvomassa katuja. Kyllä poliisin pitää keskittyä niihin isoihin tekijöihin, joihin kuuluvat maahantuojat, valmistajat sekä tukkukauppiaat.

Olen itse varsin onnellisessa asemassa sen suhteen, että selätin heroiiniriippuvuuden noin 17 vuotta sitten vanhempieni vahvalla tuella alun järkytyksen jälkeen. Nykypäivänä kun mietin niitä samoissa piireissä liikkuneita "kavereita", huomaan sellaisen surullisen tosiasian, että yhdeksän kymmenestä on kuollut joko yliannostukseen tai tehnyt itsemurhan.

Narkomaani ei haluaisi olla narkomaani, mutta kun ne pelottavat ja ahdistavat vieroitusoireet iskevät päälle, niin helpoin ratkaisu on ottaa vielä se "yksi" annos. Tuo yhden ja viimeisen annoksen oravanpyörä sitten jatkaa pyörimistään hamaan loppuun saakka varsinkin sellaisilla käyttäjillä, joilla ei ole perheen ja muiden läheisten tukea lopettamiseen. Surullista, mutta niin kovin todellista!

Maick

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.