Mielipide: Vielä sananen Itäharjun läpiajosta

Kalevantien ja Hämeentien välinen oikotieliikenne kulkee Karjakadun kautta. Kalevantien ja Hämeentien välinen oikotieliikenne kulkee Karjakadun kautta. Kuva: Lennart Holmberg

Karjakadun läpiajoliikenne Kalevantieltä Vanhalle Hämeentielle on edennyt kaupunkiympäristölautakuntaan, kertoo liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola (Aamuset 16.2.). Tarkoitus on katkaista Karjakadun liikenne ja ohjata se Savitehtaankadun kautta. Tällöin matka pitenisi noin kolme kilometriä, ja hiilidioksidia pöllyttäisivät ilmaan siltä matkalta tuhannet autot vuodessa.

Saadessaan autoliikenteen pois nurkistaan Karjakadun liikenteen katkaisemisesta hyötyisi kymmenkunta omakotitalon omistajaa Karjakadun molemmin puolin. Samalla omakotitalojen arvo nousisi mukavasti.

Sen sijaan Karjakadun katkaisu aiheuttaisi runsaasti hankaluuksia sadoille, ehkä tuhansille itäharjulaisille muun muassa kauppamatkoilla.

Silloin Kalevantien tienoilla asuvien täytyisi kiertää Savitehtaankadun kautta päästäkseen Tammitien K-Supermarkettiin, ja vastaavasti kulku Hämeentien seuduilta Lidliin ja Prismaan vaikeutuisi. Sama koskisi myös Kirkkotien terveyskeskusta, Impivaaran urheilukeskusta, Nummen kirjastoa ja monia alueen pienempiä liikkeitä.

Voidaan kysyä, onko syytä lähteä niin radikaaliin toimenpiteeseen kuin Karjakadun sulkemiseen, jotta voitaisiin poistaa muutaman omakotitalon omistajan tavanomaiset, pienehköt kaupunkiasumisen haitat. Herää myös kysymys, voidaanko katuja sulkemalla ohjata asiakasvirtoja tiettyihin marketteihin, ja hankaloittaa meno toisiin, kuten Karjakatu sulkemalla eittämättä tapahtuisi.

Karjakadun sulkemista vaativat perustelevat vaatimustaan mm. sillä, että autoliikenne on kasvanut paljon, autojen virta on katkeamaton, suuria ylinopeuksia on usein, harrastetaan kiihdytysajoja, raskaan liikenteen kiellosta huolimatta kadulla ajaa myös kuorma-autoja, asukkaiden on mahdoton päästä pihoistaan kevyen liikenteen väylälle, voimakas liikennemelu, katupöly, roskaaminen autojen ikkunoista (!).

Nämä väitteet ovat vääriä ja helposti kumottavissa. Olenkin sen tehnyt (TS 8.12.). Karjakadun sulkemisen puoltajat eivät vastanneet kirjoitukseeni ilmeisesti todetessaan, että heidän argumenttinsa eivät voi mitenkään oikeuttaa Itäharjun tärkeän liikenneväylän sulkemiseen.

Ehdotukseni on, että nimetään kolmen henkilön ryhmä arvioimaan Karjakadun liikennevirtaa ja muita esitettyjä haittoja. Ryhmään kuuluisi yksi läpiajoa vastustava ja yksi läpiajoa puoltava itäharjulainen sekä yksi puolueeton kaupungin virkamies. Ryhmä voi sitten antaa lausuntonsa kadun liikennetiheydestä ja muista epäkohdista.

Pentti Mutanen

Juttua muokattu: Läpiajoliikenteen käsittelyn etenemisestä kertoo jutussa liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola.

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.