Vaalidebatti: Lindqvist vs. Nurmi

Emma Lindqvist on viestinnän lehtori ja Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas. Veli-Pekka Nurmi on tekniikan tohtori on kokoomuksen kansanedustajaehdokas.

Pitäisikö toisen asteen koulutuksen olla tulevaisuudessa maksuton?

Lindqvist: Tämä maksuton toisen asteen koulutus kiinnostaa ihan jo senkin takia, että tapaan päivittäin nuoria, mikä heidän tilanteensa valitettavan usein on. Olin juuri myös SAK:n vaalipaneelissa ja tämä asia nousi näkyvästi myös siellä esille.

Nurmi: Olen ihan samaa mieltä, että maksuton toinen aste. Olen suomalaisen sivistysyhteiskunnan kannattaja, mikä tarkoittaa sitä, että meillä tulee olla myös jatkossa erinomainen ja tasapuolinen koulutusjärjestelmä kaikille, taustoista riippumatta.

EL: Itse tulen duunariperheestä ja muistan hyvin sen, että jokaisen jakson ensimmäisenä päivänä sormen piti olla valmiina koulun kirjaston tietokoneen palvelimella, että sai varattua haluamansa oppikirjan. Kun ei ollut rahaa ostaa opiskelukirjoja, niin piti aina keksiä luovia ratkaisuja. Nykyäänhän lukiolaisten pitää hankkia myös läppärit ja niiden pitää olla myös tiettyä mallia.

V-PN: Taloudelliset lähtökohdat eivät saa eriarvoistaa ketään koulutuksen suhteen ja koulutuksella on oma tärkeä roolinsa myös syrjäytymisen torjumisessa.

EL: Minua huolestuttaa se, että onko jokaisella suomalaisella nuorella oikeasti mahdollisuus saada toisen asteen koulutusta ja edetä sitä kautta esimerkiksi korkeakouluihin. Taustat eivät saisi koskaan määritellä sitä, miten pitkälle pääsee omassa elämässään.

V-PN: Me tarvitsemme erinomaisia opettajia ja oikeanlaisen oppimisympäristön. Sitä vastustan, että meillä pitäisi olla valtaosalla ikäluokasta yliopistotutkinto. Meillä pitäisi olla myös erinomaiset kanavat ammatilliseen koulutukseen ja tarpeeksi laadukasta opetusta siellä.

EL: Otan esille myös muuntokoulutuksen. Meillä valmistuu edelleen eri aloilta opiskelijoita, joilla ei ole suoraan oman alan töitä. Nykyajan työ ei vaadi enää sellaista suoraa teknistä osaamista kuin ennen, vaan usein enemmänkin emotionaalisia sekä viestinnällisiä taitoja.

V-PN: Olen kuullut, että ammatillisissa oppilaitoksissa oppilaat voivat olla liikaa oman onnensa nojassa. Se ei ole opettajien laadusta kiinni, vaan siitä, että opettajia ei ole tarpeeksi. Tarvitsemme eri tasoille erinomaista opetusta, jotka antavat opiskelijoille valmiuksia tulevaan työelämään.

EL: Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat poissa lähiopetuksesta, joka estäisi myös syrjäytymistä. Normaali säännöllinen kouluarjen rytmi luo nuorissa myös turvallisuuden tunnetta.

V-PN: Hyvä koulutusjärjestelmän yksi olennainen elementti olisi se, että koulutuksen sisältö kulkisi hieman sen edellä, minne yhteiskunta on menossa. Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty.

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.