Kolumni

Kolumni: Takana legendaarinen kesä

Kylläpä Suomen sää on nyt hellinyt. Enkä nyt tarkoita kamalan ihanan helleaallon fyysisiä vaikutuksia vaan sen tarjoamaa keskusteluarvoa. Sää on aina ollut ja tulee aina olemaan kaikkien vaivaantuneiden keskustelujen avaimenreikä. Nyt puhki puhutut toteamukset kuten ”ei ole lunta satanut”, ”sataapa kaatamalla” ja ”tämä on niin tyypillinen Suomen kesäsää” saavat rinnalleen vielä jonain päivänä legendaksi muovautuvan hengähdyksen: ”Muistatteko kesän 2018?”
Kolumni

Kolumni: Anthony Bourdainin muisto

Monen julkkiksen kuolema on koskettanut ja aiheuttanut kohua suuren yleisön keskellä. Näin kävi myös kuluneen viikon aikana Anthony Bourdainin tapauksessa. Ei ihme, sillä tässä kokissa ja maailmanmatkaajassa oli sitä jotakin isolla ässällä. Hänen juontajahahmoonsa mahtui yhtä lailla asennetta, persoonaa, iloa, energisyyttä, älyä sekä huumorintajua. Lisäksi Bourdainin kyky ajatella ja toimia eri tavalla kuin mitä perinteiset normit vaativat tuottivat asenteellista televisio-ohjelmaa. Ehkä sitä voisi kutsua aitoudeksi, olla sellainen kuin on.
Kolumni

Kolumni: Monen sortin kaipuuta

Minulla on ikävä monia asioita – ja kaipuutani on olemassa monta eri sorttia. Haikaillen sen kesäaamun perään, jolloin istuin ensimmäistä kertaa elämäni rakkauden käsipuolessa mökkisaunan verannalla. Muistelen onnenkyyneleitä katseessani sitä hetkeä, kun nostin ikioman koiranpennun syliini. Kertaan kaiholla läpi elämää ja pysähdyn vaalimaan tiettyjä hetkiä ja tapahtumia. Nyt on paras olla juuri tässä, mutta joskus on hyvä antaa ikävän viedä mennessään (tosin vain hetkeksi).