Rakentamisen laatuteko 2017 -kilpailun voittajaksi Peabin työmaatiimi Turusta

Voittajatiimi Kim Mäkiruoho, työnjohtaja Juho Tamminen ja tuotantoinsinööri Tytti Nurminen. Voittajatiimi Kim Mäkiruoho, työnjohtaja Juho Tamminen ja tuotantoinsinööri Tytti Nurminen. Kuva: Tanja Määttänen

Rakentamisen laatuteko 2017 -kilpailun voittajaksi on valittu Peabin työmaatiimi Turusta. Kosteudenhallinta on keskeinen ongelma rakentamisessa. Peabilla kehitteillä laaja kokonaisuus, jonka osana palkitun Mestarin Vartti -mallin käyttöönottoa muillakin Peabin työmailla tullaan harkitsemaan. Innovatiivinen malli kehittää päivittäistä kosteudenhallintaa.

Voittoisa työmaatiimi, vastaava työnjohtaja Kim Mäkiruoho, tuotantoinsinööri Tytti Nurminen ja työnjohtaja Juho Tamminen Turun Raastuvankatu 3:n peruskorjaustyömaalta kehittivät mallin kosteudenhallinnan päivittäiseen seurantaan ja kehittämiseen. Olennaista mallissa on kosteudenhallinnan parantaminen ja ongelmakohtiin puuttuminen välittömästi.

- Siinä oli ajankohtaista kosteudenhallintaa, joka on kaikkia kansalaisia puhuttava asia, ja joka on myös eduskunnan työssä tullut paljon esille. Toivoisin, että tämäkin puoli rohkaisisi suuntamaan katseet näihin nykyaikaisiin työtapoihin kosteudenhallinnan parantamiseksi, toteaa voittajien valinnasta vastannut kansanedustaja ja eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

- Meillä Peabilla on kehitteillä kosteudenhallinnan kokonaisuuden haltuunotto alkaen suunnitteluvaiheesta aina valmiin rakennuksen käyttöön saakka. Nyt palkittu malli on erinomainen esimerkki uusien työtapojen kehitystyöstä työmaatasolla. Olemme hyvin ylpeitä Turun tiimistämme. Tulemme esittelemään Mestarin Vartin idean peabilaisille ja harkitsemme ilman muuta mallin käyttöönottoa myös muilla työmailla, kertoo toimitusjohtaja Mika Katajisto.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle. Tuolloin kummin valinnan perusteena oli hyvä taloudellinen asema ja kummilusikoilla oli saajalleen suuri taloudellinen arvo. Nykyään lusikoiden merkitys on muuttunut symboliseksi, mutta niiden muoto on pysynyt melko samanlaisena vuosisadasta toiseen. Menneinä aikoina lusikoiden päihin kaiverrettiin apostolien kuvia. Nykyään lusikoita koristavat muun muassa eläimet, autot, ja prinsessat.

Pakettiauto syttyi palamaan Aurassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pakettiauto syttyi palamaan Aurassa Turuntiellä sunnuntaina iltapäivällä..

Takasta lisää pituutta terassikauteen

Takan avulla katetusta ja lasitetusta terassista voi saada kotiinsa ympärivuotisen lisähuoneen. Sateisena päivänä omalla terassilla voi nauttia kesäisestä lämmöstä, kun pieni kiertoilmatakka alkaa lämmittämään terassia jo muutaman minuutin kuluttua puiden sytytyksestä. Tehokas takka lämmittää terassin myös talvella.

Entä jos kolari yllättää ulkomailla?

Kesälomilla moni suuntaa ulkomaille omalla autollaan. Liikennevahinkoja sattuu suomalaisille eniten ulkomailla juuri kesäkuukausina. Ulkomailla liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta ajotavasta: vieras liikenneympäristö, erilaiset nopeusrajoitukset ja väistämisvelvollisuudet saattavat aiheuttaa harmittavia tilanteita.

Jätekasa palaa Metsämäessä

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan polttokelpoisen jätteen kasa, jonka koko on 15x5x5 metriä, syttyi tuleen Ravurinkadulla Metsämäessä sunnuntaina aamupäivällä.

Laitilassa paloi maastoa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kasitien laidassa Laitilassa syttyi 50 kertaa 50 metrin alalla maastopalo lauantaina illalla.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin

PS Kemissä pelannut Julian Guevara siirtyy Interiin.

Kolumbialainen keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaavat seurat pääsivät siirrosta sopuun torstaina. Guevara on pelikelpoinen Interissä jo lauantain kierroksella.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.