Reetta Isotupa-Siltanen vuoden hantvärkkäri

Reetta Isotupa-Siltanen. Reetta Isotupa-Siltanen. Kuva: Turun yrittäjät

Turun Yrittäjät ry on valinnut vuoden 2017 hantvärkkäriksi kuvantekijä Reetta Isotupa-Siltasen. Hän yhdistää töissään kuvituskuvia itse maalaamiinsa osiin. Hän tekee työt käsin leikkaamalla, liimaamalla ja maalaamalla puulevyille. Kuvaoriginaalit skannataan ja painetaan korteiksi ja printeiksi kirjapainossa Kaarinassa. Kollaasitöiden lisäksi Isotupa-Siltanen tekee taidenukkeja paperimassasta ja kankaasta.

Isotupa-Siltanen perusti Joutomaan vuonna 2006. Muutamaa vuotta myöhemmin hän hankki liiketilan Kellonsoittajankadulta ja perusti työtilan yhteyteen myymälän. Siellä on myynnissä Reetan omien tuotteiden lisäksi runsas valikoima muiden käsityöläisten tuotteita. Joutomaa-postikortteja ja signeerattuja printtejä on saatavilla myös useiden taidemuseoiden myymälöistä sekä lahjatavaraliikkeistä ja kirjakaupoista ympäri Suomea. Reetta sekä hänen miehensä Juha Siltanen myyvät Joutomaa-tuotteita myös messuilla.

- Tykkään olla myymässä tuotteitani erilaisissa tapahtumissa. Niissä saan välitöntä palautetta asiakkailta. Töistäni saama vastakaiku tuntuu hyvältä ja monet ihmiset tietävät ja tunnistavat työni. Samanlaisia ei ole. Lapsista vanhuksiin monen ikäiset ihmiset tykkäävät kuvistani. Kortteja on laaja valikoima ja niiden saatavuus on hyvä, kertoo Isotupa-Siltanen.

Isotupa-Siltanen on nuoresta asti ollut kiinnostunut taiteesta ja käsillä tekemisestä. Aluksi hän teki miehensä kanssa harrastuksena sisustusesineitä ja myi niitä Turun iltatorilla. Miehensä kannustamana hän ryhtyi yrittäjäksi ja perusti Joutomaan.

Isotupa-Siltanen haluaa kuviensa kertovan tarinoita ja siksi hänen töillään on nimi. Postikorteissa nimi on painettu kortin taakse ja printeissä se on kirjoitettu käsin kuvan alle. Alun perin Reetta ajatteli kuvat taidekortteina, mutta asiakkaat ovat toivoneet onnittelukortteina toimivia kuvia.

– Olen joutunut tasapainottelemaan sen välillä mitä haluan itse tehdä, ja mikä menee parhaiten kaupaksi. Toisaalta se syö luovuutta, kun pitää miettiä, että kortti tulee tiettyyn tarkoitukseen. Asiakkaat tykkäävät söpöistä korteista, mutta viime aikoina minussa on kasvanut halu tehdä jotain painavaa ja outoa, enemmän sellaista, josta aloitin. Olen aina ollut outoon päin kallellaan. Se kiehtoo ja haluaisin taas enemmän siihen suuntaan, paljastaa Isotupa-Siltanen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turusta bussilla Karjurockiin

Karjurock pyrkii erottautumaan kotimaisista festivaaleista maatilamiljöön avulla.

Lokalahdella rokataan tällä viikolla torstaista 19. heinäkuuta lauantaihin 21. heinäkuuta perinteisen Karjurockin merkeissä. Myös Turusta järjestetään bussikuljetuksia festivaaleille. Perjantaina kuljetukset lähtevät linja-autoaseman laiturilta 9 kello 15 ja 17.30.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen?

Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisesta valtiosta on kielletty.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen? Perusperiaate on: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen, muistuttaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Kun matkustaa ulkomaille, niin kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista rajoituksista kohdemaassa.

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.