Night Visions -festivaali tuo kasariklassikkoja ja uutta scifiä

Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Kuva: Antti Purhonen

Ainakin jos elokuvien harrastajalta kysytään, erilaiset elokuvafestivaalit ovat voimissaan, vaikka suoratoistopalvelut koituivatkin videovuokraamojen kohtaloksi. Esimerkiksi kauhuun, fantasiaan, scifiin ja toimintaan keskittynyt Night Visions on Helsingissä parinkymmenen vuoden aikana löytänyt yleisön, joka tulee festivaaleille uskollisesti joka vuosi.

Night Visionsin ohjelmistossa on ollut paljon elokuvia, joita olisi muuten ollut vaikea löytää, mutta väki on löytänyt hyvin myös vanhempiin aikanaan valkokankailla pyörineisiin klassikoihin, joita Night Visionsissa on myös tavattu nähdä.

– Iso valkokangas ja kunnon äänentoisto ovat asioita, jotka vetävät ihmisiä edelleen. Myös yhteisöllisyys on iso osa tapahtumaa. Kyllä Night Visionsista on muodostunut samanhenkisten harrastajien kokoontumisajot, toteaa Night Visions Turun festivaalijohtaja Ilari Nevantaus.

Tänä vuonna Night Visions laajenee ensimmäistä kertaa Turkuun. Laajeneminen tuli ajankohtaiseksi, kun Turun elokuvafestivaalitarjonnassa ilmeni aukko.

– Nyt oli luonteva hetki Night Visionsille laajentaa Turkuun, kun saman genren Hurme-festivaalin järjestäjät laittoivat pillit pussiin, Nevantaus toteaa.

Joulukuun alussa, 1.–2. joulukuuta, Turun Night Visions viedään Logomon Move2-salissa läpi kaksipäiväisenä tapahtumana. Helsingissä järjestettävä Night Visions on nykyään viisipäiväinen tapahtuma.

– Kahden päivän aikana Turussa nähdään kaikkiaan kahdeksan elokuvaa. Ohjelmisto on ehkä hieman toimintapainotteinen. Leffafestivaalin ohjelmiston kasaamiseen vaikuttavat monet asiat esitysoikeuksien saannista alkaen.

Turun ensimmäisen Night Visionsin ohjelma on sekoitus 1980-lukua ja tätä päivää. 80-lukua edustavat esimerkiksi kaksi Mark L. Lesterin ohjaamaa klassikkoa. Perjantai-iltana kello 20.15 nähdään Class of 1984 ja 22.15 alkaen Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä toimintaklassikko Commando vuodelta 1985.

Tuoreempaa elokuvatarjontaa edustavat muun muassa tänä vuonna valmistunut Graham Skipperin ohjaama ja käsikirjoittama scifi-kauhu-elokuva Sequence Break sekä tositapahtumiin perustuva venäläinen avaruustrilleri Salyut-7, joka kertoo Neuvostoliiton yrityksestä pelastaa miehittämätön avaruusasema putoamiselta.

Vaikka Night Visions järjestetään vasta ensimmäistä kertaa, jatkoa on jo suunnitteilla.

– Tarkoitus on järjestää kaksipäiväinen Night Visions Turussa myös ensi vuonna. Vahva usko siihen on, että Turun kokoisessa kaupungissa meidän genrejen elokuvista kiinnostunutta yleisöä löytyy tarpeeksi, jotta tämä on taloudellisesti järkevää, Nevantaus toteaa.

Ilkka Lappi

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle. Tuolloin kummin valinnan perusteena oli hyvä taloudellinen asema ja kummilusikoilla oli saajalleen suuri taloudellinen arvo. Nykyään lusikoiden merkitys on muuttunut symboliseksi, mutta niiden muoto on pysynyt melko samanlaisena vuosisadasta toiseen. Menneinä aikoina lusikoiden päihin kaiverrettiin apostolien kuvia. Nykyään lusikoita koristavat muun muassa eläimet, autot, ja prinsessat.

Pakettiauto syttyi palamaan Aurassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pakettiauto syttyi palamaan Aurassa Turuntiellä sunnuntaina iltapäivällä..

Takasta lisää pituutta terassikauteen

Takan avulla katetusta ja lasitetusta terassista voi saada kotiinsa ympärivuotisen lisähuoneen. Sateisena päivänä omalla terassilla voi nauttia kesäisestä lämmöstä, kun pieni kiertoilmatakka alkaa lämmittämään terassia jo muutaman minuutin kuluttua puiden sytytyksestä. Tehokas takka lämmittää terassin myös talvella.

Entä jos kolari yllättää ulkomailla?

Kesälomilla moni suuntaa ulkomaille omalla autollaan. Liikennevahinkoja sattuu suomalaisille eniten ulkomailla juuri kesäkuukausina. Ulkomailla liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta ajotavasta: vieras liikenneympäristö, erilaiset nopeusrajoitukset ja väistämisvelvollisuudet saattavat aiheuttaa harmittavia tilanteita.

Jätekasa palaa Metsämäessä

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan polttokelpoisen jätteen kasa, jonka koko on 15x5x5 metriä, syttyi tuleen Ravurinkadulla Metsämäessä sunnuntaina aamupäivällä.

Laitilassa paloi maastoa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kasitien laidassa Laitilassa syttyi 50 kertaa 50 metrin alalla maastopalo lauantaina illalla.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin

PS Kemissä pelannut Julian Guevara siirtyy Interiin.

Kolumbialainen keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaavat seurat pääsivät siirrosta sopuun torstaina. Guevara on pelikelpoinen Interissä jo lauantain kierroksella.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.