Tanssiva joulukalenteri tuo joulukiireen keskelle tanssillisia hetkiä

Henna-Maria Hanhineva ja Riikka Kosola. Henna-Maria Hanhineva ja Riikka Kosola. Kuva: Riikka Campomanes

Tanssiva joulukalenteri tuo joulukiireen keskelle tanssillisia hetkiä jo kymmenennen kerran. Tanssivan joulukalenterin luukut ovat erilaisissa kaupunkitiloissa tapahtuvia tanssillisia hetkiä, joita tarjotaan kaupunkilaisten iloksi. Tanssivan joulukalenterin tuottaa Läntinen tanssin aluekeskus yhteistyössä alueen tanssitaiteilijoiden, -koulujen ja -seurojen kanssa.

Tänä vuonna Tanssivassa joulukalenterissa työskentelee lisäksi kaksi tanssitaiteilijaa Riikka Kosola ja Henna-Maria Hanhineva Jouluhengettärenä ja Tanssikummina sitoen luukuja yhteen.

Jouluhengetär on tanssivan joulukalenterin henki. Hän on monen tunnetun satuolennon serkku ja syntynyt joulun odotuksesta, nykytanssista, kimallehipuista, salaperäisyydestä, hymyistä, ja luovasta liikkeestä. Hänet voi kohdata joulukalenterin luukuissa kertomassa yksityiskohtia päivän luukusta ja sen esittäjistä. Jouluhengetär toimii yhdessä Tanssikummin kanssa koko joulukalenterin ajan keräten kaupunkilaisten liikkeitä Kehon joulurauhaa varten, joka tanssitaan 24. joulukuuta ennen Turun virallista joulurauhan julistusta.

Jokaisena joulukalenterin päivänä kerätään yksi liike kaupunkilaisilta. Liikkeet videoidaan ja laitetaan myös joulukalenterin Facebook-tapahtumaan kaikkien nähtäväksi, opeteltavaksi, ennakkoon tanssittavaksi. Liikkeistä punotaan 24 liikkeen tanssi, helminauha, joka huipentaa joulukalenterin. Tämä Kehon joulurauha tanssi tanssitaan yhdessä Tanssikummin ja Jouluhengettären opastuksella noin kello 11.30 Brahen puistossa ennen Turun virallista joulurauhaa.

Tanssivan joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa 1. joulukuuta kello 14.30 K-Citymarket Kupittaan aulassa ja kello 16.30 K-market Hanskin pihalla Hannunniityssä. Luukussa tanssitaiteilija Riikka Kosola esiintyy Taidekeskus koulussasi-toiminnan oppilaiden kanssa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Näin teet heinäkuisen hernehummuksen

Kotimaisista herneistä on myös hummukseen. Tarvitset kaksi avocadoa, kolme desiä herneitä, valkosipulinkynnen, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, puoli teelusikallista juustokuminaa ja neljäsosa teelusikallista suolaa. Poista kivet avocadoista ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.

Kiinalaisten sähköpolkupyörien väliaikainen polkumyyntitulli voimaan

Yritysten, jotka tuovat sähköpolkupyöriä Kiinasta, täytyy varautua siihen, että tuotteesta kannetaan polkumyyntitulli. Tavara luokitellaan CN-koodeihin 8711 60 10 ja ex 8711 60 90 (Taric-koodi 8711 60 90 10). EU:n virallisen lehden numerosta L 181/18.7.2018 voi tarkistaa, kuinka suuri polkumyyntitulli eri myyjien tuotteille on odotettavissa.

Avoimilla kylillä 90 000 osallistujaa

Saukonojalla vietettiin kylätapahtumaa vuonna 2014.

Avoimet kylät on valtakunnallinen tapahtumapäivä. Tänä vuonna mukana oli lähes 600 kylää ympäri Suomen. Seuraavaksi Avoimet kylät -päivää vietetään 8.6.2019.

Suurmarkkinoilla yli 90 000 kävijää

Suurmarkkinoilla vieraili yli 90 000 kiinnostunutta

Turun Kansainväliset Suurmarkkinat 18.-22. heinäkuuta sujuivat tapahtumavastaava Ari Kallaksen mukaan hyvin. Keskiviikko ja torstai olivat lupauksia herättäviä, perjantai sadepäivä ja lauantai sekä sunnuntai vilkkaita mutta helteisiä markkinapäiviä.

Urheilu

Jälkipeli: Kaikkien aikojen parhaat TPS-jalkapalloilijat

Heikki Mäki on nähnyt eniten TPS:n jalkapallo-otteluita. Hän on oikea henkilö arvioimaan, kuka on kaikkien aikojen paras TPS:n jalkapalloilija kautta aikain. Mäen valinta on Veikko Asikainen (kuvassa).

Tervaskanto Heikki Mäki (s. 1930) on oikea henkilö arvioimaan, ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat Turun Palloseuraa edustaneet jalkapalloilijat. Mäki on nähnyt enemmän raitapaitojen pelejä kuin yksikään toinen.

Jälkipeli: Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien kummisetä

Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien tärkeä taustavaikuttaja. Hänen ansiostaan Turkuun saapui Amerikasta ensimmäinen musta ulkomaalaisvahvistus. Donald Crenshawin tullessa Turkuun vuonna 1972, koko kaupunki meni sekaisin koripallosta.

Turun NMKY:n menestyskausi 1970-luvun alussa on ainutlaatuista paikallista palloiluhistoriassa. Kausi muistetaan ensimmäisestä turkulaisesta koripallomestaruudesta, vastavalmistuneesta Kupittaan urheiluhallista ja ensimmäisten mustien miesten ilmaantumisesta kotimaan koripallokentille.

Puukkokatsomo: Kolumbialainen kysymysmerkki

Julian Guevara.

Muutokset PS Kemin kokoonpanossa toivat uutta verta myös FC Interin kokoonpanoon. Kemiläisten uusi päävalmentaja David Hannah painotti muun muassa taannoin TPS-ottelun jälkeen, että Kemin pukukopissa ovien täytyy käydä molempiin suuntiin. Ja niin on käynytkin.

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.