Debyyttialbuminsa julkaissut Laura Annika Quartet perjantaina Tiljanissa

Laura Annika Quartet esiintyy perjantaina Tiljanissa.
Laura Annika Quartet esiintyy perjantaina Tiljanissa. Kuva: Tero Ahonen

Tuoreiden tekijänimien Laura Annika Quartet julkaisi äskettäin ensimmäisen pitkäsoittonsa. Perjantaina 1. joulukuuta Turkuun saapuvan yhtyeen mukana levynjulkaisukiertueella soittaa myös palkittu saksofonisti Adele Sauros.

Vuonna 2013 perustettu kvartetti koostuu helsinkiläistyneistä muusikoista, jotka inspiroituvat niin jazzmusiikin perinteestä kuin rytmimusiikin eri nykyilmiöistäkin. Kappaleet ovat syntyneet vokalisti Annika Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon sävellysyhteistyön tuloksena.

Komppiparina taituroivat kontrabasisti Joonas Tuuri ja rumpali Jesse Ojajärvi. Yhtyeen soittajia pitävät kiireisinä myös muut kokoonpanot, kuten Sointi Jazz Orchestra, Bowman Trio sekä Harri Kuusijärvi Koutus.

Tamperelainen levymerkki Eclipse Music julkaisi Laura Annika Quartetin debyttialbumin 17. marraskuuta. Finnvox-studiolla äänitetty albumi kantaa nimeä Metsä.

Albumin teemana on kontrasti, ja aihetta käsitellään niin valon ja varjon, lumen ja pimeyden kuin rakkauden ja luopumisen kauttakin. Levyllä kuullaan tällä kertaa laulukielenä englannin lisäksi myös suomea, ja vuonna 2015 julkaistun Le Lac -EP:n tapaan mukana on myös sanatonta laulua.

Levyn nimikkokappaleen sävellys on nykyisin Göteborgissa musiikin maisteriopintoja tekevän pianisti Liukon käsialaa, ja lyriikat siihen ja muihinkin levyn kappaleisiin on tehnyt Mustonen. Tuoreella levyllä vierailee myös useista nuoren jazzsukupolven eturivin yhtyeistä tunnettu saksofonisti Adele Sauros, joka soittaa mukana myös levynjulkaisukiertueella.

Varkaudesta alun perin kotoisin oleva Annika Mustonen on valmistunut muusikoksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Mustosta on kehuttu eritysesti tarkasta rytmiikasta ja taipuisasta scat-laulusta. Mustonen on opiskellut musiikkia myös Barcelonassa, josta sävellyksiin on tarttunut flamencomusiikille tyypillisiä piirteitä.

– Suomen kaamosaika tuntui Etelä-Euroopan auringonpaisteessa kaukaiselta, jopa absurdilta. Sain ihmetystä osakseni kertoessani paikallisille, että yleensä pimeässä marras-joulukuussa toivon lunta, koska se tuo valoa, kertoo Mustonen.

Metsä-albumin kappale I'll Flow Back With The Clouds on saavuttanut suoratoistopalvelussa parin viikon aikana jo lähes 30 000 kuuntelukertaa, mikä on genrelle hyvin epätyypillistä.

Konsertti alkaa Café Tiljanissa kello 22.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Suurmarkkinoilla yli 90 000 kävijää

Suurmarkkinoilla vieraili yli 90 000 kiinnostunutta

Turun Kansainväliset Suurmarkkinat 18.-22. heinäkuuta sujuivat tapahtumavastaava Ari Kallaksen mukaan hyvin. Keskiviikko ja torstai olivat lupauksia herättäviä, perjantai sadepäivä ja lauantai sekä sunnuntai vilkkaita mutta helteisiä markkinapäiviä.

Työmarkkinatorin hakupalvelua kehitetään

Työmarkkinatorin Hakupalvelun ensimmäinen versio julkaistiin 27. helmikuuta. Ensimmäisen reilun kuukauden aikana palvelussa on julkaistu jo yli 1 200 työnhakuprofiilia.

Drone häiritsi sammutustöitä Pyhärannassa

Pyhärannan maastopalon sammutustyöt saatiin jo perjantain aikana niin hyvään vaiheeseen, että poliisi poistunut paikalta. Poliisi oli paikalla noin kolmen vuorokauden ajan.

Mies uhkaili Paraisilla, väline osoittautui leikkiaseeksi

Nuori mies aiheutti Paraisten Rantatiellä lauantain vastaisena yönä soittoja hätäkeskukseen osoiteltuaan ilmoituksen mukaan käsiaseella itseään ja muita. Vaikka ase osoittautui leikkiaseeksi, ei poliisi pitänyt ajatusta hyvänä.

Veneilijä kateissa Ahvenanmaalla

Veneilijä on kateissa Ahvenanmaalla, kertoo Meripelastuskeskus Turku. Vene löytyi karikolta moottori käynnissä Kökarissa Ahvenanmaalla sunnuntaina kello 1.

Urheilu

Jälkipeli: Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien kummisetä

Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien tärkeä taustavaikuttaja. Hänen ansiostaan Turkuun saapui Amerikasta ensimmäinen musta ulkomaalaisvahvistus. Donald Crenshawin tullessa Turkuun vuonna 1972, koko kaupunki meni sekaisin koripallosta.

Turun NMKY:n menestyskausi 1970-luvun alussa on ainutlaatuista paikallista palloiluhistoriassa. Kausi muistetaan ensimmäisestä turkulaisesta koripallomestaruudesta, vastavalmistuneesta Kupittaan urheiluhallista ja ensimmäisten mustien miesten ilmaantumisesta kotimaan koripallokentille.

Puukkokatsomo: Kolumbialainen kysymysmerkki

Julian Guevara.

Muutokset PS Kemin kokoonpanossa toivat uutta verta myös FC Interin kokoonpanoon. Kemiläisten uusi päävalmentaja David Hannah painotti muun muassa taannoin TPS-ottelun jälkeen, että Kemin pukukopissa ovien täytyy käydä molempiin suuntiin. Ja niin on käynytkin.

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.