Jäädytystyöt käynnissä Parkilla ja Kupittaalla

Parkin kentän jäädytys oli käynnissä jo 20. marraskuuta. Parkin kentän jäädytys oli käynnissä jo 20. marraskuuta. Kuva: Timo Jakonen

Jäädytystyöt ovat käynnissä Turun tekojääradoilla. Sekä Parkin kenttä että Kupittaan luistelumato on tarkoitus avata lauantaina 2. joulukuuta, kerrotaan Turun kaupungin nettisivuilla. Luisteluradat ovat avoinna säävarauksella.

Parkin kenttä on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–22 ja viikonloppuisin kello 10–21, paitsi huoltoaikana päivittäin kello 15.45–16.45. Luistelu on kielletty huoltoaikana turvallisuussyistä.

Parkin kentällä kaikkina aukioloaikoina toimiva maksuväline on liikuntaranneke, johon kymmenen luistelumaksun lataus maksaa 16 euroa. Rannekkeen hankintahinta on kahdeksan euroa. Samalla rannekkeella voi maksaa useamman henkilön luistelumaksun. Ensimmäisen latauskerran jälkeen luistelumaksuja on helppo ladata netissä.

Rannekkeen ostoissa, latauksissa ja kertamaksuissa voi asioida Parkin kentän sisäänkäynnin yhteydessä toimivassa vuokraus- ja teroituspalvelussa, jota hoitaa Turun Nuorisokiekko ry. Maksupiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 16–20 ja viikonloppuisin kello 10–18. Muina aikoina sisäänpääsymaksun voi maksaa vain rannekkeella tai kännykällä.

Kupittaan luistelumadolle on lisätty huoltoaikoja. Rata huolletaan ja jäädytetään maanantaista perjantaihin kello 7–8.30, 13–13.30, 16.30–17 ja 19–19.30. Viikonloppuisin rata huolletaan kello 8–9.30,12–12.30 ja 15–15.30. Huoltoa voidaan tehdä muinakin aikoina. Rata on suljettu huollon ajaksi turvallisuussyistä. Luistelumadon pelisäännöt ovat nähtävissä radalla ja netissä. Kupittaan luistinvuokraus on avoinna joulukuun puolesta välistä alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 17–20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–18. Luistinvuokraus on suljettu vesisateella.

Jäähalleissa on tarjolla koko talven ajan maksuttomia ja mailattomia yleisövuoroja. Impivaaran jäähallin yleisövuorot ovat maanantaisin kello 14–14.50 ja 16.45–17.35, keskiviikkoisin kello 13.45–14.35 ja lauantaisin kello 10.30–11.20. Varissuon jäähallissa luistellaan maanantaista perjantaille kello 13.45–14.35 sekä torstaisin myös kello 18–18.50 ja sunnuntaisin kello 10–10.50. Yleisövuorot ovat maksuttomia ja mailattomia. Tarjolla on apuvälineitä luistelua opetteleville.

Turun kaupunki ylläpitää talvisin noin 50 luonnonjääkenttää, joiden jäädytystyöt käynnistyvät säiden salliessa viikolla 51.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Suomeen kaksi 582 528 euron voittoa Eurojackpotista

Eurojackpotin päävoitto meni perjantain arvonnassa Ruotsiin ensimmäistä kertaa pelin historiassa. Kierroksella 29/2018 löytyi yksi 5+2 -täysosuma, jolla 22,7 miljoonan euron voitto matkaa naapurimaahan. Suomeen saatiin kaksi 582 528 euron voittoa 5+1 -tuloksilla. Suomen voitot menivät jyväskyläläiselle mobiilipelaajalle sekä Espooseen Laajalahden Alepan viiden osuuden porukalle. Ensi viikolla Eurojackpotin potissa on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle avattu panimoravintola

Rami Aarikka ja Aki Wahlman.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tehnyt uuden aluevaltauksen juomien valmistamisen rinnalle. Panimoravintola Kukko avattiin tehtaan kupeeseen rakennetulle terassille perjantaina 13. heinäkuuta. Ideasta avajaisiin kului vain kuusi viikkoa.

Laulutaksi herättää huomiota maailmalla

Fortum Singalong Shuttlesta ovat kirjoittaneet jo muun muassa The New York Times ja Mashable. Kyseessä on maailman ensimmäinen kyyti, joka maksetaan laulamalla. Sähköautoilla ajettava palvelu nautti suurta suosiota Ruisrockissa.

Ruisrockissa oli tarjolla erilainen tapa matkustaa Turun keskustasta festivaalialueelle. Laulamalla maksettavan Fortum Singalong Shuttlen sähköautot kyyditsivät kävijöitä Aurajokirannasta tapahtuma-alueelle festivaaliviikonlopun ajan.

Sähköt palautuneet myös Satavaan

Turku Energian mukaan sähkönjakeluhäiriö uusiutui Satavan alueella kello 13.38. Sähköt palautettiin kello 14.46.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.