ArtTeatro haaveilee vakituisesta joulusirkuksesta Turkuun

Aarni Pahajoki on harjoitellut lasikuulanumeroaan neljä vuotta. Hän on yksi White-show’ssa esiintyvistä sirkustaiteilijoista. Aarni Pahajoki on harjoitellut lasikuulanumeroaan neljä vuotta. Hän on yksi White-show’ssa esiintyvistä sirkustaiteilijoista. Kuva: Ilkka Lappi

Logomon Teatrossa pikkujoulukautta piristää turkulaisen ArtTeatron sirkusshow White, jossa yhdistyvät live-musiikki, ruoka sekä kansainvälisten sirkustähtien esitykset. Vastaavanlaisella konseptilla ArtTeatro järjesti esityksen jo kulttuuripääkaupunkivuotena.

Tällä kertaa ArtTeatro toimii yhteistyössä Sunborn Cateringin ja Sunborn Liven kanssa. Sunborn Catering on suunnitellut varta vasten White-esitykseen sopivan menun, joka tukee esityksen maailmaa esimerkiksi värimaailmalta.

– Minun mielestäni on hyvin luontevaa yhdistää sirkus ja varietee ruokaan ja juomaan. Tavoittelemme kokonaisvaltaista elämystä, jossa eri aistit huomioidaan, toteaa ArtTeatron toiminnanjohtaja Pauliina Räsänen.

Esityksessä yhdistyvät monet sirkuksen lajit yhdeksi kokonaisuudeksi.

– Tarinan keskiössä on kaksi lasta, jotka ovat nukkuneet aika vähän. Esityksessä sukelletaan fantasiamaailmaan. Se on hyvin helposti lähestyttävä maailma. Esitys sopiikin monen ikäiselle, Räsänen kuvailee.

White-esitykset jatkuvat Logomossa 9. joulukuuta saakka. Pariviikkoinen rutistus on Logomon mittakaavassa melko pitkä, mutta maailmalla sirkusesitykset pysyvät paikallaan pidempiäkin aikoja. Räsäsen mukaan parin viikon rupeama on hyvä päänavaus.

– Jostain pitää aloittaa. Ihan ensimmäisenä vuonna ei välttämättä kannata laittaa 40 esitystä. Ehkä tulevaisuudessa päästäisiin siihenkin, että joulusirkuksen kausi täällä olisi pidempi.

Viime kädessä jatko riippuu yleisön kiinnostuksesta. Jos yleisö löytää katsomoon, haluja jatkoon on sekä ArtTeatron että Sunbornin puolella.

– En ainakaan minä näe mitään syytä, miksei yhteistyö voisi jatkua. Tämä on tosi tervetullut kokonaisuus meidänkin kannaltamme. Tässä yhdistyvät oikeastaan kaikki ne puolet, jotka me haluamme kokonaisvaltaiseen elämykseen liittyvän. Eli elävä taide, hyvä ruoka ja hyvä juoma, toteaa Sunborn Liven tapahtumatuottaja Pietu Sepponen.

– Logomo on tilana tosi hyvä meille. Korkeuskin tilassa riittää hyvin meidän ilma-akrobatiaesityksillekin. Yhtään ei olla jouduttu helpottamaan numeroita, Räsänen kehuu.

Ensi vuonna kymmenvuotisjuhlaansa viettävä ArtTeatro on tullut tunnetuksi ennen kaikkea heinäkuussa Kustavissa järjestettävästä Saariston sirkusfestivaalista. Haaveissa siintää ajatus, että pikkujoulukauden sirkuksesta tulisi toinen huippukohta ArtTeatron vuoteen.

– Se olisi tosi hienoa. Turussa ei ole vuosittain toistuvaa joulusirkusta niin kuin vaikkapa Helsingissä. Joulusirkus mahtuisi kyllä Turun kokoiseen kaupunkiin, Räsänen uskoo.

– Toinen vuosittainen tapahtuma pidentäisi myös meidän vuottamme ja tulisi luontevasti talvikauteen, kun Kustavissa sirkusfestivaali pohjautuu vahvasti kesään ja lomakauteen, hän jatkaa.

Ilkka Lappi

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle. Tuolloin kummin valinnan perusteena oli hyvä taloudellinen asema ja kummilusikoilla oli saajalleen suuri taloudellinen arvo. Nykyään lusikoiden merkitys on muuttunut symboliseksi, mutta niiden muoto on pysynyt melko samanlaisena vuosisadasta toiseen. Menneinä aikoina lusikoiden päihin kaiverrettiin apostolien kuvia. Nykyään lusikoita koristavat muun muassa eläimet, autot, ja prinsessat.

Pakettiauto syttyi palamaan Aurassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pakettiauto syttyi palamaan Aurassa Turuntiellä sunnuntaina iltapäivällä..

Takasta lisää pituutta terassikauteen

Takan avulla katetusta ja lasitetusta terassista voi saada kotiinsa ympärivuotisen lisähuoneen. Sateisena päivänä omalla terassilla voi nauttia kesäisestä lämmöstä, kun pieni kiertoilmatakka alkaa lämmittämään terassia jo muutaman minuutin kuluttua puiden sytytyksestä. Tehokas takka lämmittää terassin myös talvella.

Entä jos kolari yllättää ulkomailla?

Kesälomilla moni suuntaa ulkomaille omalla autollaan. Liikennevahinkoja sattuu suomalaisille eniten ulkomailla juuri kesäkuukausina. Ulkomailla liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta ajotavasta: vieras liikenneympäristö, erilaiset nopeusrajoitukset ja väistämisvelvollisuudet saattavat aiheuttaa harmittavia tilanteita.

Jätekasa palaa Metsämäessä

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan polttokelpoisen jätteen kasa, jonka koko on 15x5x5 metriä, syttyi tuleen Ravurinkadulla Metsämäessä sunnuntaina aamupäivällä.

Laitilassa paloi maastoa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kasitien laidassa Laitilassa syttyi 50 kertaa 50 metrin alalla maastopalo lauantaina illalla.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin

PS Kemissä pelannut Julian Guevara siirtyy Interiin.

Kolumbialainen keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaavat seurat pääsivät siirrosta sopuun torstaina. Guevara on pelikelpoinen Interissä jo lauantain kierroksella.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.