Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas näyttelyssä San Franciscossa

Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Kuva: Belightful Design

Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Westfield Winter Wonderland featuring Finland Under the Dome -näyttelyssä mukana on lisäksi Marimekko, Balmuir, Minna Parikka, Finlayson, Framery ja IvanaHelsinki. Näyttelyn on kuratoinut tunnettu designalan vaikuttaja Mikel Rosen, joka on perustanut Lontoon Muotiviikot.

Näyttely on avoinna yleisölle joulusesonkiaikaan 4.–24.12.2017 ja se järjestetään Westfield San Francisco Centre -ostoskeskuksessa. Käynnistyvä näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa tunnettuuttaan Piilaaksossa.

– Näkyvyyden saaminen näyttelyssä on oiva tapa testata tulevia markkinoita ja saada palautetta, toteaa Belightful Designin myyntijohtaja Taina Tallala.

Menestyminen edellyttää kansainvälisten markkinoiden tarkkaa tutkimista ja uudenlaista itsevarmuutta.

– Oikea asenne ja luottamus omaan tekemiseen ovat ratkaisevan tärkeitä maailmalla menestymisessä, Rosen korostaa.

Finland Under the Dome -näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Team Finland -verkostoon kuuluvat Tekes ja Finpron Lifestyle Finland -ohjelma yhdessä kansainvälisten asiantuntijoidensa kanssa.

Belightful Design on suomalainen, ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa ulkotiloihin houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla nauttia perhosten kauneudesta.

Viimeisen 25 vuoden aikana Euroopan perhoskanta on vähentynyt puolella.

– Haluamme tarjota ihmisille helpon ja visuaalisen tavan elämyksiin ja mahdollisuuden tukea luontoa uudenlaisella tavalla, kertoo toimitusjohtaja ja Perhoskeitaan muotoilija Miia Liesegang.

Kansainvälisillä markkinoilla perhosia tuetaan ruokinnalla ja erilaisia ruokintalaitteita on tarjolla useita.

– Perhoskeitaamme erottuu muotoilullaan, suljetumpi muoto mahdollistaa ruokailun vain perhosille ja nektari ei haihdu liian nopeasti, lisää Liesegang.

Perhoskeidas on markkinoiden ainut ekomateriaalista valmistettu tuote, se ei sisällä lainkaan uusiutumatonta öljyä.

Belightful Perhoskeidas lanseerattiin tänä keväänä ja on valittu ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Chelsean puutarhanäyttelyyn osana Nigel Dunnettin suunnittelemaa RHS Greening Grey Britain -puutarhaa. Perhoskeidas on palkittu Pohjoismaiden suurimmilla sisustusmessuilla Formexissa parhaana kestävän kehityksen liikeideana.

Belightful Designin voi nähdä Turku Design Now-myyjäisissä 8.–10. joulukuuta Tonfisk Designin tehtaalla Ketarantiellä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Suomeen kaksi 582 528 euron voittoa Eurojackpotista

Eurojackpotin päävoitto meni perjantain arvonnassa Ruotsiin ensimmäistä kertaa pelin historiassa. Kierroksella 29/2018 löytyi yksi 5+2 -täysosuma, jolla 22,7 miljoonan euron voitto matkaa naapurimaahan. Suomeen saatiin kaksi 582 528 euron voittoa 5+1 -tuloksilla. Suomen voitot menivät jyväskyläläiselle mobiilipelaajalle sekä Espooseen Laajalahden Alepan viiden osuuden porukalle. Ensi viikolla Eurojackpotin potissa on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle avattu panimoravintola

Rami Aarikka ja Aki Wahlman.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tehnyt uuden aluevaltauksen juomien valmistamisen rinnalle. Panimoravintola Kukko avattiin tehtaan kupeeseen rakennetulle terassille perjantaina 13. heinäkuuta. Ideasta avajaisiin kului vain kuusi viikkoa.

Laulutaksi herättää huomiota maailmalla

Fortum Singalong Shuttlesta ovat kirjoittaneet jo muun muassa The New York Times ja Mashable. Kyseessä on maailman ensimmäinen kyyti, joka maksetaan laulamalla. Sähköautoilla ajettava palvelu nautti suurta suosiota Ruisrockissa.

Ruisrockissa oli tarjolla erilainen tapa matkustaa Turun keskustasta festivaalialueelle. Laulamalla maksettavan Fortum Singalong Shuttlen sähköautot kyyditsivät kävijöitä Aurajokirannasta tapahtuma-alueelle festivaaliviikonlopun ajan.

Sähköt palautuneet myös Satavaan

Turku Energian mukaan sähkönjakeluhäiriö uusiutui Satavan alueella kello 13.38. Sähköt palautettiin kello 14.46.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.