Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikatauluin

Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikataulun mukaan. Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikataulun mukaan. Kuva: Mikael Rydenfelt

Turun seudun joukkoliikenne Föli lisää liikennettä sekä itsenäisyyspäivän aatolle 5. joulukuuta että itsenäisyyspäivälle 6. joulukuuta.

Itsenäisyyspäivänä liikennöidään poikkeuksellisesti lauantaiaikataulujen mukaisesti. Vuorotarjonta on normaalia pyhäpäivää runsaampaa. Lauantaiaikataulut ovat käytössä koko päivän ajan kaikilla Föli-alueen linjoilla eli Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla. Myös yölinjat ajetaan, mukaan lukien pikkujoulukauden myöhäiset lisävuorot. Niistä viimeiset lähtevät Kauppatorilta kello 3.30.

Linja 1 kulkee itsenäisyyspäivän iltana tihennetysti Kauppatorin ja Sataman välillä. Syynä on Turun Linnassa järjestettävä Luminous 100 -valotaideteos. Torilta Sataman suuntaan vuoroväli on 7–8 minuuttia alkaen kello 15. Paluusuuntaan, Satamasta torille, bussit liikennöivät tihennetyllä vuorovälillä kello 23.25:een asti. Tämänkin jälkeen liikenne jatkuu normaalia pidempään: viimeinen bussi lähtee Satamasta torille kello 00.55.

Yölinjat ovat ajossa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta. Myös pikkujoulukauden myöhäiset lisävuorot ajetaan, niistä viimeiset lähtevät Kauppatorilta kello 3.30. Kello 22:n jälkeen ajetaan perjantaivuorot kaikilla niillä linjoilla, joilla on erillisiä myöhäisillan perjantaivuoroja.

Itsenäisyyspäivä aiheuttaa muutoksia myös muihin bussiaikatauluihin. Itsenäisyyspäivän aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta http://www.matkahuolto.fi. Aikatauluhaku kertoo myös kaikki itsenäisyyspäivän poikkeukset, kunhan hakuun on syötetty oikea päivämäärä.

Aikataulut voi tarkistaa myös puhelimitse Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Pikavuorojen aikatauluja voi katsoa YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Suomeen kaksi 582 528 euron voittoa Eurojackpotista

Eurojackpotin päävoitto meni perjantain arvonnassa Ruotsiin ensimmäistä kertaa pelin historiassa. Kierroksella 29/2018 löytyi yksi 5+2 -täysosuma, jolla 22,7 miljoonan euron voitto matkaa naapurimaahan. Suomeen saatiin kaksi 582 528 euron voittoa 5+1 -tuloksilla. Suomen voitot menivät jyväskyläläiselle mobiilipelaajalle sekä Espooseen Laajalahden Alepan viiden osuuden porukalle. Ensi viikolla Eurojackpotin potissa on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle avattu panimoravintola

Rami Aarikka ja Aki Wahlman.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tehnyt uuden aluevaltauksen juomien valmistamisen rinnalle. Panimoravintola Kukko avattiin tehtaan kupeeseen rakennetulle terassille perjantaina 13. heinäkuuta. Ideasta avajaisiin kului vain kuusi viikkoa.

Laulutaksi herättää huomiota maailmalla

Fortum Singalong Shuttlesta ovat kirjoittaneet jo muun muassa The New York Times ja Mashable. Kyseessä on maailman ensimmäinen kyyti, joka maksetaan laulamalla. Sähköautoilla ajettava palvelu nautti suurta suosiota Ruisrockissa.

Ruisrockissa oli tarjolla erilainen tapa matkustaa Turun keskustasta festivaalialueelle. Laulamalla maksettavan Fortum Singalong Shuttlen sähköautot kyyditsivät kävijöitä Aurajokirannasta tapahtuma-alueelle festivaaliviikonlopun ajan.

Sähköt palautuneet myös Satavaan

Turku Energian mukaan sähkönjakeluhäiriö uusiutui Satavan alueella kello 13.38. Sähköt palautettiin kello 14.46.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.