Jyrkkälässä tempaistaan itsenäisyyden kunniaksi yhdessä asukkaiden kanssa sinivalkoinen parvekevaloteos

Jyrkkälänkatu 2:sssa sijaitsevan VXY-talon sinivalkoiset parvekekaiteet Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi yhdessä asukkaiden kanssa. Jyrkkälänkatu 2:sssa sijaitsevan VXY-talon sinivalkoiset parvekekaiteet Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi yhdessä asukkaiden kanssa. Kuva: Lotta Suistoranta

Jyrkkälässä yhden kerrostalon parvekkeet saattavat muuttua itsenäisyyspäivänä sinivalkoiseksi valoteokseksi. Suomenlipunsininen on yksi juuri remontoidun Jyrkkälän asuinalueen julkisivujen uusista väreistä. Siitä syntyi idea valaista Jyrkkälänkatu 2:ssa sijaitsevan VXY-talon sinivalkoiset parvekekaiteet Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi yhdessä asukkaiden kanssa.

Idea tempauksesta lähti kiinteistöyhtiöltä. Talon asukkaita kannustettiin osallistumaan vapaaehtoiseen tempaukseen lainaamalla heille parvekkeille sopivia valaisimia. Toiveena on, että mahdollisimman moni pitkän talon parvekkeista loistaa sinivalkoisena itsenäisyyspäivän suositellun liputusajan eli alkaen 5. joulukuuta kello 18 ja päättyen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kello 22. Tempauksella ensi vuonna 50-vuotta täyttävä Jyrkkälä osallistuu Suomen itsenäisyyden satavuotistaipaleen juhlintaan.

– Jyrkkälän 17 taloa on juuri remontoitu ja näyttävät uudet julkisivut olivat meistä valaisemisen arvoisia. Tempaus on myös hyvää alkusoittoa Jyrkkälän omalle 50-vuotisjuhlalle, sanoo Kiinteistöosakeyhtiö Jyrkkälänpolun toimitusjohtaja ja isännöitsijä Marjatta Roth.

Tempaus on täysin vapaaehtoinen, eikä valojen määrää tiedetä etukäteen. Valaisimen lainanneiden määrän perusteella tempaus vaikutti kiiinnostavan asukkaita, joten todennäköisesti useammalla parvekkeella nähdään valoja.

Jyrkkälän Vexin sinivalkoisia valoja voi käydä tähyilemässä 5. joulukuuta kello 18 alkaen 6. joulukuuta kello 22:een asti Jyrkkälänkatu 2:n kohdalla, ja netissä aihetunnisteilla #suomi100 #sinivalkoinen #itsenäisyyspäivä #onneasuomi #jyrkkäläuudistuu #yhdessä #vexinvalot.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Pelastusarmeija haluaa patasi Joulupadaksi

Pelastusarmeija kannustaa ihmisiä kierrättämään tarpeettomat padat ja kattilat. Kampanjan tarkoituksena on hankkia lisää patoja ensi joulun Joulupata-keräykseen. Padat ja kattilat voi lahjoittaa Pelastusarmeijan kirpputoreille pitkin vuotta.

Palkkasumma kasvoi 4,6 prosenttia

Palkkasumman kolmen kuukauden vuosimuutos, % (TOL 2008).

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 4,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten huhti-kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,0 prosenttia.

Tuore tutkimus avaa sijoittajien ekologiaa todellisilla osakemarkkinoilla

Turun yliopiston ja Palermon yliopiston tutkijat tarkastelivat poikkeuksellisen laajaa empiiristä aineistoa selvittääkseen, millaisia yhteyksiä sijoittajilla on osakemarkkinoilla ja miten sijoittajien käyttämät strategiat vaikuttavat markkinoiden heiluntaan. Tulokset auttavat ymmärtämään paremmin markkinoiden toimintaa ja valottavat aiempien teorioiden yhteyttä todellisiin osakemarkkinoihin.

Kaupunki
Urheilu

Sterling Yateke TPS-paitaan loppukaudeksi

Sterling Yateke on edustuskelpoinen, kun TPS pelaa Kupittaalla perjantaina.

Veikkausliigapaikastaan taisteleva TPS on vahvistunut loppukaudeksi jo kolmannella uudella pelaajalla, kun Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva, vuonna 1999 syntynyt, Sterling Yateke on solminut tämän kauden loppuun asti kattavan sopimuksen raitapaitojen kanssa.

Matti Nuutisen koripalloura jatkuu Espanjassa

Viime vuosina Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa pelannut Suomen koripallomaajoukkueen puolustuspään dynamo Matti Nuutinen siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan CB Oviedoon Roope Ahosen aisapariksi. Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti hakee uusine joukkueineen nousua Espanjan ACB-liigaan asti.

Uudistuksia Paavo Nurmi Marathonilla

Paavo Nurmi Marathon kerää juoksukansan Aurajoen rannoille.

Paavo Nurmi Marathon juostaan ensi lauantaina 18. elokuuta. Tapahtumassa juostaan tuttuun tapaan maraton, puolimaraton ja kymmenen kilometriä. Tänä vuonna matkojen määrää lisätään kahdella, sillä tapahtumassa juostaan myös lasten oma ilmainen Minimarathon. Minimarathonille ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, vaikka pääpaino onkin lapsissa. Minimarathonin lähtö on kello 11.00, ja matkoja on kaksi, 700 metriä ja 1,2 kilometriä. Minimarathonin lisäksi alueelle nousee lastenmaailma, joka on myös avoin kaikille. Lastenmaailma on auki 10-15. Tapahtumaan odotetaan yhteensä yli 3 500 osallistujaa.

Åboraakkeli: Realismia johtajille

Minna Nikkanen.

Yleisurheilun EM-kisat Berliinissä ovat alleviivanneet yhtä asiaa. Ei, eikä se ole se, että suomalaiset olisivat alisuorittaneet rankasti.

TPS lainaa Savolaisen Tutoon

HC TPS:n 21-vuotias laitahyökkääjä Joonas Savolainen siirtyy lainalle Mestiksen Tutoon.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.