Höyryjuna Ukko-Pekka reissaa Turusta Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin

Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla. Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla.

Höyryjuna Ukko-Pekka tekee Turusta kaksi reissua Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin sekä piipahtaa Maariassa ja Turun satamassa.

Junaa kuljettaa Mikaelinseurakunnan kanttori Marko Hakanpää.

Torstaina 28. joulukuuta höyryjuna kulkee linjalla Turku–Piikkiö–Paimio–Piikkiö–Turku.

Piikkiössä ja Paimiossa ei ole matkustajalaituria, vaunuissa on lisäportaat. Piikkiössä juna pysähtyy Helsingintien puolelle, koska asema-alue on aidattu. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä.

Ensimmäinen juna lähtee Turusta kello 9.32 ja on Kupittaalla kello 9.39, Piikkiössä kello 9.55 ja Paimiossa kello 10.09. Paluu alkaa kello 10.20. Seuraava lähtö on kello 11.32. Se lähtee paluumatkalle kello 12.23.

Naantaliin pääsee Turusta kello 13.10. Juna on Raisiossa kello 14.31 ja Naantalissa kello 14.42. Paluu alkaa kello 14.54. Juna jatkaa matkaa Turusta Maariaan kello 15.21.

Naantalissa ei ole matkustajalaituria. Vaunuissa on lisäportaat.

Maarian ratapiha on aidattu joka puolelta eikä junaan nouseminen tai poistuminen ole mahdollista.

Perjantaina pääsee Turusta Uuteenkaupunkiin kello 9.00. Paluumatka Hangonsaaresta alkaa kello 10.45.

Useilla pysähdyspaikoilla ei ole matkustajalaituria, mutta vaunuissa on lisäportaat.

Lauantaina 30. joulukuuta on vuorossa matka Turusta Paimion ja salon kautta Karjaalle. Matka alkaa kello 8.32.

Karjaalta juna jatkaa Hankoon. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä. Paimiossa ei ole matkustajalaituria.

Matkalippuja myydään junassa käteisellä. Junassa ei ole korttimaksupäätettä. Lippuja ei voi varata tai ostaa etukäteen, poikkeuksena veturiliput, jotka on syytä ostaa etukäteen.

Ajan tasalla olevat kulkutiedot löytyvät syöttämällä junan numero osoitteeseen https://julia.dy.fi/live/train. Sama numero voi olla käytössä eri reiteillä eri päivinä.

Veturilippu oikeuttaa matkustamaan veturissa yhdensuuntaisen matkan. Yksin matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotias voi matkustaa veturissa, jos hänellä on aikuinen mukana. Veturissa on meluisaa, vetoisaa ja likaista. Pitävät jalkineet ovat tarpeen. Veturissa ei ole istumapaikkoja.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Pelastusarmeija haluaa patasi Joulupadaksi

Pelastusarmeija kannustaa ihmisiä kierrättämään tarpeettomat padat ja kattilat. Kampanjan tarkoituksena on hankkia lisää patoja ensi joulun Joulupata-keräykseen. Padat ja kattilat voi lahjoittaa Pelastusarmeijan kirpputoreille pitkin vuotta.

Palkkasumma kasvoi 4,6 prosenttia

Palkkasumman kolmen kuukauden vuosimuutos, % (TOL 2008).

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 4,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten huhti-kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,0 prosenttia.

Tuore tutkimus avaa sijoittajien ekologiaa todellisilla osakemarkkinoilla

Turun yliopiston ja Palermon yliopiston tutkijat tarkastelivat poikkeuksellisen laajaa empiiristä aineistoa selvittääkseen, millaisia yhteyksiä sijoittajilla on osakemarkkinoilla ja miten sijoittajien käyttämät strategiat vaikuttavat markkinoiden heiluntaan. Tulokset auttavat ymmärtämään paremmin markkinoiden toimintaa ja valottavat aiempien teorioiden yhteyttä todellisiin osakemarkkinoihin.

Kaupunki
Urheilu

Sterling Yateke TPS-paitaan loppukaudeksi

Sterling Yateke on edustuskelpoinen, kun TPS pelaa Kupittaalla perjantaina.

Veikkausliigapaikastaan taisteleva TPS on vahvistunut loppukaudeksi jo kolmannella uudella pelaajalla, kun Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva, vuonna 1999 syntynyt, Sterling Yateke on solminut tämän kauden loppuun asti kattavan sopimuksen raitapaitojen kanssa.

Matti Nuutisen koripalloura jatkuu Espanjassa

Viime vuosina Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa pelannut Suomen koripallomaajoukkueen puolustuspään dynamo Matti Nuutinen siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan CB Oviedoon Roope Ahosen aisapariksi. Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti hakee uusine joukkueineen nousua Espanjan ACB-liigaan asti.

Uudistuksia Paavo Nurmi Marathonilla

Paavo Nurmi Marathon kerää juoksukansan Aurajoen rannoille.

Paavo Nurmi Marathon juostaan ensi lauantaina 18. elokuuta. Tapahtumassa juostaan tuttuun tapaan maraton, puolimaraton ja kymmenen kilometriä. Tänä vuonna matkojen määrää lisätään kahdella, sillä tapahtumassa juostaan myös lasten oma ilmainen Minimarathon. Minimarathonille ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, vaikka pääpaino onkin lapsissa. Minimarathonin lähtö on kello 11.00, ja matkoja on kaksi, 700 metriä ja 1,2 kilometriä. Minimarathonin lisäksi alueelle nousee lastenmaailma, joka on myös avoin kaikille. Lastenmaailma on auki 10-15. Tapahtumaan odotetaan yhteensä yli 3 500 osallistujaa.

Åboraakkeli: Realismia johtajille

Minna Nikkanen.

Yleisurheilun EM-kisat Berliinissä ovat alleviivanneet yhtä asiaa. Ei, eikä se ole se, että suomalaiset olisivat alisuorittaneet rankasti.

TPS lainaa Savolaisen Tutoon

HC TPS:n 21-vuotias laitahyökkääjä Joonas Savolainen siirtyy lainalle Mestiksen Tutoon.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.