Joensuu Riihimäki synnyttää uutta kiivaalla tahdilla

Sami Joensuun (edessä), Kari Riihimäen ja Mika ”Moilu” Moilasen muodostama Joensuu Riihimäki tähyää koko ajan aktiivisesti ulkomaille. Viime vuosina bändi on käynyt muun muassa Virossa. Sami Joensuun (edessä), Kari Riihimäen ja Mika ”Moilu” Moilasen muodostama Joensuu Riihimäki tähyää koko ajan aktiivisesti ulkomaille. Viime vuosina bändi on käynyt muun muassa Virossa. Kuva: Jäljen Jättiläinen

Turkulainen Joensuu Riihimäki on ollut viime vuosina varsin tuottelias. Vuodesta 2015 bändiltä on ilmestynyt levy per vuosi. Kolmas Joensuu Riihimäki -levy Highwater ilmestyi joulukuun alussa.

– Muutos on elinehto. Missään vaiheessa ei saa toistaa itseään. Jos tulisi sellainen olo, ettei ole enää mitään annettavaa, niin varmaan pitäisi jäädä tauolle, miettii bändin biisinteosta päävastuun kantava Sami Joensuu.

Pohjimmiltaan nykyään triona operoivan bändin musiikki ammentaa juurevasta rockista. Keskenään kaikki bändin levyt ovat kuitenkin erilaisia. Myös jokaisessa levyssä on reippaasti vaihtelua.

– Sellainen olo pitää itsellä olla, että levyllä ja musiikilla pitää olla oikeus olemassa. Hiljan juteltiin siitä, että ainakin itse haluamme ajatella, että musiikkimme on ihan tätä päivää. Ihanteet, vivahteet ja tyyli ovat ajattomia, mutta emme halua olla 1960- tai 70-luvun retrobändi, sanoo kitaristi Kari Riihimäki.

Hän hämmästelee Joensuun kykyä tuottaa biisejä nopeastikin.

– Sami ei todellakaan ole tuottanut pettymystä. Alkuvuodesta ei ollut edes levy suunnitteilla. Minulle henkilökohtaisesti on todella inspiroivaa, kun Samilta näköjään biisejä tulee koko ajan, Riihimäki toteaa.

– Minulle biisinkirjoittaminen on pakko. Biisiä kirjoittaessa aika useinkin huomaan, ettei biisi tule sillä kertaa valmiiksi, mutta jätän pöydälle, Joensuu kertoo.

Uusintakin levyä varten bändi teki parikymmentä biisiä käytännössä valmiiksi, joista kymmenen päätyi lopulta levylle.

– Meillä ei ole koskaan ole ollut vaikea valita niitä biisejä, jotka levylle tulevat. Biisien keskinäinen järjestyskin, mikä on todella tärkeä asia, on aina syntynyt helposti ja luontevasti. Sami tekee ehdotuksen ja yleensä se on siinä. Uusimmalla levyllä vaihdettiin päittäin kahden biisin paikka, Riihimäki kertoo.

Kun biisejä syntyy solkenaan, myös Joensuu Riihimäen keikkasetti elää. Keikoilla bändi antaa fiiliksen viedä.

– Meillä ei edelleenkään ole keikoilla biisilistaa. Saatamme tietää suunnilleen keikan alun, mutta aika paljon mennään myös suunnittelematta. Se on inspiroivaa, että uusia biisejä voidaan soittaa keikalla aika nopeastikin, kun ne ovat valmistuneet, Riihimäki sanoo.

– Ainakaan minä en halua, että rutinoidutaan sillä tavalla, että soitetaan aina keikoilla samat biisit samalla tavalla. Bändi myös on hitsautunut keikka keikalta paremmin yhteen. Se taas ruokkii muuta tekemistä. Meillä on ollut se hyvä tilanne, että ollaan käytännössä koko ajan tehty keikkoja ja uutta musiikkia rinnakkain. Olemme olleet koko ajan aika hyvässä soittokunnossa. Joensuu sanoo.

Ilkka Lappi

Kaksi satusetää sekoitti koko maan

Kirjoittajan mielestä Putin ja Trump saivat koko Suomen sekaisin.

On se kumma, miten kaksi satusetää saa Suomen aivan sekaisin. Liikenne kärsii, ihmisiä tarkistetaan rajalla, tv-kanava on sekaisin aamusta iltaan.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Varusmiessoittokunnan 70’s-kiertue tulee Logomoon

Varusmiessoittokunnan kiertue saapuu elokuussa Logomoon.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta jatkaa kaksi vuotta sitten aloittamaansa, genrerajoja rikkovaa aikamatkaa elokuun 70’s-megakiertueellaan. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esittää läpileikkauksen 70-luvun klassikoita. 70’s-kiertue rantautuu Suomen suurimpiin konserttisaleihin Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella, Helsingissä, Turussa sekä Hämeenlinnassa.

Heinäkuu jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille

Sekä asunnon myymistä että ostamista suunnittelevan kannattaa olla kesällä aktiivinen. On yleinen harhaluulo, ettei kauppa käy kesän aikana tai että uutta kotia kaipaavat pitävät lomaa myös unelmiensa tavoittelusta. Näin ei suinkaan ole. Heinäkuu on jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.