Nuori, vielä on kesätöitä jäljellä

Tietyömaat tarjoavat perinteisesti kesätyömahdollisuuksia myös nuorille. Tietyömaat tarjoavat perinteisesti kesätyömahdollisuuksia myös nuorille. Kuva: Mikael Rydenfelt

Oletko nuori ja kaipaatko kesäksi työtä? Nuorilla on vielä mahdollisuus hakea kesätöitä ja osassa kesätyöpaikoista hakuaika umpeutuu vasta toukokuussa. Turun kaupungin kesätyöpaikkojen hakuaika on jo umpeutunut, mutta yksityisellä sektorilla on vielä tarjolla töitä. Nuoria rekrytoivien mukaan aktiivisuus ja rohkeus kannattavat aina.

Moni on työllistynyt hakemalla itsenäisesti töitä yrityksestä, jolla ei ole ollut edes hakuilmoitusta päällä. Kesäduunaa-kampanja on yksi auttava taho, jonka kautta löytää työpaikkailmoituksia sekä neuvontaa työnhakuun.

– Nuoret ovatkin olleet todella aktiivisia ja etsivät työtä kuin työtä. Ainakin meidän kampanjaan on osallistunut aktiivisesti nuoria. Kaikille ei ikävä kyllä tule löytymään töitä kesäksi. Silti kannattaa ehdottomasti vielä hakea ja kokeilla mahdollisuutta työllistymiseen kesän ajaksi. Motivaatio on tärkein ja lannistua ei kannata missään nimessä, sillä aika suurella todennäköisyydellä tulee kuulemaan paljon myös ei-sanaa. Työnhaussa palkitaan sinnikkyys ennemmin tai myöhemmin, kertoo Kesäduunaa-kampanjan projektipäällikkö Jenni Suominen Turun ammattikorkeakoulusta.

Suominen kehottaakin työpaikkailmoitusten selaamisen ohella nuoria marssimaan suoraan yritykseen ja kysymään onko siellä tarvetta kesätyöntekijälle. Hänen mukaansa nuoret ovat osaavia työnhakijoita ja löytävät hyvin mahdollisia työpaikkoja netin kautta.

– Ainakin soittaminen yritykseen kannattaa, koska meilit häviävät helposti kaiken sähköpostin keskelle. Tai voi lähettää meilin, ja sitten soittaa perään ja ilmoittaa hakevansa töitä. Sellainen henkilö jää helposti mieleen. Hieman rohkeutta se vaatii, Suominen vinkkaa.

Kesäduunaa-kampanja on toimiva esimerkki siitä, miten yrityksiin soittamalla sekä yritysvierailujen myötä on saatu vuodelle 2018 noin 200–300 kesätyöpaikkaa lisää Turkuun. Viime vuonna saatiin kokoon noin sata uutta kesätyöpaikkaa.

– Turun ammatti-instituutin opiskelijat ovat soittaneet tuhansia yrityspuheluja, joissa on kyselty mahdollisia työpaikkoja. Yritykset ovat havainneet puhelujen myötä tarvitsevansa kesätyöntekijän, vaikka eivät aikaisemmin tiedostaneet sitä. Turun AMK:n opiskelijat ovat vierailleet yrityksille suunnatuissa tapahtumissa sekä tilaisuuksissa, ja näin he ovat aktivoineet kesätyöpaikkojen lisääntymistä, Suominen sanoo.

Nuorten kesätyöpaikoissa kilpailu on kovaa ja haastavinta työpaikan saaminen on alaikäisille mahdollisen ajokortin tai työkokemuksen vuoksi. Kesäduunaa-kampanja on tehnyt työtä myös sen eteen, että työpaikat saisivat enemmän tietoa alaikäisten työllistämisestä.

– 47 yritystä on tähän mennessä tarjonnut yhteensä noin 283 kesätyöpaikkaa. Näistä 47 yrityksestä 28 on ilmoittanut, että kesätyö sopii myös alle 18-vuotiaalle. Yli 15-vuotias työntekijä voi tehdä lähes samoja töitä kuin aikuinen työntekijä, täsmentää Kesäduunaa-kampanjan projektityöntekijä Marketta Virta.

Marianne Rovio

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.