Kevättä juhlistetaan Turun keskustassa Kaupunkikarnevaaleilla

Nelipäiväinen Kaupunkikarnevaalit on koko perheen ilmaistapahtuma, jonka järjestämisestä vastaa Turun Ydinkeskustayhdistys ry yhdessä keskustan yli 350 liikkeen kanssa 9.-12. toukokuuta. Useassa ravintolassa ja liikkeessä on tapahtumaviikon aikana erilaisia karnevaalitarjouksia.

Kaupunkikarnevaalit käynnistyvät 9. toukokuuta keskiviikkona putiikkisuunnistuksella. Suunnistukseen osallistuminen on helppoa. Poikkea keskustan putiikkiin tai ravintolaan ja ikuista käyntisi nappaamalla kuva. Jaa kuvasi Kaupunkikarnevaalien Facebook -tapahtumassa, ja olet mukana sadan euron lahjakortin arvonnassa. Lahjakortin saa käyttää vapaavalintaisessa Turun Ydinkeskustayhdistyksen jäsenliikkeessä.

Avajaispäivänä saadaan nauttia myös Samba Cariocan sambaesityksistä kello 16 alkaen eri puolilla keskustaa. Sekakuoro Kulkuset laulaa makupaloja 100-vuotiskonsertista keskustan ravintoloissa kello 18-20.

Torstaina 10. toukokuuta vietetään Lasten karnevaaleja. Kello 12-15 Forumissa on luvassa karnevaalitunnelmaa ja karnevaalipelejä, joihin osallistumalla voittaa palkintoja. Lapsille jaetaan ilmapalloja. Kokoo jakaa Duploja. Glitternistit ovat paikalla Forumissa kello 12-14. Taikuri Jerry Nyholm viihdyttää lapsia myös kahteen otteeseen päivän aikana. Forumin lisäksi Kävelykadulle pystytetään ulkoilma-aktiviteetteja.

Perjantai 11. toukokuuta on omistettu turkulaisille nuorille. Hansakortteliin rakennettavassa olohuoneessa päästään tapaamaan ja kuulemaan tunnettuja turkulaisia omasta tarinastaan. Mukana ovat Turun omat sohvaperunat Juhani ja Osku sekä vapaaottelija Teemu Packalen. Hansakorttelissa on nuorille suunnattuja toiminnallisia pisteitä sekä promoja.

Kävelykadulla Kaupunkikarnevaalien Street-kokonaisuudessa kello 13-16 mukana ovat Kunun Pyörä Oy esittelemässä mopojen ja mopoautoja, Turun kaupungin pop up -nuorisotila Nuokkaribiilin sumopaini- ja frisbeegolfpisteillä. Kävelykadulla voi kokeilla Föli-fillareita testiajoradalla. Turku Game Hub eli HIVE ja muut Lounais-Suomen pelialan yritykset esittäytyvät Forumin pelitapahtumassa.

Lauantaina 12. toukokuuta keskustan valtaa muoti, kauneus ja hyvinvointi. Päivän aikana päästään nauttimaan muotinäytöksistä muun muassa Hansakorttelin KEVÄT 18 -näytösten myötä kello 11.30 ja 13.30. Stockmannilla on kello 11-16 stailaustapahtuma, jossa Susa Tikkalahti ja Marika Lundén stailaavat asiakkaita. Kävelykadulla esitellään kevään trendejä Fashion Teamin muotinäytöksissä kello 12 ja 14. Kävelykadulla voi osallistua myös korkokenkäjuoksuun.

Ohjelma on osoitteessa www.kaupunkikarnevaalit.fi.

Kaupunkikarnevaalit järjestää Turun Ydinkeskustayhdistys ry, jonka tehtävänä on tuoda Turun kaupunkikeskustaan elämää ja vireyttä, sekä toimia kaupunkikehittämisen kumppanina Turun kaupungille.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.