Yliopistonkadun erikoisliikkeet perustivat Petrus Bulevardin

Petrus Bulevardi on saanut nimensä ruokakauppa Mustan Petruksen mukaan. Kuva on vuodelta 1983. Petrus Bulevardi on saanut nimensä ruokakauppa Mustan Petruksen mukaan. Kuva on vuodelta 1983. Kuva: Tuula Heinilä

Yliopistonkadun Kauppiaskadun ja Aninkaistenkadun välinen osuus on nimetty Petrus Bulevardiksi Musta Petrus -nimisen ruokakaupan mukaan. Korttelien 25 kivijalkaliikettä on ryhtynyt yhteistyöhön muistuttaakseen turkulaisille, että aivan ydinkeskustassa on mahdollisuus asioida yksityisissä erikoisliikkeissä.

Kortteleissa on vaateliikkeitä, hattu- ja kenkäkauppa, vaatturi, sisustusliikkeitä, hotelli, kauneushoitoloita ja kampaamoja, pankki, kahvila, second hand -liike ja paperikauppa.

Kauppiaat suunnittelevat järjestävänsä muutaman kerran vuodessa tapahtumapäiviä. Ensimmäisenä on vuorossa Petrus Bulevardin avajaiset 27. ja 28. huhtikuuta. Liikkeissä on tarjolla muotinäytöksiä, arvontoja, tarjouksia jne. Puhallinorkesteri esiintyy kadulla perjantaina kello 16, lauantaina kello 12 ja 16. Liikkeet ovat avoinna perjantaina kello 10–19 sekä lauantaina kello 10–15.

Petrus Bulevardilla toimivat liikkeet ovat Cool & Classy, Kenkä Lehtonen, Hattu & Hansikas, Bendo Living, Tmi Sannan Kauneuspalvelut, La Storia, Mulperipuu, Centro Hotel, Winsalo, Turun Kauneushoitola & Day Spa, Parturi-Kampaamo Merja Suomi, Vaatturi Eklund, Turun Pukumyynti, 8Raita, Hiushuone Sinulle, Kultaseppä Kaivertaja Sari Näsänen, Boutique Heeben, Tyttö ja Vuohi, Paperisade, For You, Maricken Shops Oy, Secondhand Olga-Neiti, Sydämen Pohjasta, Kauneushuone Sirpa Jyrkkänen sekä Elvina Cafe.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen?

Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisesta valtiosta on kielletty.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen? Perusperiaate on: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen, muistuttaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Kun matkustaa ulkomaille, niin kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista rajoituksista kohdemaassa.

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.