Linnateatterin syksyssä appivanhempien mielenmaisemaa ja startup-pöhinää

Miehenkäyttöopas saa syksyllä Linnateatterissa jatko-osan, jossa esiintyvät Jukka Rasila ja Mika Räinä. 
  Miehenkäyttöopas saa syksyllä Linnateatterissa jatko-osan, jossa esiintyvät Jukka Rasila ja Mika Räinä.   Kuva: Timo Jakonen

Linnateatterin aikuisten syksyn avaa Miehenkäyttöoppaan itsenäinen jatko-osa Appivanhempien ABC – 10 tapaa selvitä. Rooleissa nähdään jo ensimmäisestä osasta tutut tähdet Jukka Rasila ja Mika Räinä. Komedian ohjauksesta vastaa Kalle Lamberg.

– Miehenkäyttöopasta on jo nyt esitetty lähes sata kertaa täysille saleille, joten päätimme tehdä sille jatko-osan siitä, miten appivanhemmat toimivat ja miten niitä tulee käsitellä. Että voiko sitä anoppia katsoa suoraan silmiin ja mistä sen appiukon kanssa uskaltaa keskustella. Tämä on herkkä aihe, jota käsitellään sen vaatimalla tavalla, mutta luvassa on kaiken kattava selviytymispaketti, Lamberg lupaa.

Appivanhempien ABC saa ensi-iltansa Domino-salissa 28. syyskuuta.

Syksyn toinen ensi-iltanäytelmä on Uusi yritys -startup-komedia. Viisikymppinen opettaja päättää perustaa yrityksen vain huomatakseen, että eihän se ihan niin helppoa olekaan. Rooleissa nähdään Rempallaan-komediasta tutut Anu Sinisalo ja Tom Petäjä sekä Tilanne päällä -komediasta tuttu Joonatan Perälä.

Näytelmän käsikirjoituksesta vastaa Mike Pohjola ja ohjauksesta Tuomas Parkkinen.

– Olen itse ollut mukana useammassa media- ja pelialan startupissa, ja tarkkaillut sitä maailmaa sisältä käsin. Siellä ollaan yhtäältä lähellä todella isoja rahoja, toisaalta eletään pelkän pyhän hengen varassa. Aina, kun on käynyt jotain omituisia vastoinkäymisiä, olen selvinnyt niistä ajattelemalla, että kirjoitan niistä joskus tarinan. Tässä se nyt on, näytelmän käsikirjoittaja Pohjola summaa.

Viime vuonna käyntiin polkaistu Näytönpaikka saa jatkoa Uusi yritys -komedian kautta, ja hankkeen toinen osa liittyy äänisuunnittelijan työhön. Linnateatteri tarjoaa yhdelle nuorelle äänisuunnittelijalle/säveltäjälle mahdollisuuden päästä työskentelemään luovassa, pienessä ryhmässä, joka koostuu teatterialan huipuista.

– Näytönpaikan tavoitteena on tuoda suuren yleisön tietoisuuteen lahjakkaita turkulaisia äänisuunnittelijalupauksia, joilla on potentiaali kasvaa teatterialan ammattilaisiksi. Hanke toteutetaan yhdessä Turun Teatterisäätiön kanssa, kertoo Linnateatterin toimitusjohtaja Henni Syrjänen.

Uusi yritys saa ensi-iltansa teatteriravintolassa 11. lokakuuta.

Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Uuden kiertuenäytelmän rooleissa nähdään tänä vuonna Mikko Lamminen ja Kalle Tulander. Esityksen dramatisoi lukuisia lastennäytelmiä Linnateatteriin loihtinut Sami Rannila. Ohjauksesta vastaa lastenkiertueella tienpäällä useana vuonna nähty, Pikku Kakkosestakin tuttu Jaakko Loukkola. Herra Hakkarainen lähtee Suomen-kiertueelle syyskuun alussa. Linnateatterissa nähdään syyskaudella neljä esitystä.

Linnateatterissa nähdään syyskaudella noin 15 vierailevaa esitystä.

– Tarkoituksenamme on, että ihmiset voivat tulla meille viihtymään – että ohjelmistossa olisi komedia- tai musiikkiesityksiä jokaiselle, Linnateatterin taiteellinen johtaja Kalle Lamberg tiivistää.

Ohjelmistossa nähdään Red Nose Companyn Juoksuhaudantie, improvisaatiota Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen vetämänä, virolaisia rakennusmiehiä nimeltä Raivo ja Rivo, suosittu Lisää saikkua, kiitos! Mikko Kivisen johdolla sekä konsertteja Sami Saaresta Pave Maijaseen ja Heikki Silvennoiseen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Enemmistö luottaa naapuriapuun

Suurin osa suomalaisista uskoo, että naapurien valppaus vähentää riskiä muun muassa sille, että kotiin murtaudutaan.

Ilmaista uraneuvontaa etänä

Uraohjaus on TE-palvelujen valtakunnallinen puhelin- ja videopalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta ammatinvalintaa ja uramuutoksia pohtiessasi. Psykologi soittaa sinulle sovittuna puhelinohjausaikana. Kerro aikaa varatessa, haluatko keskustella puhelimessa vai videolla ja kerro nimesi ja puhelinnumerosi. Video-ohjaukseen tarvittavan linkin ohjeineen saat sähköpostiisi 1–2 päivää ennen sovittua aikaa. Voit keskustella luottamuksellisesti saman psykologin kanssa useampia kertoja.

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle. Tuolloin kummin valinnan perusteena oli hyvä taloudellinen asema ja kummilusikoilla oli saajalleen suuri taloudellinen arvo. Nykyään lusikoiden merkitys on muuttunut symboliseksi, mutta niiden muoto on pysynyt melko samanlaisena vuosisadasta toiseen. Menneinä aikoina lusikoiden päihin kaiverrettiin apostolien kuvia. Nykyään lusikoita koristavat muun muassa eläimet, autot, ja prinsessat.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin

PS Kemissä pelannut Julian Guevara siirtyy Interiin.

Kolumbialainen keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaavat seurat pääsivät siirrosta sopuun torstaina. Guevara on pelikelpoinen Interissä jo lauantain kierroksella.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.