Pelimiehen valinta: Hours of Darkness tarjoaa pienen Far Cry -välipalan viidakkohengessä

Varsin toimivaksi pelikokemukseksi osoittautuneen Ubisoftin Far Cry 5:n ensimmäinen lisäosa putkahti ladattavaksi kesäkuun alussa. Hours of Darkness vie pelaajan Vietnamin viidakoihin keskelle Vietnamin sotaa.

Lisäosan juoni on lyhykäisesti seuraava. Amerikkalaissotilaiden helikopteri ammutaan alas ja keskeltä viidakkoa pitäisi löytää tie turvallisiin ympyröihin. Matkan varrella pitäisi sitten pelastaa Vietkongin kynsistä vangiksi joutuneita sotilaita, tuhota ilmatorjuntatykkejä, varoa poluilla partioivia vihollissotilaita ja niin edelleen.

Hours of Darkness on sellainen, että on mahdollista edetä opportunistisesti kohti amerikkalaistukikohtaa ja yrittää huolehtia vain omasta nahastaan. Tai sitten voi yrittää Rambon hengessä pelastaa kolme vangiksi joutunutta sotilasta. Valinta on vapaa, mutta peli kovasti rohkaisee muiden sotilaiden pelastamiseen. Peliaika pitenee näin jonkin verran.

Toisekseen Far Cry 5:n "palkkasoturimallin" mukaisesti Hours of Darknessissa pelastetut sotilaat saa omaksi iskujoukoksi. Parin kaverin kanssa viidakossa eteneminen on huomattavasti helpompaa, kun ei jokaisesta vietnamilaisesta tarvitse omin voimin hankkiutua eroon.

Pelimekaniikaltaan Hours of Darkness ei tarjoa mitään uutta tai yllättävää Far Cry -veteraaneille. Tälläkin kertaa peli kannustaa hiiviskelyyn ja hiljaiseen etenemiseen erilaisin pienin palkinnoin. Kun peli sijoittuu Vietnamin viidakkoon, on jotenkin luontevaa myös valita hiljainen etenemistapa, vaikka tarjolla olisi järeääkin tulikalustoa.

Hours of Darkness on yksi kolmesta Far Cry 5:lle luvatusta lisäosasta. Se on mukava lisä ja vie pelaajan riittävän erilaiseen ympäristöön pääpeliin verrattuna. Far Cry 5:n ystävät taatusti viihtyvät myös lisäosan parissa. Tosin hiukan pidempää pelikokemusta olisi toivonut. Hitaasti ja kaikki tehtävätkin suorittaen lisäosasta riittää pelattavaa vain parin intensiivisen peli-illan tarpeiksi.

Ilkka Lappi

Pelastusarmeija haluaa patasi Joulupadaksi

Pelastusarmeija kannustaa ihmisiä kierrättämään tarpeettomat padat ja kattilat. Kampanjan tarkoituksena on hankkia lisää patoja ensi joulun Joulupata-keräykseen. Padat ja kattilat voi lahjoittaa Pelastusarmeijan kirpputoreille pitkin vuotta.

Palkkasumma kasvoi 4,6 prosenttia

Palkkasumman kolmen kuukauden vuosimuutos, % (TOL 2008).

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 4,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten huhti-kesäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,0 prosenttia.

Tuore tutkimus avaa sijoittajien ekologiaa todellisilla osakemarkkinoilla

Turun yliopiston ja Palermon yliopiston tutkijat tarkastelivat poikkeuksellisen laajaa empiiristä aineistoa selvittääkseen, millaisia yhteyksiä sijoittajilla on osakemarkkinoilla ja miten sijoittajien käyttämät strategiat vaikuttavat markkinoiden heiluntaan. Tulokset auttavat ymmärtämään paremmin markkinoiden toimintaa ja valottavat aiempien teorioiden yhteyttä todellisiin osakemarkkinoihin.

Kaupunki
Urheilu

Sterling Yateke TPS-paitaan loppukaudeksi

Sterling Yateke on edustuskelpoinen, kun TPS pelaa Kupittaalla perjantaina.

Veikkausliigapaikastaan taisteleva TPS on vahvistunut loppukaudeksi jo kolmannella uudella pelaajalla, kun Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva, vuonna 1999 syntynyt, Sterling Yateke on solminut tämän kauden loppuun asti kattavan sopimuksen raitapaitojen kanssa.

Matti Nuutisen koripalloura jatkuu Espanjassa

Viime vuosina Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa pelannut Suomen koripallomaajoukkueen puolustuspään dynamo Matti Nuutinen siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan CB Oviedoon Roope Ahosen aisapariksi. Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti hakee uusine joukkueineen nousua Espanjan ACB-liigaan asti.

Uudistuksia Paavo Nurmi Marathonilla

Paavo Nurmi Marathon kerää juoksukansan Aurajoen rannoille.

Paavo Nurmi Marathon juostaan ensi lauantaina 18. elokuuta. Tapahtumassa juostaan tuttuun tapaan maraton, puolimaraton ja kymmenen kilometriä. Tänä vuonna matkojen määrää lisätään kahdella, sillä tapahtumassa juostaan myös lasten oma ilmainen Minimarathon. Minimarathonille ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, vaikka pääpaino onkin lapsissa. Minimarathonin lähtö on kello 11.00, ja matkoja on kaksi, 700 metriä ja 1,2 kilometriä. Minimarathonin lisäksi alueelle nousee lastenmaailma, joka on myös avoin kaikille. Lastenmaailma on auki 10-15. Tapahtumaan odotetaan yhteensä yli 3 500 osallistujaa.

Åboraakkeli: Realismia johtajille

Minna Nikkanen.

Yleisurheilun EM-kisat Berliinissä ovat alleviivanneet yhtä asiaa. Ei, eikä se ole se, että suomalaiset olisivat alisuorittaneet rankasti.

TPS lainaa Savolaisen Tutoon

HC TPS:n 21-vuotias laitahyökkääjä Joonas Savolainen siirtyy lainalle Mestiksen Tutoon.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.