Ilmiö houkuttelee Uittamolle

Ilmiö on luonut maineen intiiminä festivaalina, jossa koetaan keikkoja, joita muilta festivaaleilta on turha etsiä. Ilmiö on luonut maineen intiiminä festivaalina, jossa koetaan keikkoja, joita muilta festivaaleilta on turha etsiä. Kuva: Lennart Holmberg

Festivaali rakentuu jälleen monipuolisten ja yllättävien keikkojen ympärille

Maanlaajuisen maineen saavuttanut Ilmiö järjestetään Uittamon paviljongin ympäristössä tänä vuonna 28. heinäkuuta. Kaikkiaan päivän aikana Ilmiössä esiintyy liki 50 esiintyjää, joten valinnan varaa on varmasti.

Poimimme Ilmiö-tarjonnasta neljä herkkupalaa, joita ei pahemmin muilla festivaaleilla nähdä.

Tamara Luonto

Helsinkiläisbändi Tamara Luonto soittaa lo-fi punkkia. Bändin tekemisissä on läsnä sekä vahva itsetekemisen henki että kaikuja 1980-luvun kotimaisista tyttöbändeistä. Tamara Luonto on myös siinä mielessä mielenkiintoinen bändi, että trio on Turussa varsin tuntematon, mutta se onkin perinteisesti ollut yksi Ilmiön parhaista puolista. Bändejä on paljon, iso osa niistä on tuntemattomia nimiä. Kesäisen lauantain aikana törmää väkisinkin moniin mielenkiintoisiin uusiin tuttavuuksiin.

TV-Resistori

TV-Resistori edustaa Ilmiön bändikattauksen konkariosastoa. Turun seudulla indiepopbändi teki mainetekoja jo 2000-luvun alulla ja bändin Intiaanidisko ja Serkut rakastaa paremmin -levyt herättivät laajemminkin kiinnostusta.

TV-Resistori on viime vuosina ollut toiminnassa säästeliäästi. Viimeisimmän täyspitkän levynsä bändi julkaisi seitsemän vuotta sitten. Bändin jäseniä onkin viime vuosina nähty muiden projektiensa parissa. Ilmiö-keikka on TV-Resistorille paluu yleisön eteen.

Pakasteet

Yksi Ilmiötä määrittäneistä piirteistä on vuosien varrella meritoituneiden muusikoiden vähemmälle huomiolle jääneiden yhteisbändien keikat. Tätä jatkumoa tämän vuoden Ilmiössä edustaa esimerkiksi Pakasteet.

Pakasteet on yksi muun muassa Circlessä vaikuttavan Jussi Lehtisalon monista projekteista. Pakasteet-duon toinen osapuoli on elokuvaohjaajana ja kuvataiteilijana lähinnä tunnettu Mika Taanila, jolla on tosin bänditaustaa nuoruudestaan. Tosin hän myöntää olevansa musiikillisesti amatööri.

Pakasteet on vahvasti improvisaatioon luottava elektroninen bändi. On mielenkiintoista nähdä, mitä syntyy livenä, kun lyödään yhteen amatööri ja valtavan monipuolinen Lehtisalo.

Maija Kauhanen

Kantele on soitin, joka on monille tuttu korkeintaan Kalevalasta ja ala-asteen musiikkitunneilta. Kantele on siinä mielessä kuitenkin sukua nokkahuilulle, että soitin on syyttä huonon maineen vanki.

Kanteleeseen liittyviä ennakkoluulojaan on hyvä murtaa hakeutumalla Ilmiössä Maija Kauhasen keikalle. Ympäri maailmaa keikkaileva kansanmuusikko on monipuolinen muusikko, joka tekee kanteleella asioita, joita ei maallikko osaa edes kuvitella. Viime vuonna ensimmäisen soololevynsä julkaissut artisti on Raivopyörä-levyllään kerännyt monenlaisia tunnustuksia. Kauhanen on palkittu muun muassa Kritiikin kannukset -maininnalla ja Vuoden tulokkaana Etnogaalassa.

Ilkka Lappi

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla 100 000 kävijää

Joulumarkkinoilla kävi 100 000 vierasta.

Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoita vietettiin neljänä joulunalusviikonloppuna. Joulumarkkinoilla vieraili tänä vuonna yhteensä 100 000 kävijää.

Tulisija joka taloon

– Suomessa ei saisi rakentaa yhtään taloa ilman tulisijaa, sanoo Vaasan Sähkön entinen toimitusjohtaja Hannu Linna .

Mikä geokätköilyssä koukuttaa?

Mikä geokätköilyssä koukuttaa? Hyvä kysymys, johon voi olla monta hienoa syytä. Itselläni ne ovat ulkoilu, tavoitteellinen sellainen. En enää oikein osaa enää kävellä lenkkejä ilman tavoitetta löytää geokätkö. Tänä syksynä olen ottanut askelmittarin myös käyttöön.

FBC:n Sokasta marraskuun pelaaja

Miikka Sokka.

Salibandyn Divarin marraskuun parhaaksi pelaajaksi on valittu FBC:n Miikka Sokka . Keskushyökkääjänä pelaava Sokka teki marraskuun neljässä pelissä tehot 3+11 ja johdatti joukkueensa neljään voittoon yhtä monesta pelistä. Koko Divarin pistepörssissä Sokka on neljäntenä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta opintomatkalle Hollantiin

Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa edellä esitetyn opintomatkan Hollantiin. Opintomatkasta aiheutuvat kustannukset ovat yhteensä noin 39 500 euroa.

Neljä päivää, yli 50 bändiä

Con Trane esiintyi vuoden 2016 Turku Band Festivaleilla Tiirikkalassa.

Turku Band Festival järjestetään seuraavan kerran 9.–12. tammikuuta. Neljän päivän aikana turkulaisissa keikkapaikoissa esiintyy yli 50 bändiä, muun muassa Lama-ajan lapset ja Kupittaa. Tällä kertaa keikkoja järjestetään 14 paikassa.

Perhehoidon palkkiot ja korvaukset muuttuvat

Perhehoidon palkkiot ja korvaukset muuttuvat 1.1.2019. Hoitopalkkion vähimmäismäärä nousee 775 eurosta 799,84 euroon.

Menoviikko: Joulun kunniaksi Kiviä taskuun

Martti Suosalon (vas.) ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa täyttää salit vuodesta toiseen.

Kulttimainetta nauttiva Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa palaa Turun kaupunginteatteriin joulun alla. Kiviä taskussa esitetään päänäyttämöllä 21. joulukuuta kello 19 ja 22. joulukuuta kello 14. Lisäksi kolmas Kiviä taskussa -esitys on ensi vuoden puolella, 25. helmikuuta.

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee liikenteen Laurinkujalla Raisiossa ensi kevääseen asti

Viemäri- ja vesijohtotyö katkaisee liikenteen Laurinkujalla Raisiossa 17. joulukuuta alkaen 31. toukokuuta asti.

Urheilu

FBC:n Sokasta marraskuun pelaaja

Miikka Sokka.

Salibandyn Divarin marraskuun parhaaksi pelaajaksi on valittu FBC:n Miikka Sokka . Keskushyökkääjänä pelaava Sokka teki marraskuun neljässä pelissä tehot 3+11 ja johdatti joukkueensa neljään voittoon yhtä monesta pelistä. Koko Divarin pistepörssissä Sokka on neljäntenä.

Puukkokatsomo: Salibandyväen iso haaste

Lauri Stenfors.

Suomi juhli sunnuntaina toista peräkkäistä miesten maailmanmestaruutta. MM-finaalissa Ruotsi kaatui suorastaan suvereenilla esityksellä.

Jälkipeli: Tuton identtiset tuplakaksoset haluavat liigapelaajiksi

Tutossa jääkiekkoa pelaavat Atte (vas) ja Miro Mäkinen ovat asettaneet tavoitteekseen edetä liigapelaajiksi. Tuton Volleyn Eetu ja Aatu Kulmalan tulevaisuuden tavoite on myös liigakentät.

Melkoinen erikoisuus. Tuton organisaatiossa on sattumalta kaksi identtistä kaksosta. 22-vuotiaat Atte ja Miro Mäkinen pelaavat Tuton Mestis-joukkueessa. 18-vuotiaat Aatu ja Eetu Kulmala pelaavat Tuto Volleyn ykkössarjan lentopallojoukkueessa.

Syksyn urheilukirjat nostivat myös naiset esiin

Tänäkin syksynä on ilmestynyt monta kiinnostavaa urheilukirjaa. Poimimme laajasta tarjonnasta muutaman joululahjavinkin.

Montola ja Latonen tekivät jatkosopimuksen TPS:n kanssa

Joakim Latonen.

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Keskikenttäpelaaja Juho Montola ja hyökkääjä Joakim Latonen jatkavat TPS:n riveissä kauden 2019 kattavalla jatkosopimuksella.

Petrus Palmu palaa TPS:aan

Petrus Palmu.

Turun Palloseura saa riveihinsä paluumuuttajan, kun viime kaudella TPS:n paidassa Liigan vuoden tulokkaaksi valittu Petrus Palmu , 21, liittyy mustavalkoisten riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?