Kadun tyyli: Räikeän kesäinen

Antti Kähär, Yliopistonkatu. Antti Kähär, Yliopistonkatu. Kuva: Kurt Hedborg

Minulla on aika rento kesäinen pukeutumistyyli. Nytkin minulla on yllä shortsit ja kukallinen t-paita, kertoo Antti Kähär, 23.

Värien suhteen Kähär on äärimmäisyyksien mies.

– Tykkään räikeistä väreistä. Nytkin minulla on punainen lippalakki, vihreää ja kaikennäköistä.

– Materiaaleihin en ole hirveästi kiinnittänyt huomiota. Tällainen perusmateriaali.

Kivijalkaliikkeisiin hän suhtautuu kriittisesti.

– Ostan vaatteeni internetistä. Tilaan vaatteitani Zalandosta, JK-Shopista ja Defence Shopista, ne ovat ykkösliikkeeni. En käytä kivijalkaliikkeitä, niissä on Suomen verot ja muut, mitkä lisätään hintaan.

Kurt Hedborg

Valtio omistaa noin 10 000 rakennusta

Valtiovarainministeriön asettama valtion kiinteistöjen ja toimitilojen vuokrausperusteita pohtiva kehittämistyöryhmä on aloittanut työnsä. Työryhmän tavoitteena on parantaa vuokran määräytymisen ja Senaatin toiminnan läpinäkyvyyttä sekä selvittää mahdollisia valtion vuokrajärjestelmän kehittämistarpeita.

Uusi suomalainen syöpätutkimus paneutuu syövänhoidon vaikutuksiin

Suomessa todetaan vuosittain noin 30 000 uutta syöpätapausta ja syövän lääkehoitojen kustannukset ovat lähes kaksinkertaistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samaan aikaan tiedot eri syövän hoitomuotojen vaikutuksista potilaiden arkipäivään ovat riittämättömät ja tästä johtuen suun kautta annosteltavien lääkevalmisteiden markkinoillepääsy Suomeen on Euroopan tasolla hitainta.

Seurakuntien diakoniatyön Lahja lapselle -keräys tuo joulumieltä tuhansille

Toiveet saavat olla arvoltaan 20–50 euron hintaisia.

Turun ja Kaarinan seurakuntien diakoniatyön Lahja lapselle -keräys alkaa torstaina 22. marraskuuta. Kymmenettä kertaa järjestettävän keräyksen avulla toteutetaan diakonia-asiakasperheiden lasten lahjatoiveita.

Asunto-osuuskuntien kokeiluhankkeelle kehittämisrahaa

Hallitus päätti esittää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle 400 000 euroa asukaslähtöiseen asunto-osuuskuntakokeilun hankkeeseen. Hallitus käsitteli tänään vuoden 2019 talousarvioesityksen täydentämistä.

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten itsemääräämisoikeutta vahvistetaan

Hallitus esittää lastensuojelulakiin muutoksia, joilla vahvistetaan kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten oikeutta hyvään kohteluun, huolenpitoon ja kasvatukseen. Lakimuutoksilla muun muassa selkeytettäisiin tavanomaisen kasvatuksen ja perusoikeuksiin kajoavien rajoitusten välistä eroa. Muutosten painopiste on ennakollisissa keinoissa, joiden avulla on tarkoitus ehkäistä haastavien tilanteiden syntyä sekä vähentää rajoitustoimenpiteiden käyttöä.

Vuoden 1918 naisvankien laulut elävät WAMissa

Vuoden 1918 naisvankien laulut elävät -kuoroteos esitetään Wäinö Aaltosen museossa 25. marraskuuta kello 19. Kuoroteoksen perustana ovat aikaisemmin julkaisemattomat, Suomen sisällissotaan 1918 osallistuneiden naisten runot ja laulut.

Pakina: Olisiko syytä olla huolissaan?

Rakentamisen laadusta puhutaan paljon. Pöhistään osakemarkkinoiden imussa nosturit sojossa ladotuista elementtihimmeleistä, puolikielisistä remonttimiehistä, sisäilmaongelmista ja ilmastointikoneiden tehosta. Järkeillään, miten säästää sähkölaskussa. Hankkisinko ilmalämpöpumpun? Tule apuun, Panu Kaila!

Kastun koulun tontille tulossa kolme pienkerrostaloa

Entisen Kastun koulun tontin asemakaavaa aiotaan muuttaa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ehdotusta ensi tiistaina.

Varsinais-Suomen ikäihmiset saavat maakunnallisen asiakasneuvonnan suomeksi ja ruotsiksi

Iäkkäiden asiakasneuvonta ja -ohjaus käynnistyy maakunnallisena Varsinais-Suomessa kuntien yhteistyönä toteutettuna. Uutena toimintona on maakunnallinen puhelinpalvelu suomeksi ja ruotsiksi. Asiakasohjaajaan saa yhteyden chat -kanavan kautta sekä suomeksi että ruotsiksi. Kunnissa toimivat iäkkäiden neuvontapisteet säilyvät ennallaan.

Urheilu

Albion Ademi nousi Albanian A-maajoukkueeseen

Albion Ademi.

Syyskuussa Albanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Interin Albion Ademi oli kutsuttu maan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen myös käynnistyneen maaottelutauon ajaksi. Albanian alle 21-vuotiaat pelaavat Maltaa vastaan huomenna ja maanantaina tuplamaaottelun.

Puukkokatsomo: Jatkokarsinnat tarvitaan

Suomessa saa tällä viikolla hetken aikaa kuvitella, että Suomi olisi suuren luokan jalkapallokulttuurimaa. Tiistaina naisten alle 17-vuotiaiden maajoukkue aloitti taipaleensa ikäluokan MM-kisoissa ja torstaina Markku Kanervan valmentamalla miesten A-maajoukkueella on mahdollisuus varmistaa jatkokarsintapaikka Kansojen liigassa.

Kairinen Klubin paitaan vuoden lainasopimuksella

Kaan Kairinen.

HJK ja tanskalainen FC Midtjylland ovat tehneet vuoden kestävän lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen siirtymisestä Klubiin. Kairinen aloittaa treenaamisen joukkueen kanssa tammikuussa.

Seppo Jalava on poissa

Ilpo Rissanen, Seppo Jalava, Seppo Sonkeri, Pekka Lindberg ja Keijo Ketonen juhlivat Turun NMKY:n mestaruutta toukokuussa 1975.

Turun NMKY:n 1970-luvun menestysaikojen joukkueeseen kuulunut Seppo Jalava kuoli 10. marraskuuta pitkälle edenneeseen syöpään. Vuonna 1952 syntynyt Jalava oli kuollessaan 66-vuotias. Jalava pelasi Turun NMKY:ssa 1972–77 voittaen jokaisella kaudella mitalin. Joukkuekavereiden keskuudessa Jalava muistetaan hiljaisena, mutta huumorintajuisena ihmisenä, joka oli haka muun muassa tietokilpailuissa.

Jesse Uusiperhe palaa Turun Urheiluliiton paitaan

Jesse Uusiperhe.

Alle 23-vuotiaiden maajoukkuepyöräilijä Jesse Uusiperhe , 20, siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.

Petteri Joensuu TPS:n naisten päävalmentajaksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Petteri Joensuu . Vaasasta kotoisin oleva Joensuu ja TPS ovat solmineet yksivuotisen valmennussopimuksen kaudeksi 2019. Joensuu aloitti uuden valmennuspestinsä maanantaina, kun TPS palasi loman jälkeen yhteisharjoituksiin Kupittaalla.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.