Lukuverkko päättyi Raisiossa – Iiris, 9, luki kesällä 69 kirjaa

Raision kaupunginkirjasto osallistui seudulliseen kirjastojen Lukuverkko-kesälukukampanjaan, jossa innokkaat lukijat keräsivät lastenosaston suureen seittiin pieniä hämähäkkejä merkeiksi luetuista kirjoista. Lukukampanjaan osallistujia oli Raisiossa 46, ja he olivat iältään 2–12 vuotiaita. Eniten kirjoja luki 9-vuotias Iiris, 69 kirjaa.

Tutut suosikit, kuten Harry Potterit, Tatut ja Patut sekä Neropatin päiväkirjat löytyivät monien lukupinosta, mutta joukossa oli myös Asterix-sarjakuvia ja Ryhmä Hau -kuvakirjoja sekä Jessica Townsendin fantasiakirja Nevermoor: Morriganin koetukset, josta on puhuttu Harry Potterin seuraajana.

Ikäryhmiensä eniten kirjoja lukeneet palkitaan lahjakortilla Myllyn Suomalaiseen kirjakauppaan. Lisäksi kaikkien Lukuverkkoon osallistuneiden kesken arvotaan viisi lahjakorttia. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Palkintojenjakotilaisuus pidetään maanantaina 24. syyskuuta kello 18.30 Raision kaupunginkirjaston lastenosastolla. Kirjaston sulkeuduttua kello 19 palkitut voivat jäädä hetkeksi kirjastoon VIP-asiakkaiksi. Ohjelmassa on muun muassa piiloleikkiä kirjastosalissa. Tilaisuus päättyy viimeistään kello 19.30.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten itsemääräämisoikeutta vahvistetaan

Hallitus esittää lastensuojelulakiin muutoksia, joilla vahvistetaan kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten oikeutta hyvään kohteluun, huolenpitoon ja kasvatukseen. Lakimuutoksilla muun muassa selkeytettäisiin tavanomaisen kasvatuksen ja perusoikeuksiin kajoavien rajoitusten välistä eroa. Muutosten painopiste on ennakollisissa keinoissa, joiden avulla on tarkoitus ehkäistä haastavien tilanteiden syntyä sekä vähentää rajoitustoimenpiteiden käyttöä.

Vuoden 1918 naisvankien laulut elävät WAMissa

Vuoden 1918 naisvankien laulut elävät -kuoroteos esitetään Wäinö Aaltosen museossa 25. marraskuuta kello 19. Kuoroteoksen perustana ovat aikaisemmin julkaisemattomat, Suomen sisällissotaan 1918 osallistuneiden naisten runot ja laulut.

Pakina: Olisiko syytä olla huolissaan?

Rakentamisen laadusta puhutaan paljon. Pöhistään osakemarkkinoiden imussa nosturit sojossa ladotuista elementtihimmeleistä, puolikielisistä remonttimiehistä, sisäilmaongelmista ja ilmastointikoneiden tehosta. Järkeillään, miten säästää sähkölaskussa. Hankkisinko ilmalämpöpumpun? Tule apuun, Panu Kaila!

Kastun koulun tontille tulossa kolme pienkerrostaloa

Entisen Kastun koulun tontin asemakaavaa aiotaan muuttaa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ehdotusta ensi tiistaina.

Varsinais-Suomen ikäihmiset saavat maakunnallisen asiakasneuvonnan suomeksi ja ruotsiksi

Iäkkäiden asiakasneuvonta ja -ohjaus käynnistyy maakunnallisena Varsinais-Suomessa kuntien yhteistyönä toteutettuna. Uutena toimintona on maakunnallinen puhelinpalvelu suomeksi ja ruotsiksi. Asiakasohjaajaan saa yhteyden chat -kanavan kautta sekä suomeksi että ruotsiksi. Kunnissa toimivat iäkkäiden neuvontapisteet säilyvät ennallaan.

Hallitus esittää Digi- ja väestötietoviraston perustamista

Hallitus antoi torstaina esityksen eduskunnalle uudesta Digi- ja väestötietovirastosta. Kyse on toiminnallisesta organisaatiomuutoksesta, jossa Väestörekisterikeskuksen, maistraattien ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimivan maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikön tehtävät yhdistettäisiin uudeksi kokonaisuudeksi. Viraston on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2020.

EU:n varoihin kohdistuvien petosten torjuntaa aiotaan tehostaa

Hallitus esittää lainsäädäntömuutoksia, joilla pantaisiin täytäntöön direktiivi EU:n taloudellisiin etuihin kohdistuvien petosten torjunnasta. Direktiivi koskee muun muassa EU:n varoihin kohdistuvia vero- ja avustuspetoksia.

Nummen ja Itäharjun alueen katuverkkoa halutaan rauhoittaa

Nummen ja Itäharjun asuntoalue halutaan rauhoittaa läpi kulkevalta liikenteeltä Kalevantien ja Vanhan Hämeentien välisellä alueella. Ajamista alueen läpi rajoitettiin vuosituhannen vaihteessa, mutta liikennemäärät ovat sen jälkeen kasvaneet odotettua enemmän.

Kokoomus: Osallistuva budjetointi käyttöön Turussa

Sini Ruohonen

Kokoomuksen Turun aluejärjestön syyskokouksessa torstai-iltana keskusteltiin kaupunkilaisten osallistumisesta kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon. Kokouksessa päätettiin ottaa kantaa sen puolesta, että Turussakin otettaisiin käyttöön osallistuva budjetointi, Helsingin toimivaa mallia seuraten.

Urheilu

Albion Ademi nousi Albanian A-maajoukkueeseen

Albion Ademi.

Syyskuussa Albanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Interin Albion Ademi oli kutsuttu maan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen myös käynnistyneen maaottelutauon ajaksi. Albanian alle 21-vuotiaat pelaavat Maltaa vastaan huomenna ja maanantaina tuplamaaottelun.

Puukkokatsomo: Jatkokarsinnat tarvitaan

Suomessa saa tällä viikolla hetken aikaa kuvitella, että Suomi olisi suuren luokan jalkapallokulttuurimaa. Tiistaina naisten alle 17-vuotiaiden maajoukkue aloitti taipaleensa ikäluokan MM-kisoissa ja torstaina Markku Kanervan valmentamalla miesten A-maajoukkueella on mahdollisuus varmistaa jatkokarsintapaikka Kansojen liigassa.

Kairinen Klubin paitaan vuoden lainasopimuksella

Kaan Kairinen.

HJK ja tanskalainen FC Midtjylland ovat tehneet vuoden kestävän lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen siirtymisestä Klubiin. Kairinen aloittaa treenaamisen joukkueen kanssa tammikuussa.

Seppo Jalava on poissa

Ilpo Rissanen, Seppo Jalava, Seppo Sonkeri, Pekka Lindberg ja Keijo Ketonen juhlivat Turun NMKY:n mestaruutta toukokuussa 1975.

Turun NMKY:n 1970-luvun menestysaikojen joukkueeseen kuulunut Seppo Jalava kuoli 10. marraskuuta pitkälle edenneeseen syöpään. Vuonna 1952 syntynyt Jalava oli kuollessaan 66-vuotias. Jalava pelasi Turun NMKY:ssa 1972–77 voittaen jokaisella kaudella mitalin. Joukkuekavereiden keskuudessa Jalava muistetaan hiljaisena, mutta huumorintajuisena ihmisenä, joka oli haka muun muassa tietokilpailuissa.

Jesse Uusiperhe palaa Turun Urheiluliiton paitaan

Jesse Uusiperhe.

Alle 23-vuotiaiden maajoukkuepyöräilijä Jesse Uusiperhe , 20, siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.

Petteri Joensuu TPS:n naisten päävalmentajaksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Petteri Joensuu . Vaasasta kotoisin oleva Joensuu ja TPS ovat solmineet yksivuotisen valmennussopimuksen kaudeksi 2019. Joensuu aloitti uuden valmennuspestinsä maanantaina, kun TPS palasi loman jälkeen yhteisharjoituksiin Kupittaalla.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.