Uraäidit verkostoituvat Turussa

MiB-aktiivit Katja Hollmén ja Laura Luukkonen sekä heidän lapsensa Isla ja Aaro viihtyvät Mother in Business -tapaamisissa, jonne voi mennä lasten kanssa. MiB-aktiivit Katja Hollmén ja Laura Luukkonen sekä heidän lapsensa Isla ja Aaro viihtyvät Mother in Business -tapaamisissa, jonne voi mennä lasten kanssa. Kuva: Marianne Rovio

MiB-naiset rakastavat sekä uraa että perhettä

Katja Hollmén ja Laura Luukkonen toimivat aktiiveina Turussa toimivassa urasuuntautuneiden äitien verkostossa eli MiB-yhdistyksessä. Alunperin Espoossa aloittanut yhdistys on saanut nyt myös Turussa paljon jäseniä ja täällä siinä on mukana jo 300 henkilöä. Aktiiveja on yhteensä 20.

– Minulle tämä toimii henkireikänä nyt ollessani äitiyslomalla. Minulle ura sekä perhe ovat kumpikin tärkeitä. Äitiyslomalla kaipaan toimintaa, jossa voin kehittää itseäni ja tavata samalla muita äitejä. En halua jättää kokonaan ura-asioita unohduksiin äitiysloman aikana. MiBissä on hienoa se, että sinne voi ottaa myös lapset mukaan. Ja täällä tunnemme toisemme omilla nimillä eikä pelkästään lastemme äiteinä kuten jossain muissa äitiyhdistyksissä, kertoo MIB Turun toiminnasta vastaava Hollmén, joka työskentelee teknisellä alalla.

Mothers in Business MiB ry on perustettu rohkaisemaan työn ja perheen yhteensovittamista. Se tarjoaa tukea osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen ja uran edistämiseen järjestämällä jäsenistölle muun muassa keskustelutilaisuuksia, tapahtumia, yritysvierailuja ja koulutuksia. Mukana on äitejä toimitusjohtajista sairaanhoitajiin.

– Kaikkia meitä yhdistää urasuuntautuneisuus ja halu kehittää itseään. Minua kiinnostavat erilaiset koulutukset ja että voi vaihtaa muiden äitien kanssa näkemyksiä työelämän ja äitiyden yhteensovittamisesta. Verkosto on myös todella merkittävä tukiverkosto ja toimii vertaistukena uraäideille. Tänne on myös kiva tulla lasten kanssa, koska täällä ei haittaa vaikka he joskus hieman kitisivätkin, Hollmén sanoo.

Luukkonen sekä Hollmén pitävät tärkeänä sekä omaa uraa että äitinä olemista. MIB pyrkii yhdistämään uraäitien asemaa työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Ideana on myös kannustaa pienten lasten vanhempia aktiiviseen osallistumiseen työelämässä.

– Olen tullut mukaan tutustumaan muihin äiteihin ja verkostoitumaan heidän kanssaan, Luukkonen kertoo.

Toiminta on yhdistyksessä Hollménin ja Luukkosen mukaan rentoa nimestä huolimatta.

– Mothers in Business -nimi ei suinkaan tarkoita sitä, että täällä pukeudutaan jakkupukuun tai tunnelma olisi jotenkin liian virallinen, Luukkonen muistuttaa.

– Meidän tapaamisissa on todella rentoa, ja jo se, että lapset ovat mukana vaikuttaa huomattavasti siihen ettei mistään pönötyksestä ole kyse, Hollmén lisää.

MIB Turun paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaa Varsinais-Suomen alueella. Toiminnasta vastaa noin 20 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Tapahtumia on noin kymmenen kuukaudessa ja uraäidit tapaavat pienemmissä oman alan ryhmissä sekä kaikille yhteisissä tapaamisissa.

Marianne Rovio

Nyt on eläkeläisten vuoro

Suomessa on paljon eläkeläisiä, joille arki on sinnittelyä päivästä toiseen. Poliitikot ovat luvanneet eläkeläisille vuosien saatossa vaikka mitä. Erityisesti vaalien alla eläkeläisiä muistetaan, mutta vaalikentillä annetut lupaukset harvemmin päätyvät hallitusohjelmaan ja sitä kautta pysyviksi parannuksiksi. Eläkeläiset ovat olleet mukana talkoissa rakentamassa yhteiskuntaamme. Nyt on yhteiskunnan aika huolehtia heistä.

Maskussa tulipalo omakotitalon saunatilassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan omakotitalon saunatilassa syttyi tulipalo lauantaina illalla Maskussa Halisojantiellä.

Uutta tieliikennelakia täydennetään

Uuteen tieliikennelakiin tehdään täydennyksiä. Lain hyväksymisen jälkeen muualla lainsäädännössä on tapahtunut muutoksia, jotka edellyttävät täsmennyksiä myös tieliikennelakiin.

Katovuodet nostivat rehuviljan hinnan ennätystasolle

Maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksi ja kuluttajahintaindeksi 2015=100, 1/2010–12/2018.

Maatalouden tuotantovälineiden ostohinnat nousivat 5,5 prosenttia vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä. Tuotantotarvikkeet ja palvelut maksoivat 6,8 prosenttia enemmän ja maatalouden investoinnit 2,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Rehujen hinnat nousivat keskimäärin 14 prosenttia.

Fimea: Apteekkien taloustilanne edelleen hyvä

Fimean tekemän apteekkien talouden kehittymistä kuvaavan tilinpäätösanalyysin perusteella apteekkien toiminta on vuonna 2017 ollut liiketaloudellisesti kannattavaa ja apteekit ovat pääsääntöisesti vakavaraisia, vaikka liikevaihdoissa, liikevoitoissa ja myyntikatteissa oli havaittavissa laskua ja apteekkien maksuvalmius oli heikentynyt. Maakunnissa ja paikkakunnilla, joissa väestömäärä apteekkia kohden on suuri, voitaisiin apteekkien määrää hyvin talouslukujen perusteella lisätä.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä, erityisesti ajoneuvojen kuntoa

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 18.-24. helmikuuta.

Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 1,9 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 1,9 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat 2,5 prosenttia, työpanosten hinnat 1,4 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,7 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna.

Varhaiskasvatusmaksuihin tehdyt alennukset hillitsevät lapsiperheiden pienituloisuuden kasvua

Lapsilisien, kotihoidontuen ja yleisen asumistuen indeksileikkaukset, eli etuuksien vuosittaisista korotuksista luopuminen, ovat lisänneet lapsiperheiden pienituloisuutta tällä hallituskaudella. Toisaalta varhaiskasvatusmaksujen alennukset ja vähimmäismääräisen vanhempainpäivärahan korotus ovat tasoittaneet tilannetta, kertoo THL:n tuore selvitys.

Pudota lumi turvallisesti

Karkeana suosituksena voidaan sanoa, että kun lumen korkeus katolla lähentelee puolta metriä, olisi viimeistään hyvä aika ryhtyä lumenpudotusurakkaan.

Urheilu

Jälkipeli: Kiekkolegenda Ville Vahalahden komea ura tuli päätökseen

Vahalahden koko perhe oli mukana hienosti järjestetyssä juhlaottelussa.

- Totta kai järjestämme! Ville Vahalahti on loistava pelaaja ja upea ihminen.

Aleksi "Sählä" Salonen tuo ääntä ja huumoria TPS:n koppiin

Aleksi Salonen tuli Turkuun ottamaan isoa vastuuta ja kovia peliminuutteja.

Kun jääkiekkoilija siirtyy seurasta toiseen, moni asia muuttuu. Jos siirto tapahtuu kesken kauden, muutoksen pureskeluun ei pahemmin jää aikaa.

Jälkipeli: Hirvensalon rinteet ovat mainiossa kunnossa

Hirvensalon laskettelukeskuksessa vietetään vuoden kiireisintä aikaa. Iltavalaistuksessa kelpaa lasketella, sillä rinteet ovat hyvässä kunnossa.

– Odota! Nyt on pakko keskeyttää haastattelu hetkeksi. Pihalle tuli juuri tärkeä postilähetys Itävallasta.

TPS:n Julius Perälä U18-leirille

TPS:n Julius Perälä matkaa alle 18-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen vuoden avaavalle leirille Eerikkilän urheiluopistolle. Kaikkiaan päävalmentaja Kai Nyyssönen nimesi leiriryhmään 27 pelaajaa.

Åboraakkeli: Odottaako tulevaisuus häkissä?

Olli Santalahti.

Tulevana lauantaina, 16. helmikuuta, Helsingissä otellaan vapaaottelutapahtuma Cage 46. Illassa on turkulaisittain panoksia parissakin ottelussa.

Näkökulma: Tallinder – yksi parhaista

Henrik Tallinderin pitkä ura päättyi loukkaantumiseen, mutta miehen vaikutus TPS:lle on ollut todella suuri.

Kuinka moni muistaa, että kauden 2000–2001 alla TPS:ään tuli Ruotsista kaksi uutta pelimiestä? Molemmat olivat 21-vuotiaita. Toinen Tukholman AIK:n juniorimyllyn läpikäynyt ja toinen Färjestadissa edeltäneet vuodet pelannut.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?