Parkettien partaveitset kokoontuvat jälleen Rientolassa

Arto Nuotio on virittänyt tanssilavatoimintaa Tortinmäellä ja on nyt käynnistänyt päivätanssit Rientolassa. Arto Nuotio on virittänyt tanssilavatoimintaa Tortinmäellä ja on nyt käynnistänyt päivätanssit Rientolassa. Kuva: Riitta Salmi

Turun Kisa-Veikkojen vanhalla urheilutalolla Rientolassa käy torstaina kello yhden aikaan kuhina. Senioriväkeä lappaa sisään pikkukengissään ja ykköset päällä, viimeisen päälle puunattuna ja puuteroituna. Kyse on Gramofoni Oy:n järjestämistä päivätansseista. Paikalle on houkuteltu Janiina Lehtonen & Ville Mäkimattila viihdyttämään parkettien partaveitsiä.

Gramofoni Oy:n tanssijärjestäjä Arto Nuotio kertoo, että idea päivätanssien uudelleen virittämisestä putkahti ihmisten toiveista.

– Olen itse pyörittänyt Ruissalon Kansanpuistoa ja ihmiset tulivat minulle puhumaan, että voisinko joskus järjestää päivätanssit. Kävin täällä aikaisemmin, katsastamassa, kun ei ollut vapaita tiloja. Rientolassa oli vielä vuosi sitten lasten iltapäiväkerho. Kun se tänä vuonna jäi pois, niin sitten ajattelin, että tässä olisi sitten loistava paikka päivätansseille.

Nuotion mukaan aikaisemmat päivätanssit eivät mitenkään erityisesti eroa nykyisistä, koska perusta on tanssimusiikissa.

– Eläkeläiset käyvät paljon päivätansseissa, kuten ovat käyneet aikaisemminkin. Hyväkuntoisia ihmisiä on paljon ja kaiken ikäisiä.

Nuotion mukaan päivätanssi-idea lähti siitä, että ihmiset tulivat puhumaan Tortinmäessä, että voisiko hän järjestää päivätanssit. Aikaisemmin oli Ruskotalolla pyöritetty talvisunnuntaipäivätansseja.

Nuotio muistuttaa, että Rientolaan ei kannata tuoda mitään isoa tanssiorkesteria, koska paikalle saapuva väkimäärä on rajallinen.

– Lipun hinta ei arkipäivisin voi olla myöskään hirveän korkea. Nämä muusikot ovat aivan loistavia, he tanssittavat ihmisiä laivoilla arkisin ja kun kuuntelee heitä, niin paremmin ei voisi soittaa. Itse kun olen järjestänyt kauan tanssijuttuja, niin siltä pohjalta en mitä tahansa voi ottaa tänne. Heidän täytyy olla ammattitaitoisia.

– Haaveeni ei ollut pitää 18 tanssia ympäri Suomea, vaan se on pakonsanelema juttu, kun ei ole nuoria yrittäjiä, niin jonkun täytyy pitää tansseja. Yli 60 bändiä pitäisi työllistää, saada siis heille kunnon arkitöitä.

Nuotio uskoo, että tansseja tullaan järjestämään tulevinakin vuosina, jos vain väkeä riittää.

– Näyttää ihan hyvälle, tämä väkimäärä riittää. Ei tämä ole mikään bisnes, mutta nautin siitä, että ihmisillä on hauskaa. Vanhat ihmiset pääsevät liikkumaan ja näkevät vanhoja kavereita. Istuvat tässä kahvilla ja jutut ovat mukavia, niin mikäpä siinä.

Raija Heikkilä, joka on intoutunut päivätansseista, näkee, että suurin syy tansseihin tuloon on into.

Pekka Heikkilä kertoo, että he käyvät paljon tansseissa.

– Tämä on taas sitten uusi mahdollisuus, kun on päivätanssit. Tansseja on vain tällä Turun alueella aika vähän, kertoo Pekka Heikkilä.

Pekka Heikkilän mielestä tansseja on ollut liian vähän tarjolla.

– Kisakalliolla on ollut tarjolla päivätansseja. Olemme itse Uudestakaupungista ja matka on sen verran pitkä, ettemme viitsi lähteä kauemmaksi.

Kurt Hedborg

Raija ja Pekka Heikkilä käyvät paljon päivätansseissa. He tulivat rientolaan Uudestakaupungista. Raija ja Pekka Heikkilä käyvät paljon päivätansseissa. He tulivat rientolaan Uudestakaupungista. Kuva: Kurt Hedborg

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Pakolaisten kansallisen identiteetin säilyttäminen voi tukea sopeutumista uuteen

Tiibetin pakolaiset ovat perustaneet lukuisia kouluja Intiassa ja kehittäneet oman opetussuunnitelmansa Intian kansallisen koulutusjärjestelmän puitteissa. Tämä kulttuurisesti relevantti kasvatus on auttanut Tiibetin pakolaisia ylläpitämään kulttuuriaan, kieltään ja historiallisia muistojaan. Samalla koulutus on auttanut pakolaisia integroitumaan Intian yhteiskuntaan.

Mustikkasadosta tulossa enintään keskinkertainen, puolukkaa tulee runsaammin

Kukinnan perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, puolukkasadosta keskimääräistä runsaampi. Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

Kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle

Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle (2019-2023). Ohjelman puitteissa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta, joka tuottaa tietoa myös kaupungin päätöksenteon tueksi. Tutkimukset kohdistuvat yhteiskunnalliseen ja tilalliseen muutokseen kaupungeissa sekä kaupungin mahdollisuuksiin vaikuttaa tähän muutokseen yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Asfaltointityö haittaa liikennettä Isotalonkadulla

Kaivo- jyrsintä- ja asfaltointityö Isotalonkadulla kaventaa ja sulkee ajokaistoja Isotalonkadulla 28. kesäkuuta asti. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu muun liikenteen seassa.

Kaupungin neuvontapuhelin auttaa helteestä kärsiviä ikäihmisiä

Kesällä helteet rasittavat eniten sairaita, ikäihmisiä sekä lapsia. Nestehukka ei aina ilmene janontunteena. Ikäihmiset saavat neuvoja ja ohjausta maakunnallisesta neuvontapuhelimesta tai oman kotihoidon henkilökunnalta.

Taco Bell avaa Hansakorttelissa syyskuussa – tulossa myös kaksi uutta sushiravintolaa

Taco Bell tarjoaa texmex-ruokaa.

Texmex-ruokaa tarjoava Taco Bell -pikaruokaravintolaketju laajenee Turkuun ja avaa tähän mennessä ketjun suurimman Suomen-ravintolan Hansakortteliin 12. syyskuuta.

Kupittaan Citymarket yhteistyöhön vähävaraisia lapsiperheitä auttavan ruokakassipalvelun kanssa

Venner on vähävaraisten perheiden ravitsevaan ruoka-apuun keskittyvä ruokakassipalvelu, joka tarjoaa kuluttajille uuden tavan tehdä hyvää. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa Venner laajenee nyt ensimmäisenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisena kaupunkina Turkuun.

Onnettomuuspaikan kuvaaminen ratin takaa aiheuttaa vaaratilanteita

Mobiililaitteiden käyttö ajoneuvoa ajaessa on huolestuttava ilmiö, joka vaarantaa oman ja ympäristön turvallisuuden erityisesti onnettomuustilanteissa. Pelastusalan tieliikennepelastamisen toimikunnan puheenjohtaja, palomestari Tommi Luhtaniemi muistuttaa, että holtiton mobiililaitteiden käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia.

Kaupunki
Urheilu

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.