Parkettien partaveitset kokoontuvat jälleen Rientolassa

Arto Nuotio on virittänyt tanssilavatoimintaa Tortinmäellä ja on nyt käynnistänyt päivätanssit Rientolassa. Arto Nuotio on virittänyt tanssilavatoimintaa Tortinmäellä ja on nyt käynnistänyt päivätanssit Rientolassa. Kuva: Riitta Salmi

Turun Kisa-Veikkojen vanhalla urheilutalolla Rientolassa käy torstaina kello yhden aikaan kuhina. Senioriväkeä lappaa sisään pikkukengissään ja ykköset päällä, viimeisen päälle puunattuna ja puuteroituna. Kyse on Gramofoni Oy:n järjestämistä päivätansseista. Paikalle on houkuteltu Janiina Lehtonen & Ville Mäkimattila viihdyttämään parkettien partaveitsiä.

Gramofoni Oy:n tanssijärjestäjä Arto Nuotio kertoo, että idea päivätanssien uudelleen virittämisestä putkahti ihmisten toiveista.

– Olen itse pyörittänyt Ruissalon Kansanpuistoa ja ihmiset tulivat minulle puhumaan, että voisinko joskus järjestää päivätanssit. Kävin täällä aikaisemmin, katsastamassa, kun ei ollut vapaita tiloja. Rientolassa oli vielä vuosi sitten lasten iltapäiväkerho. Kun se tänä vuonna jäi pois, niin sitten ajattelin, että tässä olisi sitten loistava paikka päivätansseille.

Nuotion mukaan aikaisemmat päivätanssit eivät mitenkään erityisesti eroa nykyisistä, koska perusta on tanssimusiikissa.

– Eläkeläiset käyvät paljon päivätansseissa, kuten ovat käyneet aikaisemminkin. Hyväkuntoisia ihmisiä on paljon ja kaiken ikäisiä.

Nuotion mukaan päivätanssi-idea lähti siitä, että ihmiset tulivat puhumaan Tortinmäessä, että voisiko hän järjestää päivätanssit. Aikaisemmin oli Ruskotalolla pyöritetty talvisunnuntaipäivätansseja.

Nuotio muistuttaa, että Rientolaan ei kannata tuoda mitään isoa tanssiorkesteria, koska paikalle saapuva väkimäärä on rajallinen.

– Lipun hinta ei arkipäivisin voi olla myöskään hirveän korkea. Nämä muusikot ovat aivan loistavia, he tanssittavat ihmisiä laivoilla arkisin ja kun kuuntelee heitä, niin paremmin ei voisi soittaa. Itse kun olen järjestänyt kauan tanssijuttuja, niin siltä pohjalta en mitä tahansa voi ottaa tänne. Heidän täytyy olla ammattitaitoisia.

– Haaveeni ei ollut pitää 18 tanssia ympäri Suomea, vaan se on pakonsanelema juttu, kun ei ole nuoria yrittäjiä, niin jonkun täytyy pitää tansseja. Yli 60 bändiä pitäisi työllistää, saada siis heille kunnon arkitöitä.

Nuotio uskoo, että tansseja tullaan järjestämään tulevinakin vuosina, jos vain väkeä riittää.

– Näyttää ihan hyvälle, tämä väkimäärä riittää. Ei tämä ole mikään bisnes, mutta nautin siitä, että ihmisillä on hauskaa. Vanhat ihmiset pääsevät liikkumaan ja näkevät vanhoja kavereita. Istuvat tässä kahvilla ja jutut ovat mukavia, niin mikäpä siinä.

Raija Heikkilä, joka on intoutunut päivätansseista, näkee, että suurin syy tansseihin tuloon on into.

Pekka Heikkilä kertoo, että he käyvät paljon tansseissa.

– Tämä on taas sitten uusi mahdollisuus, kun on päivätanssit. Tansseja on vain tällä Turun alueella aika vähän, kertoo Pekka Heikkilä.

Pekka Heikkilän mielestä tansseja on ollut liian vähän tarjolla.

– Kisakalliolla on ollut tarjolla päivätansseja. Olemme itse Uudestakaupungista ja matka on sen verran pitkä, ettemme viitsi lähteä kauemmaksi.

Kurt Hedborg

Raija ja Pekka Heikkilä käyvät paljon päivätansseissa. He tulivat rientolaan Uudestakaupungista. Raija ja Pekka Heikkilä käyvät paljon päivätansseissa. He tulivat rientolaan Uudestakaupungista. Kuva: Kurt Hedborg

Daniel Forsbergille pitkä sopimus

Daniel Forsberg.

Turkulainen thainyrkkeilijä Daniel Forsberg on tehnyt usean ottelun sopimuksen liettualaisen King of Kings -organisaation kanssa.

Työllisyyspalvelukeskuksen asiakkaille ihon- ja hiustenhoidon palveluja

Turun ammatti-instituutin hius- ja kauneudenhoitoala on aloittanut yhteistyön Työllisyyspalvelukeskuksen kanssa. Työllisyyspalvelukeskuksen asiakkaille tarjotaan kevään aikana ohjausta hiusten ja ihon hoitoon, neuvontaa oikeiden tuotteiden valintaan sekä hiusten leikkausta.

Onko kaikilla ruokakassin tarve?

Kirjoittaja ihmettelee sitä, että ruoka-apukasseja haetaan hienoilla autoilla.

Kirjoititte kattavan artikkelin Operaatio Ruokakassista ( Aamuset 10.4.) ja siitä miten avuntarvitsijoiden määrä on noussut. Kääntöpuolena on se, kuinka moni oikeasti tarvitsee tätä apua. Piikkiön adventtiseurakunta jakaa ruokakasseja ja koko tämän operaation ajan se on kerännyt yhä enenemissä määrin väkeä.

Liikekiinteistössä tulipalo Runosmäessä

Tyhjillään olevassa liikekiinteistössä syttyi tulipalo lauantaina alkuillasta Friskinkadulla Runosmäessä. Palo sammutettiin.

Parempaa kuin grillimakkara – parsa-makkarasalaatti timjamicrèmellä

Parsa-makkarasalaatti timjamicrémelllä.

HKScanin toteuttamassa kansallisessa grillauskyselyssä kysyttiin suosituinta grillattavaa. Tulos oli selvä: Makkara on suosituin grillattava. Pääsiäisenä Suomessa syödään noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa. Grillimakkarasta ja ajankohtaisesta parsasta voi valmistaa pääsiäispöytään juhlavan parsa-makkarasalaatin.

Nuoret sytyttivät tulipaloja Piispanristillä, palavan irtaimen seassa aerosolipulloja

Pelastuslaitos ja poliisi kävivät lauantai-illan aikana kahdella tehtävällä Kaarinassa Piispanristillä. Molemmissa tehtävissä oli kyse nuorison sytyttämästä pienistä paloista.

Lotossa ei täysosumia, potti nousee 6,5 miljoonaan euroon

Lottoarvonnassa ei löytynyt täysosumia lauantaina (kierros 16/2019), joten ensi viikolla potissa on 6,5 miljoonaa euroa.

Pääsiäisyön messu Martinkirkossa

Martinkirkon pääsiäisyön messu toteutetaan Taizé-lauluin.

Martinkirkon pääsiäisyön messu toteutetaan perinteisesti meditatiivisin Taizé-lauluin lauantaina 20. huhtikuuta kello 23 alkaen.

Elinkeinoelämän tyytyväisyys väyläverkkoon ja liikennejärjestelmään laskussa

Elinkeinoelämän tyytyväisyys väyliin ja kuljetuksiin Suomessa on kauttaaltaan hieman heikentynyt. Asia selviää Väylän tutkimuksesta, joka tehdään kahden vuoden välein. Tutkimukseen vastasi vuoden alussa yli 1 700 elinkeinoelämän edustajaa.

Urheilu

Daniel Forsbergille pitkä sopimus

Daniel Forsberg.

Turkulainen thainyrkkeilijä Daniel Forsberg on tehnyt usean ottelun sopimuksen liettualaisen King of Kings -organisaation kanssa.

Jälkipeli: Finaaleissa pelaavalla TPS Salibandyllä on ollut kivinen tie kuljettavana

Pitkä tie on kuljettu ennen tätä hetkeä. TPS:n eteneminen ensimmäistä kertaa finaaleihin on vaatinut paljon sekä pelaajilta ja etenkin taustatyöntekijöiltä. Kun seura on ajautunut vaikeuksiin, on tarvittu yksittäisten seurauskollisten korvaamatonta apua.

Kupittaan palloiluhallissa on alkamassa historiallinen Salibandyliigan ensimmäinen finaaliottelu Turussa. Katsomossa istuu kaveri, jonka tunteet ovat varmasti pinnassa. TPS Salibandyn kunniajäsen, eräs seuran perustajista, Tomi Aaltonen , näkee unelmansa toteutuvan. TPS pelaa ensimmäistä kertaa finaaleissa.

Maalivahti Julius Pohjanoksa ja puolustaja Aleksi Anttalainen TPS:n tuoreimmat kiinnitykset

Julius Pohjanoksa.

Turun Palloseuran ensi kauden Liiga-joukkueen runko on kasassa. TPS kiinnitti maalivahti Julius Pohjanoksan ja puolustaja Aleksi Anttalaisen kahden vuoden sopimuksilla.

Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen ja ryhtyy Loimun päävalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Raision Loimu on solminut päävalmentajasopimuksen komean pelaajauransa kevääseen päättäneen Kasper Vuorisen , 34, kanssa. Vuorinen oli vielä päättyneellä kaudella toinen Loimun passareista, mutta hän on panostanut jo uransa aikana paljon myös valmennusuran valmisteluun.

Susanna Tapanin rohkeus kuvastaa nykyurheilijoita

TPS:n Susanna Tapani on esimerkki nykyisestä huippu-urheilusukupolvesta, jolla on kanttia yrittää kovia ratkaisuja tiukassa paikassa.

Muistatteko mitä tapahtui viime sunnuntaina? Pelataan jääkiekon maailmanmestaruudesta, ensimmäistä kertaa Suomen naisten historiassa. Edessä on Suomen viides rangaistuslaukaus. Siitä on pakko tehdä maali, jotta taistelu jatkuu.

Kolme TPS-pelaajaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin

Aarne Intonen.

Jääkiekkoilun alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa 18.–28. huhtikuuta.

Täysosuma
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!