Kesätyöntekijät muumioituivat hääsohvalle – sopisiko sinun juhliisi saippuakuplakone?

Luurankopariskunta sopii koristeeksi hiukan huumorintajuisemmalle hääväelle. Luurankopariskunta sopii koristeeksi hiukan huumorintajuisemmalle hääväelle. Kuva: Minna Saarinen

– Nämä ovat entiset kesätyöntekijämme, jäivät pyörimään nurkkiin, esittelee somistaja, yrittäjä Heidi Viljanen hää- ja juhlatarvikevarastolla luurankopariskuntaansa.

”Kesätyöläiset” ovat olleet jo sen verran pitkään yhdessä, että pari on muumioitunut hääsohvan nurkkaan – käsi kädessä. Siinäpä monelle tavoitetta.

”Trust me, you can dance – alcohol”, lukee valotaulussa. Toisessa kehotetaan taas itsepalveluun. Kolmannessa Pikku Myy toteaa, että ”Kaksi karamellia lasketaan kai yhdeksi, jos ne ovat takertuneet toisiinsa”.

Juhlapalvelun varastolta löytyy perinteisempääkin materiaalia: on lyhtyjä, sormustyynyjä ja hääkakkutelineitä, juomapuolta unohtamatta. Erilaisia kylmätynnyreitä ja -kaappeja on runsaasti.

HeVi Props on varsin uusi yritys, mutta se on vain parin vuoden olemassaoloajastaan huolimatta äänestetty viime vuonna Love Me Do -häämessujen “Vuoden suomalainen hääyritys 2017”-äänestyksessä toiselle sijalle juhlavuokraamojen kategoriassa.

Yritys vuokraa yli 500 eri tuotetta niin yksityisiin kuin yritysten juhliin. Millaisia mahdollisuuksia somistamisessa ja juhlakoristeluissa on?

– Suomi on aika ”do it yourself” -maa, jos verrataan vaikkapa jenkkeihin. Meiltä saa kalusteet, astiat, koristeet ja kylmäsäilytystynnyrit, eli valikoima on todella laaja. Asiakkaat voivat tilata suoraan netistä kaiken. Toisille voimme rakentaa yhdessä somistekokonaisuuden: mahdollisuudet lisääntyvät, mitä enemmän on aikaa suunnitella, Viljanen sanoo.

Yhä suositumpi materiaali alkaa olemaan kulta: se voi olla myös lisäsomiste. Luonnonmateriaalit, kuten puu, pitävät yhä pintansa. Viljanen toteaa, että valaistus, kuten ulko-, tunnelma- ja värivalot, ovat yksi helpoimmista elementeistä, jolla voi muunnella tunnelmaa laidasta laitaan.

Myös muovikukilla ja viherköynnöksillä saa tunnelmaa. Tarvittaessa yhteistyökumppanit floristipuolelta tulevat aitoine kukkineen avuksi.

Koristelumahdollisuudet riippuvat myös paljon tilasta, jossa juhla pidetään. Jostain löytyy kaikki, toisista ei mitään. Viljaselta löytyy tarvittaessa isompaakin: saippuakupla- ja kipinäkone – jopa esiintymislava.

– Asiakas voi hakea tavarat itse, joskin meiltä saa koko toimituksen paikan päälle asennuksineen. Verkkokaupassamme on reaaliaikainen järjestelmä, josta näkyy paljonko tuotetta on saatavilla. Usein tulee myös äkillisiä tarpeita, kuten samana päivänä videotykin tarve.

HeVi Props hoitaa koristelut myös esimerkiksi hautajaisiin, syntymäpäiville tai rippijuhliin. Nopein aikataulu on yleensä hautajaisissa. Häät taas ovat tiedossa hyvissä ajoin, jolloin koristelua voidaan suunnitella tarkemmin.

Viljasen yritys on perustettu sivutoimisena vuonna 2016. Nyt entinen palkanlaskija keskittyy vain juhlatarvikepuoleen. Yrityksellä menee hyvin: varastotiloja on seuraavaksi laajennettava.

Viljasen puoliso on valokuvaaja, jolloin audiovisuaalinen tekniikka on hallussa.

– Koristeiden vuokraaminen on ekologinen ja taloudellinen valinta, Heidi Viljanen sanoo.

Marianne Rovio

Heidi Viljanen kertoo, että Suomessa koristeiden tekeminen on yhä pitkälti tee-se-itse-hommaa. Heidi Viljanen kertoo, että Suomessa koristeiden tekeminen on yhä pitkälti tee-se-itse-hommaa.
Koristeissa on mistä valita. Koristeissa on mistä valita. Kuva: Minna Saarinen

Hirvensalossa paloi noin kolme aaria maastoa rakennusten läheisyydessä

Noin kolme aaria maastoa paloi rakennusten lähettyvillä Kukolantiellä Hirvensalossa maanantaina illalla.

Elina Sandelin: Vanhustenhoidon laatua parannettava kaikissa kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköissä

Elina Sandelin.

Kaupunginvaltuutettu Elina Sandelin (vas.) esittää valtuustoaloitteessa, että sosiaali- terveyslautakunnalle olisi valmisteltava konkreettiset toimenpiteet, joilla vanhustenhoidon laatua kaikissa kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköissä parannetaan. Hoitohenkilökunnan määrän riittävyys olisi varmistettava ja henkilökunnan pysyvyyden varmistamiseksi henkilöstön palkkausta olisi parannettava. Avustavan henkilöstön määrää pitäisi kasvattaa tarpeenmukaiseksi, jolloin hoitajat saavat keskittyä työajallaan ensisijaisesti hoitotyöhön.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Palvelualojen yrityksiä ja työntekijöitä halutaan suojata häiriköiltä, keinoksi yrityskohtainen lähestymiskielto

Kaupan liitto, MaRa, PAM, EK ja SAK esittävät, että yksityishenkilöiden lisäksi myös yritysten tulisi voida hakea lähestymiskieltoa jatkuvasti häiriöitä aiheuttavilta henkilöiltä. Niin yritykset kuin työntekijätkin tarvitsevat turvallisen asiointi- ja työympäristön, liitot painottavat.

Demariryhmä esittää ulkoliikuntakenttää Syvälahden koulun viereen

Syvälahden monitoimitalon liikuntasali on demariryhmän mukaan liian pieni jaettavaksi.

Kaupunginvaltuuston demariryhmä esittää, että liikuntapaikkojen puutteeseen lähdetään hakemaan ratkaisua kartoittamalla todelliset tarpeet ja resurssit. Ensimmäisenä ratkaisuna olisi ulkoliikuntakentän perustaminen Syvälahden koulun viereen.

THL: Perusterveydenhuollossa päästävä nopeammin hoitoon

THL pitää perusteltuna perusterveydenhuollon hoitotakuun selkeää lyhentämistä.

Multa- ja kompostituotteista saattaa löytyä legionellabakteereja

Ruokaviraston ja THL:n käynnissä olevassa tutkimuksessa on selvinnyt, että yli 90 prosenttia maanparannusaineiden ja kasvualustojen näytteistä sisälsi legionellabakteereja, osassa niitä löytyi runsaastikin. Tämä ei ole yllättävää, sillä legionellabakteereja esiintyy yleisesti pieniä määriä luonnon vesissä ja maaperässä.

Pese vaatteet ympäristöystävällisesti

Serto on kehittänyt uuden ympäristöä säästävämmän pesuainereseptin, jonka valmistamiseen kuluu vähemmän vettä, ja jota tarvitsee käyttää vain 27 millilitraa koneellista kohti optimaalisen pesutuloksen saamiseksi. Pesuaine myös hoitaa ja suojaa tekstiilejä, jolloin ne kuluvat vähemmän.

Henrikin seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran, ehdokkaita viisi

Turun Henrikinseurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra ensi keskiviikkona 22. toukokuuta niin sanotulla välillisellä vaalilla. Kirkkoherran valitsee Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto viidestä kirkkoherraehdokkaasta.

Urheilu

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Taika Koilahti nauttii urheilijan arjesta

Taika Koilahti nousi viime vuoden aikana kotimaisen pituushypyn eliittiin.

Turun Weikkojen Taika Koilahti on noussut ryminällä kotimaisen pituushypyn kärkikahinaan. Viime vuonna hän hyppäsi Kalevan kisoissa SM-hopeaa ja tämän vuoden helmikuussa Kupittaan urheiluhallissa Koilahti ponkaisi peräti 645. Komea tulos on paitsi Koilahden ennätys myös kaikkien aikojen viidenneksi paras suomalaishyppy hallissa.

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!