Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien verkosto järjestäytyi

Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta vuonna 2019. Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta vuonna 2019.

Varsinais-Suomen Yrittäjien Nuorten Yrittäjien verkosto on valinnut salolaisen Stina Siikosen verkoston puheenjohtajaksi. Siikonen on Koolle Oy:n yrittäjä sekä Salon Yrittäjien hallituksen jäsen.

Nuorten yrittäjien verkoston tavoitteena on yhdistää nuoria yrittäjiä eri alueilta, taustoilta ja toimialoilta sekä aktivoida keskustelua nuorten yrittäjien ja tulevaisuuden työelämän teemoista. Toimikunnan päätehtäviin kuuluu myös yrittäjäjärjestön toiminnan ja nuorten yrittäjien edunvalvonnan kehittäminen.

– Nuorten yrittäjien verkostossa on upeasti mukana yrittäjiä eri toimialoilta, luovista perinteisiin. Kehittämällä nuorten yrittäjien palveluita koko maakunnassa lisäämme uusien yritysten kasvunmahdollisuuksia ja koko alueen elinvoimaisuutta, Siikonen toteaa.

Nuorten Yrittäjien verkoston kautta yrittäjät saavat vertaistukea, uusia kontakteja liiketoimintaan sekä konkreettista apua yrittämiseen. Nuoret Yrittäjät järjestävät matalan kynnyksen tapahtumia eri puolella maakuntaa, kuten Turussa, Salossa, Loimaalla ja Laitilassa ja Naantalissa. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet.

– Nuoret yrittäjät kohtaavat usein samankaltaisia haasteita muun muassa yritysten kasvuun ja kannattavuuteen sekä perheen ja oman hyvinvoinnin ylläpitoon liittyen. Vertaistuki – niin myös kokeneiden yrittäjien apu – ovat korvaamattomia kun nuoret yrittäjät vakiinnuttavat liiketoimintaansa. Tulevaisuuden työt tehdään näissä yrityksissä, siksi näiden menestyminen on koko alueen etu, Siikonen jatkaa.

Nuoret Yrittäjät tekevät tiivistä yhteistyötä YES Varsinais-Suomen kanssa viemällä yrittäjyyteen liittyviä teemoja oppilaitoksiin, toimimalla kummiyrittäjänä ja kannustamalla työelämään valmistautuvia nuoria yrittäjyyteen sekä yrittäjämäiseen asenteeseen elämässä.

Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunta 2019: Stina Siikonen, Koolle Oy (Salo), Seidi Salminiitty, SayDesign Marketing (Turku), Jere Virtanen, B2B Digital Oy (Turku), Tapio Haapanen, Tremola Oy (Turku), Pauliina Koski, Lakia Oy (Turku), Milla Korpela, MillaStyle Oy (Laitila), Annemari Suonsivu, Novida (Loimaa), Tia Merisaari, Turku AMK (Turku), Nellie Inkinen, Turku AMK (Turku), Jaakko Männistö, Feedbackly Oy (Turku), Sini Toivonen, Boost (Turku) ja Lisa McWhirter, McWhirter Photography (Turku).

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Piiloasunnottomuus tyypillistä naisille

Naiset ottavat usein yhteyttä avuntarjoajiin liian myöhään. Y-Säätiön koordinoima hanke selvittää vähän tunnettua naisten asunnottomuutta ilmiönä.

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee Valtaojantien liikenteeltä

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee Valtaojantien liikenteeltä numeron 2 kohdalta 21.–24. toukokuuta.

Raision tulipalo hallinnassa, tulessa viisi henkilöautoa, yksi asuntovaunu ja rengaskasa

Autopurkaamon pihassa on tulipalo Raisiossa Isosuontiellä. Tulessa on viisi purettavaa henkilöautoa, yksi asuntovaunu ja rengaskasa.

Rattijuopumukset voidaan käsitellä sakkomenettelyssä 1. kesäkuuta alkaen

Sakkomenettelyn käyttöä laajennetaan 1. kesäkuuta alkaen siirtämällä ajokiellon määrääminen kokonaan poliisille. Muutoksen jälkeen rattijuopumukset voidaan käsitellä sakkomenettelyssä.

Uusi tutkimus auttaa päätöksenteon pulmissa

Juha Räikkä.

Miten jakaa hyödykkeitä oikeudenmukaisesti, jos päättäjällä ei ole riittävästi tietoa tarvitsijoiden tai hakijoiden todellisesta tilanteesta? Useimmiten avuksi on otettu tasajako, mutta mallia on kritisoitu mielivaltaiseksi. Käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä osoittaa tuoreessa tutkimuksessaan, että potentiaaliset vahingot ovat oikeudenmukaisuuden kannalta vähäisimpiä suosittaessa tasajakoa.

Jyrsintä- ja päällystystyöt alkavat Mynämäessä ja Paimiossa

Jyrsintä- ja päällystystyöt alkavat maanantaina maantiellä 1950 Mynämäen keskustassa kasitien ja Lepistön tiehaaran välillä. Työ kestää tämän viikon.

Romuliikkeen pihalla iso tulipalo Raisiossa

Isosuontiellä Raisiossa sijaitsevan romuliikkeen riehuu tulipalo. Liikkeen pihalla palaa romuautoja, renkaita ja muuta romua. Pelastuslaitos on paikan päällä sammuttamassa paloa.

TFO avaa musiikkikesän Ruissalon telakalla

Henrik Sandås.

Turun filharmoninen orkesteri soi Ruissalon tapahtumatelakalla keskiviikosta lauantaihin 22.–25. toukokuuta. Neljän päivän ajan telakalla kuullaan toinen toistaan upeampia konsertteja, joista osaan on vapaa pääsy. Festivaalin ohjelmaa leimaa poikkitaiteellisuus ja eri musiikkigenrejen yhdistäminen.

Kaljaralli Viroon käynnistyi jälleen

Oluen matkustajatuonti Virosta kääntyi kasvuun Suomen nostettua olutveroaan alkuvuonna. Viime vuonna koettiin historiallinen tilastokäänne, kun oluen matkustajatuonti Virosta suorastaan romahti. Yhtenä syynä oli Virossa tehdyt veronkorotukset.

Urheilu

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Taika Koilahti nauttii urheilijan arjesta

Taika Koilahti nousi viime vuoden aikana kotimaisen pituushypyn eliittiin.

Turun Weikkojen Taika Koilahti on noussut ryminällä kotimaisen pituushypyn kärkikahinaan. Viime vuonna hän hyppäsi Kalevan kisoissa SM-hopeaa ja tämän vuoden helmikuussa Kupittaan urheiluhallissa Koilahti ponkaisi peräti 645. Komea tulos on paitsi Koilahden ennätys myös kaikkien aikojen viidenneksi paras suomalaishyppy hallissa.

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Esimakua finaalista jo alkukaudesta?

Trojansin naisten joukkue kohtaa Roostersin lauantaina.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon kausi on vasta päässyt käyntiin, kun nousijajoukkue Turun Trojans matkustaa 18. toukokuuta Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Trojans on asettanut kauden tavoitteekseen finaalipaikan. Naisten Vaahteraliigan kestomenestyjiin kuuluva Roosters on hyvä mittari, missä Trojans tällä hetkellä menee.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!