Heidi Granberg hankki uuden kaksion Patterinhaasta, koska uskoo alueen arvonnousuun

Heidi Granbergin (pikkukuvassa) tupakeittiöstä löytyy muun muassa induktioliesi ja astianpesukone. Materiaalit ovat laadukkaita. Heidi Granbergin (pikkukuvassa) tupakeittiöstä löytyy muun muassa induktioliesi ja astianpesukone. Materiaalit ovat laadukkaita. Kuva: Minna Saarinen

Iso-Heikkilää kehitetään nyt kovalla draivilla. Matkaa keskustaan on vain kaksi kilometriä. Vieressä on esimerkiksi Turun linna ja Kakolan arvoalue.

– Aluetta yritetään elvyttää juuri nyt, rakentamalla tänne uusia kerrostaloja. Näistä suurin osa on omistusasuntoja, kertoo vain pari kuukautta sitten upouuteen kaksioonsa muuttanut Heidi Granberg, 29.

Patterinhaassa sijaitseva Asunto Oy Turun Kansleri on vapaarahoitteinen, NCC on rakentanut talot. Korkeita kerrostaloja on kaikkiaan neljä: huoneistoja neljässä, uudessa kerrostalossa on kaikkiaan reilut 200. Granberg toteaa, että aiemmin Iso-Heikkilä on ollut teollisuusaluetta.

– Tätini, jotka ovat asuneet pitkään Turussa, ovat todenneet, että alueella on ollut huono maine. Nythän täältä koetetaan raivata pois vanhoja teollisuusrakennuksia, jotka eivät enää ole käytössä.

Turkulaiset eivät ole vielä löytäneet tätä mainiota aluetta. Vapaita asuntoja on esimerkiksi näissäkin uusissa taloissa yhä runsaasti. Muualta alueeltakin vapautuu asuntoja.

– Tästä talostakin on useampikin sijoittaja ostanut asuntoja. He sanovat, että tämä on tulevaisuuden aluetta, asioihin perehtynyt Granberg tietää.

Bussi kulkee kymmenen minuutin välein aivan Granbergin oven edestä.

– Tämä on hinta-laatusuhteeltaan Turun parhaimpia alueita tällä hetkellä. Esimerkiksi Kakola on aivan ylihinnoiteltu.

Lähellä on myös muun muassa vanhoja, kauniita puutaloja.

– Asunnot täyttyivät tässäkin kohteessa todella hitaasti. Tätä aluetta ei ole vielä löydetty. Itse etsin vuoden vuotta omaa asuntoa, ja tästä se viimein löytyi.

Granbergin mukaan puolet asunnoista kaipaa yhä omistajaa. Ainakin kaksioita ja kolmioita on yhä vapaana runsaasti kaikissa kolmessa, uudessa kerrostalossa.

Yksi neljästä talosta on Nordean omistama: siinä on vain vuokra-asuntoja. Muut kolme kerrostaloa sisältävät ainoastaan omistusasuntoja.

– Satama ja Turun linnahan ovat vain muutaman sadan metrin päässä, Granberg huomauttaa.

– Minulla on 35,5-neliöinen kaksio. Tässä on kaksi huonetta, iso kylpyhuone, suuri, lasitettu parveke ja avara, moderni avokeittiö. Lattiat ovat parkettia. Joka puolella isot ikkunat. Keittiössä on esimerkiksi induktioliesi. Joka puolella pikku kaksiota on miellyttävä lattialämmitys.

Turun Kanslerin hinnat on nousseet koko ajan, ja varsinkin, mitä ylemmäksi mennään.

– Oma asuntoni on hinta-laatusuhteeltaan järkevin, koska se on keskikerroksessa. Yhtiövastike on kohteessa todella edullinen, koska talot ovat uusia.

Turun Kanslerissa on panostettu laadukkaisiin materiaaleihin, koska edellisistä asunnoista oli tullut palautetta, että materiaalit voisivat olla parempia. Pihasta on koetettu tehdä yhteisölliseen toimintaan kannustava. Pihalta löytyy myös kierrätyspisteet lähes kaikelle mahdolliselle.

Minna Saarinen

Heidi Granberg. Heidi Granberg. Kuva: Minna Saarinen

HKScan Oyj sopinut uusista 174,3 miljoonan euron pankkilainoista

HKScan Oyj on tiedottamansa mukaisesti sopinut rahoittajapankkiensa kanssa uusista pankkilainoista. Yhtiö oli 29. toukokuuta saanut rahoittajapankeiltaan lainanlupaukset olemassa olleiden, osin vuonna 2020 ja vuonna 2021 erääntyvien valmiusluottolimiittiensä ja lainasopimustensa korvaamisesta.

Konkurssien määrä väheni alkuvuonna 3,6 prosenttia

Vireille pannut konkurssit tammi–kesäkuussa 2010–2019.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–kesäkuussa pantiin vireille 1 337 konkurssia, mikä on 50 konkurssia (3,6 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 6 227, mikä on 517 henkilöä (7,7 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Eloranta: Kliininen lääketutkimus saatava nousuun Suomessa

– Terveystutkimuksen saralla on tärkeää saada Suomeen lääkekehityskeskus ja kliinisen tutkimuksen verkosto. Niiden avulla voimme saada paitsi parempaa terveyttä ja uusia hoitomuotoja ihmisille, mutta myös hyötyä kansantaloudellemme, totesi kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) SuomiAreenan keskustelussa Onko Suomi vetävä kotimaa terveystutkimukselle .

Rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 0,6 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta. Työpanosten sekä palveluiden hinnat nousivat 0,9 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat 0,3 prosenttia edellisen vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Tulli tutkinut poppers-tuotteiden laitonta maahantuontia ja myyntiä

Tulli on tutkinut tapausta, jossa usean vuoden ajan Suomeen on tuotu laittomia poppers-tuotteita. Tuotteita on myyty aikuisviihdeliikkeissä ja niiden verkkokaupoissa. Takavarikoitujen ja myyntiin päätyneiden tuotteiden arvo on yhteensä noin 600 000 euroa.

Kysely: Nopeampi ja toimintavarmempi junayhteys siirtäisi yritysten matkustamista maantieltä raiteille

Turun ja Helsingin välisiä junayhteyksiä pidetään keskimäärin hyvinä, mutta monen mielestä illan viimeinen juna Helsingistä Turkuun lähtee liian aikaisin.

Varsinaissuomalaiset yritykset näkevät junalla matkustamisessa erittäin paljon hyviä puolia. Matkustuspotentiaalia löytyisi enemmänkin, mikäli Turku–Helsinki-junayhteys koettaisiin luotettavammaksi.

Selvitys luotaa suomalaisen äänestäjän käyttäytymistä

Millainen on suomalainen äänestäjä? Miten äänestäminen on muuttunut? Tämä selviää tänään julkaistussa katsauksessa, jossa koostetaan äänestäjien käyttäytymistä eri vuosikymmeninä aina viime eduskuntavaaleihin saakka. Julkaistu kooste antaa esimakua ensi vuonna julkaistavasta eduskuntavaalitutkimuksesta.

Henkilöauto ajoi ulos tieltä Aurassa ja syttyi palamaan

Henkilöauto ajoi ulos tieltä Aurassa ABC:n ja Huittisten liittymän lähellä tiellä 41 varhain maanantaina aamulla.

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.