Heidi Granberg hankki uuden kaksion Patterinhaasta, koska uskoo alueen arvonnousuun

Heidi Granbergin (pikkukuvassa) tupakeittiöstä löytyy muun muassa induktioliesi ja astianpesukone. Materiaalit ovat laadukkaita. Heidi Granbergin (pikkukuvassa) tupakeittiöstä löytyy muun muassa induktioliesi ja astianpesukone. Materiaalit ovat laadukkaita. Kuva: Minna Saarinen

Iso-Heikkilää kehitetään nyt kovalla draivilla. Matkaa keskustaan on vain kaksi kilometriä. Vieressä on esimerkiksi Turun linna ja Kakolan arvoalue.

– Aluetta yritetään elvyttää juuri nyt, rakentamalla tänne uusia kerrostaloja. Näistä suurin osa on omistusasuntoja, kertoo vain pari kuukautta sitten upouuteen kaksioonsa muuttanut Heidi Granberg, 29.

Patterinhaassa sijaitseva Asunto Oy Turun Kansleri on vapaarahoitteinen, NCC on rakentanut talot. Korkeita kerrostaloja on kaikkiaan neljä: huoneistoja neljässä, uudessa kerrostalossa on kaikkiaan reilut 200. Granberg toteaa, että aiemmin Iso-Heikkilä on ollut teollisuusaluetta.

– Tätini, jotka ovat asuneet pitkään Turussa, ovat todenneet, että alueella on ollut huono maine. Nythän täältä koetetaan raivata pois vanhoja teollisuusrakennuksia, jotka eivät enää ole käytössä.

Turkulaiset eivät ole vielä löytäneet tätä mainiota aluetta. Vapaita asuntoja on esimerkiksi näissäkin uusissa taloissa yhä runsaasti. Muualta alueeltakin vapautuu asuntoja.

– Tästä talostakin on useampikin sijoittaja ostanut asuntoja. He sanovat, että tämä on tulevaisuuden aluetta, asioihin perehtynyt Granberg tietää.

Bussi kulkee kymmenen minuutin välein aivan Granbergin oven edestä.

– Tämä on hinta-laatusuhteeltaan Turun parhaimpia alueita tällä hetkellä. Esimerkiksi Kakola on aivan ylihinnoiteltu.

Lähellä on myös muun muassa vanhoja, kauniita puutaloja.

– Asunnot täyttyivät tässäkin kohteessa todella hitaasti. Tätä aluetta ei ole vielä löydetty. Itse etsin vuoden vuotta omaa asuntoa, ja tästä se viimein löytyi.

Granbergin mukaan puolet asunnoista kaipaa yhä omistajaa. Ainakin kaksioita ja kolmioita on yhä vapaana runsaasti kaikissa kolmessa, uudessa kerrostalossa.

Yksi neljästä talosta on Nordean omistama: siinä on vain vuokra-asuntoja. Muut kolme kerrostaloa sisältävät ainoastaan omistusasuntoja.

– Satama ja Turun linnahan ovat vain muutaman sadan metrin päässä, Granberg huomauttaa.

– Minulla on 35,5-neliöinen kaksio. Tässä on kaksi huonetta, iso kylpyhuone, suuri, lasitettu parveke ja avara, moderni avokeittiö. Lattiat ovat parkettia. Joka puolella isot ikkunat. Keittiössä on esimerkiksi induktioliesi. Joka puolella pikku kaksiota on miellyttävä lattialämmitys.

Turun Kanslerin hinnat on nousseet koko ajan, ja varsinkin, mitä ylemmäksi mennään.

– Oma asuntoni on hinta-laatusuhteeltaan järkevin, koska se on keskikerroksessa. Yhtiövastike on kohteessa todella edullinen, koska talot ovat uusia.

Turun Kanslerissa on panostettu laadukkaisiin materiaaleihin, koska edellisistä asunnoista oli tullut palautetta, että materiaalit voisivat olla parempia. Pihasta on koetettu tehdä yhteisölliseen toimintaan kannustava. Pihalta löytyy myös kierrätyspisteet lähes kaikelle mahdolliselle.

Minna Saarinen

Heidi Granberg. Heidi Granberg. Kuva: Minna Saarinen

Ilmastonmuutoksella monia terveysriskejä

Tunnetun tiedejulkaisu Lancetin asiantuntijaryhmä on tiivistänyt näkemyksensä ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksista kolmeen johtopäätökseen. Ilmastomuutos muodostaa suuren riskin väestön terveydelle, sen torjunta voi muodostua tämän vuosisadan suurimmaksi terveysteoksi ja haasteet eivät ole teknisiä tai taloudellisia vaan pääosin poliittisia. Oikea aika toimia on nyt, toteavat johtava tutkija Timo Lanki ja THL:n entinen pääjohtaja Juhani Eskola Duodecim -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan.

Mystiikka ja meditaatio avuksi ympäristöahdistuksessa

Panu Pihkala.

Mystiikkaa tosielämän tarpeisiin -luentosarjan viidennellä luennolla Ympäristöahdistus ja toivo pohditaan, miten mystiikka ja meditaatio voivat auttaa ympäristöahdistuksen käsittelyssä. Luento alkaa Aureliassa, osoitteessa Aurakatu 18, keskiviikkona 27. helmikuuta kello 18.

Hiilinanoputkia voidaan valmistaa grafeenia kiertämällä

Grafeeni on materiaali, joka muodostuu tasoon asettuneista hiiliatomeista. Sen sisarmateriaaleja ovat hiilinanoputket, joita käytetään vahvistavana aineena kestävyyttä vaativissa tuotteissa kuten tuulivoimaloiden osissa, avaruuskomponenteissa, maaleissa ja urheiluvälineissä. Jyväskylän yliopiston tuoreen fysiikan ja nanotieteiden väitöstutkimuksen mukaan hiilinanoputkia voidaan valmistaan uudella tavoin nauhamaista grafeenia kiertämällä.

Kaskenpuiston palvelutaloa aiotaan laajentaa noin 30 uudella asunnolla

Seniorikeskus Kaskenpuiston palvelutalon laajentaminen Vähäheikkiläntien varrella halutaan mahdollistaa asemakaavanmuutoksella. Keskukseen tulee noin 30 uutta asuntoa. Samalla pysäköintialuetta laajennetaan.

Entäs punapartisaanien tappotyöt?

Partisaanien uhrien muistoristiä pystytettiin Juntusrannan-Murtovaaran maantien varrella heinäkuussa 1943.

Nyt ollaan taas saatu tietoon se valtava asia, että suomalaiset SS-miehet ovat tehneet pahojaan. Sodassahan pahoja tehdään aina.

Valtion nettolainanoton tarve kasvaa

Valtion verotuloarviota alennetaan yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Arvonlisäveron tuottoa alennetaan 196 miljoonalla eurolla johtuen muun muassa yksityistä kulutusta koskevien ennusteiden päivittymisestä. Lisäksi ansio- ja pääomatuloveron tuottoa kasvatetaan 156 miljoonalla eurolla ja yhteisöverotuottoa alennetaan 110 miljoonalla eurolla.

Aluehallintovirastoissa ruuhkaa, epäkohtailmoitusten ja kanteluiden määrä moninkertaistunut alkuvuoden aikana

Hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeyttäminen tammikuussa nousi laajasti julkisuuteen. Sen seurauksena yhteydenotot aluehallintovirastoon ovat moninkertaistuneet aiempaan verrattuna.

Valtion t&k-rahoitus kasvaa kuluvan vuoden talousarviossa

Valtion tutkimus- ja kehittämisrahoitus tavoiteluokan mukaan 2018–2019.

Tutkimukseen ja kehittämistoimintaan kohdistuvat valtion talousarvion määrärahat kasvavat Tilastokeskuksen mukaan 107,9 miljoonaa euroa edellisvuodesta. Vuoden 2019 valtion talousarviossa tutkimus- ja kehittämistoimintaan käytettävät määrärahat ovat kokonaisuudessaan 1 991,1 miljoonaa euroa. Julkisen tutkimusrahoituksen osuus bruttokansantuotteesta on arviolta 0,83 prosenttia.

Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -valokuvanäyttely esillä Turun kaupunginkirjastossa

Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -valokuvanäyttely on parhaillaan esillä Turun kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osasto Stoorissa. Seuraavat viikot näyttely kiertää Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (vk 9), Kaarinan pääkirjastossa (vk 10) ja Teräsrautelan nuorisotilassa (vk 11).

Urheilu

Puukkokatsomo: Kuivin jaloin

Susanna Tapani, numero 77.

Naisten jääkiekon SM-liigaan täksi kaudeksi noussut TPS selvisi kaudesta lopulta kuivin jaloin, kun se onnistui välttämään karsinnat, mikä oli joukkueen tavoitteena.

Raision Loimun passari Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen . Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

Jääkiekkoharrastuksen jatkumiseen vaikuttaa monta tekijää juniori-iässä

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kolmen vuoden seurantatutkimuksen mukaan 15-vuotiaana jääkiekkoa harrastaneista 60 prosenttia jatkoi lajia edelleen 18-vuotiaana. Alueelliset erot harrastuksen jatkumisessa olivat kuitenkin suuria vaihdellen 20–80 prosentin välillä. Mitä aikaisemmin jääkiekko oli aloitettu, sitä todennäköisempää oli harrastuksen jatkuminen.

Teemu Packalénin paluu häkkiin lähestyy

Teemu Packalén hioo parhaillaan huippukuntoa Montrealissa maineikkaalla Tristar-salilla. Miehen tähtäimessä on paluu tositoimiin vielä tänä keväänä.

Suomalainen vapaaotteluväki on joutunut odottamaan pitkään Teemu Packalénin paluuta tositoimiin. Turkulaisen edellisestä ottelusta tulee maaliskuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Tuolloin ottelu päättyi puolessa minuutissa tyrmäystappioon Marc Diakiesea vastaan.

Kankaisten Golf ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa

Timo Tuominen.

Maskussa toimiva Kankaisten Golf ry on ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa. Kankaisten Golfin lisäksi ehdolla ovat Espoon Ringside Golf ja oululainen Virpiniemi Golf. Vuoden golfseura julkistetaan lauantaina 16. maaliskuuta Helsingissä pidettävässä Golfgaalassa.

Åboraakkeli: Huuhkajat laskeutuvat Kupittaalle?

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Huuhkajat valmistautuivat Kupittaalla Turkki-otteluun lokakuussa 2017.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Tänä vuonna Suomi pelaa kymmenen karsintaottelua, joista viisi kotikentällä. Bosnia-Hertsegovina, Kreikka ja Italia kohdataan varmuudella Tampereella, mutta lokakuun Armenia-ottelun ja marraskuun Liechtenstein-ottelun pelipaikkaa ei ole vielä päätetty.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?