Eero Raittinen tarvitsee kunnollisen motiivin keikkailulle

Eero Raittinen (keskellä) nauttii itseään nuorempien kanssa soittamisesta. Traveling Jonesin miesten mukaan Raittisen kanssa kannattaa yhteistyötä tehdä jo Suomen musiikkihistoriaan liittyvien ehtymättömien tarinoiden vuoksi. Eero Raittinen (keskellä) nauttii itseään nuorempien kanssa soittamisesta. Traveling Jonesin miesten mukaan Raittisen kanssa kannattaa yhteistyötä tehdä jo Suomen musiikkihistoriaan liittyvien ehtymättömien tarinoiden vuoksi. Kuva: Traveling Jones

Pian 20 vuoden ajan Eero Raittinen on pyhittänyt elämänsä juurimusiikille, jonka pohjalta miehen itsensä mukaan löytyy blues. Käänne tapahtui vuonna 2000, kun Raittinen kyllästyi soittamaan omia hittejään.

– Vuonna 2000 lähdin pois The Boysista. Se oli käännekohta. En halunnut käydä keikoilla, joilla minun oli soitettava ”pakollisia” biisejäni, joita oli kertynyt paljon. Hyppäsin tyhjän päälle. Onneksi Wentus Blues Band tuli avukseni ja sain heidän kanssaan tehdä toisenlaisia keikkoja, Raittinen muistelee.

Sen jälkeen Vanha holvikirkko ja muut iskelmäklassikot ovat olleet pannassa Raittisen keikoilla. Vähitellen myös yleisö on hyväksynyt asian. Raittinen itse sanoo, että juureva ohjelmisto on elinehto keikoilla käymiseen.

– Pitää olla kunnollisia motiiveja lähteä keikalle. Ja nämä ovat kunnollisia motiiveja.

– Tajusin melko varhain 1960-luvulla sen, että tuhannen hengen yleisössä oli korkeintaan sata, jotka olivat kiinnostuneita siitä, mitä me teemme. Nyt meillä on sadan hengen yleisö ja kaikki ovat kiinnostuneita siitä, mitä lavalla tapahtuu, Raittinen kuvailee.

Raittinen on jo 1980-luvulta lähtien tehnyt yhteistyötä itseään nuoremman soittajasukupolven kanssa. Viime vuosina hän on keikkaillut muun muassa Knucklebone Oscarin, lähinnä J. Karjalaisen bändin muusikoista koostuvan Noisy Kinda Menin ja monen muun kanssa. Viime vuodesta lähtien Raittinen on tehnyt keikkoja myös turkulaisen Traveling Jones -kokoonpanon kanssa.

– Olen aina saanut nuoremmilta soittokavereilta valtavan paljon. Heillä ei ole soittamisessa minkäänlaista väsymistä, Raittinen sanoo.

Yhteistyö Raittisen kanssa antaa myös Traveling Jonesille uusia työkaluja pakkiin.

– Eeron kanssa olemme soittaneet sellaista musiikkia, mihin emme aikaisemmin ole koskeneet. Olemme alkaneet soittaa enemmän myös hiljaa. Tulkinnalle ja sävyille on tullut enemmän merkitystä, Traveling Jonesin basisti-laulaja Jakke Aho toteaa.

– Se on myös aika hurjaa, että Eero voi olla perjantaina keikalla tällaisten tyyppien kuin Pekka Gröhn ja Janne Haavisto kanssa ja lauantaina hän tulee soittamaan meidän kanssamme. Siinä tulee itsekin vähän skarpattua, hän jatkaa.

Traveling Jonesin ja Raittisen yhteistyön alkumetreiltä asti genret eivät ole rajoittaneet ohjelmistoa. Keikoilla on soitettu muun muassa Elvistä, The Bandia ja Steely Dania.

– Monet biisit ovat sellaisia, joita en ole aiemmin soittanut, mutta ne ovat seuranneet minua elämässäni. Esimerkiksi Steely Danin Can’t Buy a Thrill -levyn Do It Again. Kuulin sen 1970-luvun alussa ja innostuin kertalaakista. Siinä on mahtava sointukulku ja teksti, Raittinen hehkuttaa.

Traveling Jones feat. Eero Raittinen Apollossa 15. helmikuuta.

Ilkka Lappi

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!