Impparin pulkkamäessä viihtyy koko perhe

Matias Rajalin ja tytär viihtyvät tunteja yhdessä pulkkamäessä. Matias Rajalin ja tytär viihtyvät tunteja yhdessä pulkkamäessä. Kuva: Saana Sjöblom

Impivaaran hiihtomaille on saapunut helmikuisena viikonloppuna runsaasti ihmisiä. Alueen monipuoliset harrastusmahdollisuudet vetävät talvella puoleensa niin pulkkailijoita kuin hiihtäjiä. Monien kymmenien mäenlaskijoiden joukossa on muun muassa Sonja Jaako, joka on tullut pulkkamäkeen viettääkseen aikaa poikansa kanssa. Neljävuotias Aku-poika on saanut joululahjaksi uuden lumikelkan, jonka kanssa kelpaa laskea helposti jopa useamman tunnin verran.

– Asumme lähellä Runosmäessä, joten käymme täällä pulkkamäessä melko usein. Parasta on ulkoilu ja yhdessäolo perheen kanssa, Jaako kuvailee.

Impivaaran hiihtomaan pulkkamäki on Jaakon perheen mieleen, koska paikan päällä voi päättää halutessa myös hiihtää. Aku-poika suosii kuitenkin pulkkailua. Hänen mielestään laskeminen lumikelkalla ja pulkalla on hauskaa sekä yksin että yhdessä vanhemman kanssa.

Pilvinen ja muutaman pakkasasteen vilpoinen sää ei lannista innokkaita ulkoilijoita lainkaan. Sen sijaan mäessä ja ladulla riittää puolenpäivän aikaan paljon ihmisiä. Laskemaan ovat tulleet myös jalkapalloseura Åbo IFK:n 9–10-vuotiaat tytöt vanhempineen. Joukkueen sisätreenit jäivät välistä Impivaaran jalkapallohallissa pidetyn turnauksen takia, joten F-tyttöjoukkue päätti korvata treenit talviriehalla.

Erään joukkuelaisen isän Matias Rajalinin mielestä pulkkamäkeen meneminen on hyvä tapa liikkua ja pitää hauskaa yhdessä joukkueen kanssa. Hänen tyttärensä mielestä mäen laskeminen on todella hauskaa erityisesti yhdistämällä pulkkia kavereiden kanssa ”junaksi”.

Suurin osa pulkkamäkeen saapuneista ovat lapsiperheitä, mutta seurueita on suurempiakin. Eräs isoäiti kertoo olevansa Impivaaran pulkkamäessä ensimmäistä kertaa lastenlastensa mukana. Lisäksi seurueeseen kuuluu muun muassa hänen miehensä ja heidän ystäviään. Iso joukko on tullut pulkkamäkeen Länsikeskuksesta, ja kertovat lasten viihtyvän mäessä todella hyvin.

Ei menekään kauan, kun vasta alas laskeneet lapset ryntäävät juoksujalkaa takaisin mäkeä ylös. Pari tuntia mäessä viihdyttyään seurue kokoontuu paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia. He kuvailevat Impivaaran hiihtomaata todella mieluisaksi ulkoilupaikaksi hyvien puitteidensa johdosta.

Lähistöllä olevaan katokseen on kerääntynyt muun muassa vanhempia tarkkailemaan mäessä viliseviä pulkkia, kelkkoja ja liukureita grillauksen ohessa. Myös kioski on avoinna ulkoilijoille, joten tekemistä riittää ja tunnelma on korkealla yhdessä Turun noin kymmenestä laskupaikasta.

Saana Sjöblom

Sonja Jaakon Aku-poika on ottanut pulkkamäkeen joululahjaksi saadun lumikelkan. Sonja Jaakon Aku-poika on ottanut pulkkamäkeen joululahjaksi saadun lumikelkan. Kuva: Saana Sjöblom

SparkUpissa Turku Toastmasters -puhekilpailu

SparkUpissa järjestetään Turku Toastmasters -puhekilpailu 28. syyskuuta kello 14 alkaen.

Liigakarsinta alkaa Kupittaalta

Eliecer Espinosa ja Mika Ääritalo.

Jalkapallon Ykkösen kakkossijansa varmistanut TPS valmistautuu loppukauden ajan liigakarsintoihin, joissa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuvan joukkueen. Liigakarsinnan päivämääriksi on varmistunut 24. ja 27. lokakuuta.

Maarakennusalan kustannukset nousivat elokuussa 1,6 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 1,6 prosenttia vuoden 2018 elokuusta vuoden 2019 elokuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin päällysteiden -1,8 prosentista maarakenteiden 3,1 prosenttiin.

Uusi Niro puhuu suomea

Kia esitteli syyskuun alussa uudistuneen Niro-hybridi-crossverin Suomessa syyskuussa. Auto on saanut uuden keulamaskin lisäksi uudet etu- ja takapuskurit, alumiinivanteet sekä näyttävät led-ajovalot eteen ja taakse. Sisällä uutta on koko kojelauta 7-tuumaista digitaalimittaristoa myöten.

Ylinopeus ei ole sallittua ohituksissakaan

Liikennesääntöjä noudatetaan pääasiassa hyvin, mutta joissain tilanteissa liikennesäännöt voivat tuntua jopa maalaisjärjen vastaisilta.

Raision kirjastossa nähdään uusi dokumenttielokuva Märketistä, laivojen hautausmaasta

Märketin majakka.

Suomen Majakkaseuran leffakiertue pysähtyy Raision Kirjastotalossa lauantaina 28. syyskuuta kello 14. Martinsalissa katsotaan kaksi filmiä, Tulitornit ja Haaksirikkojen Märket , joka on aivan uusi elokuva Märketin majakasta.

Pankkibarometri: Yritysten halukkuus ottaa luottoa investointeihin heikkenemässä

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan yritysten luotonkysyntä on vuoden kolmannella neljänneksellä ollut vaimeampaa kuin toisella neljänneksellä. Yritysten luotonkysynnän odotetaan heikkenevän merkittävästi loppuvuoden aikana.

Vanha herkku Japanista

Pienikokoinen ja sipulinmuotoinen hokkaido on vanha japanilainen kurpitsalajike. Hokkaidokurpitsaa kutsutaan myös japanilaiseksi talvikurpitsaksi. Makeahkon makunsa ansiosta hokaidokurpitsa käy mainiosti makeisiin jälkiruokiin, kuten kurpitsapiirakan täytteeksi.

Moni ulkomailta lähetetty työntekijä saa liian vähän palkkaa

Ulkomailta Suomeen lähetettyjen työntekijöiden palkkauksessa on työsuojeluviranomaisen valvontahavaintojen mukaan paljon puutteita. Tavallinen puute on, että lisät jäävät maksamatta tai peruspalkka alittaa työehtosopimuksen minimitason.

Urheilu

Liigakarsinta alkaa Kupittaalta

Eliecer Espinosa ja Mika Ääritalo.

Jalkapallon Ykkösen kakkossijansa varmistanut TPS valmistautuu loppukauden ajan liigakarsintoihin, joissa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuvan joukkueen. Liigakarsinnan päivämääriksi on varmistunut 24. ja 27. lokakuuta.

Åboraakkeli: Maltillisin odotuksin

Wilma Murto.

Kauan odotetut yleisurheilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin 28. syyskuuta. Turkulaisittain suurin jännitys kohdistuu pituushyppääjä Taika Koilahteen ja seiväshyppääjä Wilma Murtoon , jotka pääsivät kisoihin rankingin perusteella.

Jälkipeli: Jääkiekon nuorten SM-sarja on urapolku ylöspäin

Tuton ja TPS:n A-nuorten ottelut tarjoavat aina hyvää viihdettä. SM-sarja on hyvä näytönpaikka nuorelle pelaajalle.

– Sarjan tarkoitus on kasvattaa ammattilaisuuteen. Nyt meillä tulee Liigaan sellaisia nuoria pelaajia, joille häviämisellä ei ole ollut mitään merkitystä.

San Jose Sharks lainaa Tony Sundin TPS:aan

Turun Palloseuran takalinjat vahvistuvat, kun puolustaja Tony Sund liittyy ensi maanantaina mustavalkoisten kokoonpanoon. 24-vuotias Sund palaa Turkuun NHL-joukkue San Jose Sharksin riveistä, jonne puolustaja teki viime keväänä sopimuksen.

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.