Veganismi leviää kampaamoihin

Mira Aulio on huomannut vegaanisten hiustenhoitopalveluiden kysynnän kasvaneen parin vuoden aikana. Mira Aulio on huomannut vegaanisten hiustenhoitopalveluiden kysynnän kasvaneen parin vuoden aikana. Kuva: Anniina Vähätalo

Hiushuone Peili hoitaa asiakkaiden hiuksia kasviperäisillä tuotteilla

Veganismi on alkanut levitä viime vuosina yhä useammalle elämänalueelle. Turkulainen Hiushuone Peili on edelläkävijöitä vegaanisen hiustenhoitopalvelun tarjoamisessa. Yrittäjä Mira Aulio perusti vegaanisen kampaamon kesällä 2017 allergisoiduttuaan parturi-kampaajan työssä usein käytettävälle ammoniakille.

Lähes kymmenen vuotta alalla työskennellyt ja veganismista kiinnostunut Aulio päätti perustaa kampaamon, jossa asiakkaiden hiuksia hoidetaan 100-prosenttisesti kasviperäisillä tuotteilla.

– Ekologisuus on yrityksellemme tärkeä arvo ja pyrimme huomioimaan sen kaikessa toiminnassa. Käytämme asiakastyössä vegaanisia tuotteita ja värjäyksissä sellaisia tuotteita, jotka ovat ammoniakittomia ja allergiaystävällisiä. Värit ovat hellävaraisia eivätkä aiheuta ärsytystä, sanoo Aulio.

Aulio sanoo vegaanisten shampoiden kosteuttavan ja rauhoittavan hiuspohjaa. Tämän ansiosta hiukset eivät rasvoitu niin herkästi eikä niitä tarvitse pestä päivittäin. Hän muistuttaa myös liian tiheiden pesujen kuivattavan hiusta ja lisäävän rasvoittumiskierrettä. Tiheät pesut kuluttavat hiuksen luonnollista talia, joka suojaa hiusta. Kasviperäisissä tuotteissa on mukana myös UV-suoja.

Hiushuone Peilissä käytettävien ja myytävien tuotteiden pakkausten ekologisuuteen on myös kiinnitetty huomiota. Pakkaukset ovat kierrätettäviä ja ne on valmistettu esimerkiksi merestä nostetusta muovista.

– Vegaanisten parturi-kampaamopalveluiden ja hiustenhoitotuotteiden kysyntä on kasvanut vuodesta 2017, jolloin aloitin yritystoiminnan. Ensimmäistä kertaa tulevia asiakkaita mietityttää usein eniten se, ovatko kasviperäiset tuotteet yhtä tehokkaita kuin eläinperäiset tuotteet, ja puhdistavatko ne kunnolla. Ennakkoluulot hälvenevät kuitenkin yleensä nopeasti.

Aulion parturi-kampaamo tarjoaa myös meikkauspalveluita. Niiden yhteydessä käytetään luonnonmineraaleista valmistettuja mineraalimeikkejä. Aulion mukaan mineraalimeikit antavat ihon hengittää, eivätkä tuki ihohuokosia.

– Olen huomannut ekologisen ja vegaanisen kampauksen tai meikin haluavien asiakkaiden suosivan luonnollista lopputulosta. Suurin osa asiakkaistamme on nuoria naisia, mutta meillä käy myös vanhempia henkilöitä sekä miehiä, jotka tulevat paikalle vaimojensa tai tyttöystäviensä houkuttelemina. Kasviperäiset tuotteet sopivat lähes kaikille. Henkilöitä, jotka ovat allergisia esimerkiksi ruusulle, kehotan kuitenkin välttämään niitä.

Aulio kertoo ekologisuuden näkyvän kampaamossa myös muun muassa kierrätyshuonekaluina. Asiakkaiden palveleminen kokonaisvaltaisesti on hänelle tärkeää. Sen vuoksi yritykseen onkin haussa kosmetologi, joka pystyisi laajentamaan palveluita ihonhoitoon.

– Tavoitteeni on saada asiakkaat voimaan hyvin ja uskon, että kasviperäisten hoitojen ja tuotteiden avulla se onnistuu.

Tiina Pitkänen

Street Food Fiesta Turkuun kesäkuun lopulla

Katuruokafestivaali Street Food Fiesta saapuu Turkuun juhannuksen jälkeen. Street Food Fiestaa vietetään Itäisellä rantakadulla 27.–30. kesäkuuta.

Autoilijat haluavat edullisia mutta laadukkaita renkaita

Rengasmarkkinoilla on ollut erityisen kova kysyntä tänä keväänä. Kysyntä on painottunut korkealaatuisiin mutta edullisiin renkaisiin.

Aluehallintoviraston rahanpesun valvontarekisteri käyttöön heinäkuussa

Aluehallintoviraston valvomien yritysten ja yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee hakeutua uuteen rahanpesun valvontarekisteriin. Rekisteriin voi hakeutua 24. kesäkuuta alkaen sähköisellä lomakkeella.

Ateljeesäätiön taiteilijat esittäytyvät Logomon Teatrossa

Logomossa työskentelevien taiteilijoiden töitä on esillä kesällä.

Logmon luovan talouden keskuksessa työskentelee suuri joukko kuvataiteilijoita, jotka nyt esittelevät uusimpia töitään Logomon kesänäyttelyssä Logmo Artists . Näyttely avautuu 18. kesäkuuta ja kestää 11. elokuuta saakka.

Saaristomerellä kerätään romua ja vaarallisia jätteitä heinäkuun alussa

Saaristossa kerätään romua kesällä.

Lounais-Suomen Jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät perinteisen saariston romunkeräyksen 1.–4. heinäkuuta. Huoltoalus M/S Roope poimii Paraisten ja Naantalin saarikohteista kyytiinsä asukkaiden ja mökkiläisten siivoamaa metalli- ja sähkölaiteromua, vaarallisia jätteitä sekä rakennus- ja siivousjätettä.

TurvaSiipi-yhteistyöhankkeessa kehitetään hoitotyötä ja työturvallisuutta psykiatrisilla osastoilla

Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian toimiala kehittävät TurvaSiipi-mallia vaativien potilaiden hoitoon psykiatrian osastoilla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uuteen psykiatriseen sairaalaan suunniteltavat ja rakentuvat TurvaSiipi-tilat tuovat vaativien potilaiden hoitoon uuden lähestymistavan, jossa potilasta hoidetaan tiiviissä vuorovaikutuksessa rauhallisessa tilassa hoitajan läsnäollessa.

Föli liikennöi läpi juhannuksen

Juhannusaattona, perjantaina 21. kesäkuuta Föli-bussit kulkevat koko päivän ajan lauantaiaikatauluin. Myös yölinjat liikennöivät normaalisti.

Juhannusviikko tietää Alkolle piikkiä myyntiin

Juhannuksena Alkon myynti kasvaa noin 55 %. Viime vuoden ja tämän alkuvuoden suurin hitti on roseeviinit, joita nautitaan nyt muulloinkin kuin laiturinnokassa tai piknikillä. Juhannus tuo roseeviineille yli 60 %:n myynnin kasvun. Puna- ja valkoviinien kysyntä kasvaa noin 40 % ja kuohuviinien 72 %. Kuohuviineistä Prosecco ja kuohuviineistä valmistettavat erilaiset drinkit ovat erityisesti nostaneet suosiotaan.

Kakskerran Suvi soi 2019 -konsertit alkavat

Kakskerran kesäiset konsertit pyörähtävät jälleen käyntiin ensi sunnuntaina Kakskerran kirkossa.

Urheilu

HC TPS:n kausi alkaa kotona Ässiä vastaan

HC TPS aloittaa ensi syksynä Liigan lauantaina 14. syyskuuta. Tuolloin TPS saa Turkuhallissa vastaansa Ässät.

Åboraakkeli: Kahden kauppa?

Jalkapallon Ykköstä on ehditty pelata vajaa kolmannes, mutta jo nyt näyttää siltä, että kärkitaistosta on tulossa kahden kauppa. Haka ja TPS ovat erottumasta muusta ryhmästä.

Jälkipeli: Ilmojen halki käy laskuvarjohyppääjän tie

Tandemhyppy on nopein tapa kokea laskuvarjohypyn huumaa. Ville Pulkkinen (vas.) pääsi polttareidensa kunniaksi hyppäämään taivaalta alas. Turun Laskuvarjourheilijoiden hyppymestari Matti Pahikkala huolehti käytännön järjestelyistä ja turvallisuudesta. Ilo oli yhteinen, kun elämys oli täydellinen.

Mieli tyhjenee kaikesta muusta. Hyppääjä elää vain siinä hetkessä. Näin kuvaa laskuvarjohyppääjä Niko Kiviniemi harrastustaan. Laskeutuminen ilmojen halki koukuttaa nopeasti.

Maalikuningas Heikki Suhosen tarina kirjaksi elokuussa – luvassa paljastus kohuttujen TPS-potkujen syistä

Heikki Suhosesta kertova kirja ilmestyy 15. elokuuta.

Iso pala turkulaista urheiluhistoriaa lyödään elokuussa koviin kansiin, kun jalkapallolegenda Heikki Suhosesta kertova Super-Hessu – Maalikuningas ilmestyy.

Otteluanalyysi: MuSa hyödynsi TPS:n virheet

Voittomaalin tehneellä Taiki Kagayamalla oli syytä hymyyn pelin jälkeen.

TPS kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun MuSa kävi hakemassa pisteet Kupittaan perjantai-illasta. Porilaiset eivät esittäneet säkenöivää pelaamista, mutta käyttivät paikkansa tehokkaasti ja puolustivat uhrautuvasti. Palloseura esiintyi kotiyleisön edessä hengettömästi, mikä jättää paljon pohdittavaa jatkoon.

FC TPS kunnioittaa Wahlstenin muistoa

Juhani Wahlsten menehtyi maanantaina 81 vuoden iässä.

FC TPS kunnioittaa perjantain kotiottelussaan 14. kesäkuuta Juhani "Juuso" Wahlstenin muistoa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.