Joka kelin grillihymy – koeajossa Hyundai Tucson 1,6 T-GDI 4WD

Hyundai Tucson antaa leveän hymyn ja tuhdisti maastokelpoisuutta. Hyundai Tucson antaa leveän hymyn ja tuhdisti maastokelpoisuutta. Kuva: Teemu P. Peltola

On suoranainen onnenpotku, että Hyundai Tucsonin koeajo osuu päivään, jolloin pääväylät uivat paksussa loskassa ja sivutiet ovat liukkaita, märkiä ja kuoppaisia luistinratoja. Osuvampaa keliä täysnelivetoisen maasturin ajamiseen ei kaupunkiolosuhteissa voi toivoa. Enimmäkseen ulkoisesti uudistunut Tucson toivottaa kuskin tervetulleeksi tutulla etusäleikön leveällä irvistyksellään, joka tuo kokonsakin puolesta mieleen amerikkalaiset grillibileet. Ei kovin kaukaa haettu vertaus, malli kun on nimetty Arizonan eteläosissa sijaitsevan tunnetun teknologiakaupungin mukaan.

Jo penkillä sen huomaa. Hyundai Tucsonissa on välitön tunnelma. Pelkistetty ohjaamo näyttää kuin miltä tahansa keskiluokan aasialaisen auton ohjaamolta, ripauksen luksusta tosin tuo messevä, saumattomasti kojelaudassa jököttävä 8-tuumainen monitoiminäyttö.

Alla on malliston bensakoneista tehokkaampi, 177-hevosvoimainen 1,6-litrainen täysneliveto seitsenvaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla. Maasturit lienevät viimeisiä autoja, joissa perinteinen polttomoottorikone tulee hyrisemään. Tosin Tucsonin lippulaivassa, kaksilitraisessa dieselmallissa, on uutuutena kevythybridi, joka avustaa kiihdytyksissä ja imee jarrutuksista energiaa.

Renkaat kääntyvät aivan aluksi Turun kehätien sijaan liukkaalle pikkutielle, jossa kävellen olisi nurin siinä samassa. Tucson liitää liukkaiden yli kuin ilmatyynyalus, eikä mutkissakaan tule ongelmia. Lumisohjon peittämällä jääkentällä on mahdollisuus kokeilla äkkikäännöksiäkin matalalla nopeudella, ja varsin hyvin Tucson ohjausta olosuhteisiin nähden tottelee. Kun katujen ja yleisten parkkipaikkojen kunnossapito on tätä luokkaa, ei maastokelpoisen ajoneuvon hankkimista kaupunkiajoon kannata enää naureskella.

Muutoin ajotuntuma on hyvinkin henkilöautomainen, joskin nykymitoilla isoksi bensakoneeksi aavistuksen hitaanoloinen.

Hyundain ideologiana on tehdä autoja, joita on vaivaton ja helppo ajaa. Tietynlaista röyhistelevää prameuttakin niissä on vähän keskimääräistä aasialaista autoa enemmän, mutta länsimarkkinoilla se ei haitanne. Tucson näyttää juuri sellaiselta, millainen se on: jyhkeä, väkevä ja pitävä.

Asiakkaita houkutellaan messevällä seitsemän vuoden takuulla, jossa ei ole kilometrirajaa.

Ominaisuudet

• Malli: 1.6 T-GDI 4WD

• Iskutilavuus: 1 591 cm³

• Teho: 177 hv

• Vääntö: 265 Nm

• 0–100 km/h: 9,1 s

• Kulutus/100 km (WLTP): 8,7 l

• CO² (WLTP): 197 g/km

• Hinta: alk. 36 990 €

Teemu P. Peltola

Sisätiloissa on pelkistettyä tyyliä. Sisätiloissa on pelkistettyä tyyliä. Kuva: Teemu P. Peltola
Jäinen sohjokenttä, no problem! Jäinen sohjokenttä, no problem! Kuva: Teemu P. Peltola

Ihmisiä Suomi-filmin suviyössä

Se oli lämmin ja kaunis kesäyö, joka oli kääntymässä kohti sarastavaa auringonnousua. Kaupunki oli kietoutunut seesteiseen rauhaan. Kesäyö, jonka viattomuus olisi istunut vanhaan Suomi-filmiin.

Kerrostalossa huoneistopalo Varissuolla

Kerrostalossa oli huoneistopalo Varissuolla Suurpäänkadulla lauantaina aamupäivällä.

Venner laajenee Turkuun

Pian toimintaansa pääkaupunkiseudulta myös Turkuun laajentavalle Venner Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Turkulainen rattijuoppo kaahasi kymppitietä kovaa ylinopeutta

Poliisipartio ajoi Koskella kymppitietä pitkin kohti Turkua, kun partiota vastaan tuli perjantaina noin kello 22 kovalla vauhdilla henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 166 km/h, kun alueella oli 100 km/h nopeusrajoitus.

Suomi yksi maailman venetiheimmistä maista, uusien vesikulkuneuvojen määrä kasvussa

Vesiskootterien suosio kasvaa yhä. Varsinais-Suomessa ensirekisteröitiin alkuvuonna 47 uutta vesiskootteria.

Suomi on edelleen yksi maailman venetiheimmistä maista. Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suosituin kulkuneuvo vesillä liikkumiseen on edelleen moottorivene. Myös vesiskoottereiden suosio on kasvussa. Eniten veneitä rekisteröitiin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Avovene törmäsi laituriin, kolme loukkaantui

Naantalissa tapahtui perjantaina Teersalon ja Velkuan alueella vesiliikenneonnettomuus, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto Twitterissä.

Eurojackpotin potti pomppasi 37 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 29/2019 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on 37 miljoonaa euroa.

Myös päihderiippuvaisen läheinen tarvitsee apua

Päihderiippuvuus sairastuttaa koko lähipiirin, ja silloin koko perhe tarvitsee apua. Tutkitusti noin puolet suomalaisista kokee haittoja toisen alkoholin käytön seurauksena.

Verohallinto: Osinko veronlaista tuloa, vaikka sitä ei maksettaisi rahana

Moni julkisen kaupankäynnin kohteena oleva yhtiö jakaa kuluvana vuonna osinkoa muuna kuin rahana (osingonjako in natura). Riippumatta siitä, maksetaanko osinko rahana vai esimerkiksi toisen yhtiön osakkeina, tulo on Verohallinnon mukaan osingonsaajan veronalaista osinkotuloa siten kuin tuloverolaissa säädetään.

Urheilu

Matej Hradeckýn paluu tapahtumassa huikeissa puitteissa

Matej Hradecký on pelannut viimeksi TPS:n raitapaidassa kaudella 2015.

Kaksi ja puoli vuotta on pitkä aika kenen tahansa elämässä Erityisen pitkä pätkä se on parhaassa iässä olevan jalkapalloilijan elämää. Huhtikuussa 24 vuotta täyttänyt Matej Hradecký pelasi edellisen pelinsä helmikuussa 2017. Tuolloin SJK:ta edustanut Hradecký pelasi Suomen Cupissa MuSaa vastaan, mutta sittemmin hän on joutunut katsomaan pelejä katsomon puolelta.

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Manuel ”Manu” Barnes Kristikan paitaan

Manuel Barnes.

Kristika Turku vahvistuu kausille 2019–21, kun 27-vuotias Manuel Barnes saapuu Turkuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kristika, joka on Turun NMKY:n edustusjoukkue, pelaa koripalloilun 1A-divisioonassa.

Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin

Otto Schultz nähtiin viime kaudella myös SalPan paidassa.

Keskuspuolustaja Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin, kertoo FC TPS nettisivuillaan

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.