Runeberg-palkittu Heikki Kännö Syntymäpäivämatineassa Turun pääkirjastossa

Heikki Kännö. Heikki Kännö. Kuva: Timo Jakonen

Jarkko Laineen seura ry. järjestää yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa perinteisen Syntymäpäivämatinean sunnuntaina 17. maaliskuuta kello 14 Turun pääkirjaston uudisosassa tieto-osastolla.

Tilaisuudessa kirjailijat Anna-Liisa Ahokumpu puhuu esikoisromaanistaan Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa, Heikki Kännö Runeberg-palkinnon voittaneesta romaanistaan Sömnö ja Jussi Sudenlehti keväällä ilmestyvästä esikoisromaanistaan Christian.

Runoilija Virpi Vairinen lukee tilaisuudessa runojaan. Tilaisuuden juontajina ja haastattelijoina toimivat toimittaja Jaakko Mikkola ja kirjailija Joni Pyysalo. Matinean järjestävät yhteistyössä Jarkko Laineen seura ja kaupunginkirjasto. Tilaisuus on avoin kaikille.

Jarkko Laineen seura on perustettu vuonna 2007 nimikkokirjailijansa elämäntyön tunnetuksi tekemiseksi ja suomalaisen kirjallisuuden edistämiseksi. Seura hallinnoi haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle myönnettävää Jarkko Laine -palkintoa, joka jaetaan seuraavan kerran toukokuussa 2020.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turku Rock Academy aloittaa Auran Panimossa laboratorioillat

Tomi Arvas.

Turkulaiset nuoret pääsevät syksystä lähtien tutustumaan kotimaisiin musiikkialan huipputuotteisiin. Turku Rock Academy aloittaa 25. syyskuuta Auran Panimossa kuukausittain järjestettävät laboratorioillat, joissa kotimaiset musiikkivälineiden valmistajat esittelevät ja tuovat omia tuotteitaan Auran Panimolle nuorten kokeiltaviksi.

Raision kirjastossa pistetään laukaksi

Raision kaupunginkirjaston lasten teemalauantait jatkuvat lauantaina 21. syyskuuta kello 10–13. Tällä kertaa keskiöön nousevat hepat, ponit ja pollet.

Metsämäen raviradalla jälleen takakonttikirppis

LC Littoinen järjestää perinteisen Takakonttikirppiksen jälleen Metsämäen raviradalla 29. syyskuuta kello 11–14. Ostajille on tilaisuuteen vapaa pääsy. Myynti voi tapahtua joko henkilöautosta, henkilöauton perävaunusta tai pakettiautosta. Myyntipaikasta peritään korvaus (henkilöautot kymmenen euroa, perävaunut ja pakettiautot 15 euroa).

Keskuskauppakamari: Hallituksen koulutuspolulla oikea suunta

Hallituksen esittämä noin 350 miljoonan euron lisärahoitus koulutukseen ensi vuodelle on erittäin tervetullut muutos pitkän kuivan kauden jälkeen. Koulutusleikkauksia ei jatkettu, mutta panostusten mittaluokka on vielä kaukana aidosta koulutuksen kunnianpalautuksesta. Suomen kilpailukyky ja hyvinvointi voidaan turvata ainoastaan panostamalla koulutukseen ja korkeaan osaamiseen.

Päällystystyö haittaa liikennettä Uudenmaantiellä ilta- ja yöaikaan

Päällystystyö aiheuttaa merkittävää haittaa liikenteelle Uudenmaantiellä ja Uudenmaankadulla keskiviikkoillasta alkaen. Toinen ajorata suljetaan liikenteeltä ja ohjataan kaksisuuntaisena toiselle ajoradalle.

Kuntakenttä helpottunut valtionosuuksien palautuksista

Hallitus linjasi budjettiriihessä, että kuntien valtionosuudet kasvavat ensi vuonna 1,1 miljardia euroa. Kuntakenttä on erittäin helpottunut siitä, että valtionosuuksia palautetaan kunnille. Lisäykset liittyvät siihen, että kilpailukykysopimuksen leikkaukset päättyvät sekä siihen, että valtio vastaa osasta peruspalveluiden kustannusten nousua.

Metsäteollisuus: Budjetti epärealististen taloustavoitteiden varassa

Hallituksen esitys valtion vuoden 2020 tulo- ja menoarvioksi lepää epärealististen taloustavoitteiden varassa. Aikomus kasvattaa teollisuuden kustannuksia suhdannekäännöksen hetkellä on virhe. Budjettiesityksessä on onneksi myös valopilkkuja.

Varhaiskasvatuksessa käytetään yhä useammin palveluseteliä

Varhaiskasvatuksen jakautuminen kunnan/kuntayhtymien oman tai ostopalveluna toteutetun päiväkotitoiminnan, perhepäivähoidon ja kuntien myöntämien palvelusetelien sekä Kelan yksityisen hoidon tuen välillä 2018, %.

Varhaiskasvatukseen osallistuneista lapsista 11 prosenttia (27 800 lasta) osallistui varhaiskasvatukseen paikoissa, joiden valinnassa perheet olivat hyödyntäneet kunnan myöntämää palveluseteliä.

SAK: Aktiivimallin poistuminen helpotus työttömille

Rinteen hallituksen ensimmäinen budjetti keskittyi toimeenpanemaan hallitusohjelmassa sovittuja päätöksiä. Isommat päätökset työllisyystoimista jäivät hallitusohjelman mukaisesti ensi kevään kehysriiheen.

Urheilu

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Korpikoski jatkaa TPS:n kapteenina

Lauri Korpikoski.

Viime kaudella HC TPS:n kapteenina toiminut Lauri Korpikoski jatkaa Palloseuran kapteenina myös alkavalla kaudella. Varakapteeneja TPS:llä on alkavalla kaudella riveissään peräti kolme. Varakapteenin A:n rintaansa saavat Ilari Filppula , Joe Piskula sekä niin ikään joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Petteri Wirtanen .

TPS:llä paljon mahdollisuuksia ja uhkakuvia alkavalla kiekkokaudella

TPS tarvitsee Rasmus Tirroselta huippukautta.

TPS aloittaa Liiga-kauden lauantaina Ässiä vastaan. Kolme kysymystä määrittää TPS:n suuntaa alkavalla kaudella.

Jälkipeli: FBC Turun Santeri Raatarilalle valmennus on intohimo

Viime kaudella Turkuun muuttanut Santeri Raatarila on FBC Turun päävalmentaja.

Näin kuvasi eräs läheltä toimintaa seuraava asiantuntija FBC Turun miesten edustuksen nykyistä päävalmentaja Santeri Raatarilaa . On selvää, että tämä tavoitteellinen divarivalmentaja valmentaa vielä Salibandyliigassa – joko FBC Turun valmentajana tai sitten jonkun toisen joukkueen peräsimessä.

Kallella edessä kaskinen kausi

Monet katseet kääntyvät alkavalla kaudella TPS:n penkin taakse Kalle Kaskiseen.

TPS lähtee jääkiekon Liiga-kauteen ristiriitaisista lähtökohdista. Viime vuosina Palloseura on yrittänyt paluuta valtakunnan huipulle, mutta hyvät runkosarjaesitykset ovat vaihtuneet pettymykseen pudotuspeleissä.

HC TPS purki Jonne Virtasen pelaajasopimuksen – osapuolten näkemyksissä merkittävät erot

Jonne Virtanen.

Jääkiekkopiireissä viikon verran vellonut kohu HC TPS:n ja joukkueen näkyvimpiin hahmoihin kuuluneen hyökkääjän Jonne Virtasen välillä sai tänään välitilinpäätöksensä. Ensin julkisuuteen tuli Virtanen, joka kyllästyi odottamaan seuransa ulostuloa asiassa ja julkaisi Twitterissä oman näkemyksensä tapahtuneesta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.