Turun VPK:n puhallinorkesteri järjestää perinteisen kevätkonsertin

Reijo Borman. Reijo Borman. Kuva: Timo Jakonen

Turun VPK:n puhallinorkesteri järjestää perinteisen kevätkonsertin sunnuntaina 31. maaliskuuta kello 14 Turun VPK:n talolla.

Joukko turkulaisia kokoontuu vuoden jokaisena maanantai-iltana 2,5 tunniksi VPK:n talolle. Miksi? Vastauksena on rakkaus puhallinmusiikkiin. Musiikki on erittäin demokraattinen joukkuelaji, jossa soittajien taustoilla, ammateilla tai iällä ei ole merkitystä. Ilman puhallinorkesteriharrastusta olisi aika epätodennäköistä, että parikymppinen opiskelija hakeutuu samaan pöytään varttuneempien kanssa, mutta orkesterissa puheenaiheita löytyy luonnostaan.

Kaikilla on tavoitteena yhteinen sävel eli vire ja svengi, joka saavutetaan harjoittelemalla ja haastamalla itsensä. Kahvikonsertin organisaatio toimii kokonaan vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Turun VPK:n eri osastojen kanssa. Esimerkiksi naisosaston omakätisesti leipomat tuoreet leivonnaiset odottavat konserttiyleisöä kahvitauolla, nuoriso-osasto huolehtii vaatesäilytyksen sujuvuudesta ja veteraaniosaston jäsenet toivottavat kuulijat tervetulleeksi perinnepuvuissaan jo heti ovella.

Orkesteria on johtanut viime syksystä alkaen turkulaisille musiikinystäville tuttu Reijo Borman. Borman kehuu orkesterin hyvää yhteishenkeä ja sitoutumista harrastukseen.

– Me olemme orkesteri! Tehdään tänä vuonna konsertti täysin omin voimin.

– Ulkopuoliset tähdet ovat mukava mauste ohjelmistossa, mutta nyt päätimme esitellä orkesterin omia solisteja. Myös osa sovituksista on orkesterin klarinetistin ja varakapellimestarin, Pekka Roiton, käsialaa. Ohjelmistomme koostuu kevyestä, klassisesta ja viihdemusiikista. Oma suosikkini on orkesterin tulkinta teoksesta Moments of Morricone, joka vie kuuntelijat lännenelokuvien kiehtovaan maailmaan, sanoo kapellimestari Borman.

Turun VPK:n puhallinorkesteri on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut amatööripuhallinorkesteri. Se on perustettu vuonna 1873. Keväiset kahvikonsertit ovat perinne vuodesta 1976 alkaen. Orkesterin riveissä on vielä kahdeksan soittajaa ensimmäisen kahvikonsertin kokoonpanosta. Orkesteri harjoittelee maanantai-iltaisin Turun VPK:n talolla ja esiintyy konserteissa ja yksityistilaisuuksissa Turun alueella ja ulkomailla.

Orkesteri on vieraillut säännöllisesti Virossa, Unkarissa ja Saksassa ja tehnyt kaukomatkoja USA:han, Kanadaan, Australiaan, Brasiliaan, Chileen ja Argentiinaan. Ensi kesän keikkamatka suuntautuu Ystadiin Ruotsin vanhimman palokunnan vieraaksi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.