Suola-punaviinihieronta panee nesteet liikkeelle ja parantaa aineenvaihduntaa

Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Kuva: Jari Laurikko

Suolaa, punaviiniä ja kookosöljyä. Näillä kolmella aineksella syntyy osaavissa käsissä tehokas hemmotteluhoito, joka hidastaa ikääntymistä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Hoitola Saunan Viisaudessa työskentelevän Pirjo Heiskasen tekemässä suola-punaviini hieronnassa ei kuitenkaan suinkaan juoda punaviiniä, vaan käytetään sen sijaan punaviinijauhetta.

Yksi punaviinin suojaavia aineita on resveratrol-yhdiste, joka on tehokas kasviperäinen solusuoja ja vaikuttaa vahvana antioksidanttina. Se hidastaa ikääntymistä. Punaviinissä on myös paljon vitamiineja jotka hoitavat ihoa.

– Suola-punaviinihoito on minun itseni kehittämä hemmotteluhoito. Minulle on erittäin tärkeää, että hoidon ainekset ovat luonnollisia, Heiskanen sanoo.

Hän pyrkii muutenkin käyttämään hoidoissaan ainoastaan sellaisia aineksia, jotka kelpaavat syötäväksi. Terveyttä ylläpitäviä rentoutus- ja hemmotteluhoitoja voi siis hyvin tehdä ilman turhaa kemikaalikuormaa. Toinen hoidon aineksista on mineraalisuola, joka vaikuttaa elimistön happoemästasapainoon. Happoemästasapaino on kehon oma säätelymekanismi, jolla on keskeinen osa monissa elimistön toiminnoissa.

– Suolan käyttö hieronnassa tukee kehon omia toimintoja ja poistaa kuona-aineita, happoja, myrkkyjä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. Näin kuona-aineet poistuvat nopeasti lihaksista.

Mineraalisuolassa on mukana kaikki meren luonnolliset mineraalit, kuten magnesium, kalsiumia ja pii. Se sisältää myös arvokasta vuorikristallia. Ainoastaan migreenikkojen kannattaa varoa hoitoa, sillä ne jotka saavat punaviinistä päänsärkyä, voivat saada sen myös punaviinijauheesta.

– Iho imee kaiken itseensä, mitä siihen laitetaan. Punaviinijauheella hieromisessa on siis sama vaikutus, kun joisi punaviiniä, Heiskanen neuvoo.

Paitsi tietysti humalluttava vaikutus.

Mutta erittäin rentouttavaa hieronta on. Heiskanen hieroo koko vartalon varpaista päälakeen asti pieniä suolakiteitä sisältävällä seoksella, joka kuorii hellästi ihoa. Vatsa ja kasvotkin käydään läpi. Hoidon lopuksi hierotaan vielä päänahka ilman öljyä. Hieronnan jälkeen olo on puhdistunut, mukavan rentoutunut, mutta energinen. Ennen hoitoa hieman pinkeät housut sujahtavat jalkaan helposti, joten nesteitä on varmasti lähtenyt liikkeelle.

Heiskanen kehottaa olla pesemättä ihoa illalla, jos sille ei ole erityistä tarvetta. Näin hyvät aineet jäävät iholle vaikuttamaan yön ajaksi. Teen työtä käskettyä ja aamulla iho onkin hehkuva, kimmoisa ja pehmeä kasvoista jalkapöytiin saakka. Kasvojen iho näyttää hämmästyttävän terveeltä ilman ehostustakin. Hoitoa voi suositella etenkin nyt kevätaikaan, kun talvella kuivunut ja nuutunut iho kaipaa kuorintaa ja kosteutusta.

Tai väsynyt keho ja mieli pientä arjen rentoutusta.

Henriikka Fingerborg

Homepilkut eivät tarkoita roskistuomiota

Homepilkuista ei pääse eroon maalaamalla päälle.

Mitä suomalaiset tekevät, kun kodin ulkopinnoille ilmestyy home- ja leväkasvustoja. Joka kymmenes uskoo virheellisesti, että homepilkuista pääsee eroon maalaamalla päälle.

Kiire suurin uhka työturvallisuudelle siivoustyössä

Julkisten tilojen, kuten uimahallien ja koulujen siivoojien työoloja ja kemikaalialtistusta tutkinut yliopisto-opettaja Marko Hyttinen Itä-Suomen yliopistosta kertoo, että ajan puute on yksi suurimmista siivoustyön riskeistä. Myös siivouskertojen vähentäminen voi olla uhka siivoojien terveydelle. Siivoustaajuudesta tinkiminen saattaa altistaa siivoajia enemmän pölylle, minkä vuoksi he voivat joutua käyttämään vahvempia kemikaaleja lian irrottamiseen.

Suomalaiset seuraavat sähköposteja lomallaankin päivittäin

90 prosenttia suomalaisista lukee lomallaankin sähköposteja päivittäin ja 77 prosenttia myös vastaa niihin saman päivän aikana. Tämä selviää matkapuhelinoperaattori Moin tutkimusyhtiö Kantarilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Shift Business Festivalin oheistapahtumassa ratkaistaan yksinäisyyttä 5G-teknologialla

Mari Männistö.

Turun kaupunki ja Elisa järjestävät 5G-hackathonin Shift Business Festivalin virallisena oheistapahtumana keskiviikkona 28. elokuuta. Hackathoniin osallistuvat joukkueet ratkaisevat yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytyneisyyden haasteita 5G-teknologiaa hyödyntäen.

Syproteroni-valmisteisiin liittyvän meningeoomariskin arviointi alkaa

Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut arvioinnin, joka koskee syproteronia sisältäviä valmisteita. Valmisteita käytetään muun muassa liiallisen karvankasvun, eturauhassyövän ja aknen hoitoon.

Valtaosalla kilparavihevosista suun vaurioita kuolainten alueella

Yli 80 prosentilla tarkastetuista ravihevosista löytyi suusta kuolainten vaikutusalueelta vaurioita kilpailusuorituksen jälkeen.

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan ja Suomen Hippoksen yhteistyötutkimuksessa yli 80 prosentilla tarkastetuista ravihevosista löytyi suusta kuolainten vaikutusalueelta vaurioita kilpailusuorituksen jälkeen. Nämä vauriot jäävät kuitenkin helposti havaitsematta, sillä ne eivät näy ulospäin.

Nuorten äänestysprosentti kasvoi 50 prosenttia europarlamenttivaaleissa

Euroopan parlamentti on julkaissut ensimmäisiä tuloksia EU-vaalien jälkeisestä eurobarometrista. EU:n kaikissa 28 jäsenmaassa tehdyn eurobarometrikyselyn mukaan Eurooppa-myönteiset nuoret äänestivät huomattavasti aktiivisemmin vuoden 2019 EU-vaaleissa verrattuna vuoden 2014 vaaleihin.

Vaihtotase ylijäämäinen toukokuussa, pääomaa virtasi nettomääräisesti Suomesta ulkomaille

Vaihtotase ja tavaroiden ja palvelujen tase.

Vaihtotase oli ylijäämäinen toukokuussa. Maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo kasvoi neljä prosenttia vuodentakaisesta. Pääomaa virtasi nettomääräisesti Suomesta ulkomaille. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maksutase ja ulkomainen varallisuusasema -tilastosta.

Rattijuoppo kolarissa Martinsillalla

Turun poliisin partio sai tehtäväksi mennä liikennevahinkopaikalle maanantaina kello 20.30. Martinsillalla oli tapahtunut kahden henkilöauton välinen pieni liikennevahinko.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.