Suola-punaviinihieronta panee nesteet liikkeelle ja parantaa aineenvaihduntaa

Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Kuva: Jari Laurikko

Suolaa, punaviiniä ja kookosöljyä. Näillä kolmella aineksella syntyy osaavissa käsissä tehokas hemmotteluhoito, joka hidastaa ikääntymistä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Hoitola Saunan Viisaudessa työskentelevän Pirjo Heiskasen tekemässä suola-punaviini hieronnassa ei kuitenkaan suinkaan juoda punaviiniä, vaan käytetään sen sijaan punaviinijauhetta.

Yksi punaviinin suojaavia aineita on resveratrol-yhdiste, joka on tehokas kasviperäinen solusuoja ja vaikuttaa vahvana antioksidanttina. Se hidastaa ikääntymistä. Punaviinissä on myös paljon vitamiineja jotka hoitavat ihoa.

– Suola-punaviinihoito on minun itseni kehittämä hemmotteluhoito. Minulle on erittäin tärkeää, että hoidon ainekset ovat luonnollisia, Heiskanen sanoo.

Hän pyrkii muutenkin käyttämään hoidoissaan ainoastaan sellaisia aineksia, jotka kelpaavat syötäväksi. Terveyttä ylläpitäviä rentoutus- ja hemmotteluhoitoja voi siis hyvin tehdä ilman turhaa kemikaalikuormaa. Toinen hoidon aineksista on mineraalisuola, joka vaikuttaa elimistön happoemästasapainoon. Happoemästasapaino on kehon oma säätelymekanismi, jolla on keskeinen osa monissa elimistön toiminnoissa.

– Suolan käyttö hieronnassa tukee kehon omia toimintoja ja poistaa kuona-aineita, happoja, myrkkyjä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. Näin kuona-aineet poistuvat nopeasti lihaksista.

Mineraalisuolassa on mukana kaikki meren luonnolliset mineraalit, kuten magnesium, kalsiumia ja pii. Se sisältää myös arvokasta vuorikristallia. Ainoastaan migreenikkojen kannattaa varoa hoitoa, sillä ne jotka saavat punaviinistä päänsärkyä, voivat saada sen myös punaviinijauheesta.

– Iho imee kaiken itseensä, mitä siihen laitetaan. Punaviinijauheella hieromisessa on siis sama vaikutus, kun joisi punaviiniä, Heiskanen neuvoo.

Paitsi tietysti humalluttava vaikutus.

Mutta erittäin rentouttavaa hieronta on. Heiskanen hieroo koko vartalon varpaista päälakeen asti pieniä suolakiteitä sisältävällä seoksella, joka kuorii hellästi ihoa. Vatsa ja kasvotkin käydään läpi. Hoidon lopuksi hierotaan vielä päänahka ilman öljyä. Hieronnan jälkeen olo on puhdistunut, mukavan rentoutunut, mutta energinen. Ennen hoitoa hieman pinkeät housut sujahtavat jalkaan helposti, joten nesteitä on varmasti lähtenyt liikkeelle.

Heiskanen kehottaa olla pesemättä ihoa illalla, jos sille ei ole erityistä tarvetta. Näin hyvät aineet jäävät iholle vaikuttamaan yön ajaksi. Teen työtä käskettyä ja aamulla iho onkin hehkuva, kimmoisa ja pehmeä kasvoista jalkapöytiin saakka. Kasvojen iho näyttää hämmästyttävän terveeltä ilman ehostustakin. Hoitoa voi suositella etenkin nyt kevätaikaan, kun talvella kuivunut ja nuutunut iho kaipaa kuorintaa ja kosteutusta.

Tai väsynyt keho ja mieli pientä arjen rentoutusta.

Henriikka Fingerborg

Valinnanvapaus olisi pelastanut Karinakodin

Karinakodin lakkautuspäätös puhuttaa.

Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön Karinakodissa loppuu laitosmuotoinen yksityinen saattohoito vähäisen käytön johdosta.

Sesonkikalat siivittävät kalakauppaa

Sesonkikalat ovat siivittäneet myös palvelutiskien kalamyyntiä S-ryhmässä.

Tuorekalan myynti on kasvanut S-ryhmässä ennätystahtia sekä kalatiskillä että pakatun kalan osalta. Koko kalatuoteryhmän myyntimäärä on kasvanut 20 prosenttia, ja valintapakatun tuorekalan myynnin kasvu lähentelee peräti 40 prosenttia.

Lounais-Suomessa ja Hämeessä kuivaa

Lounais-Suomessa ja Hämeessä kevät on ollut vähäsateinen. Suuret luonnontilaiset järvet laskivat jo viime vuoden kuivan kesän myötä tavanomaista alemmaksi, joten vesitilanne jatkuu etenkin Mallasvedellä ja Längelmävedellä sekä Hauhon reitillä edelleen kuivana.

Eturauhassyövän merkkiaine PSA aktivoi syövän leviämiseen osallistuvia veri- ja imusuonikasvutekijöitä

Eturauhassyövän merkkiaine PSA on yksi niistä piiskureista, jotka aktivoivat syövän leviämiseen osallistuvia veri- ja imusuonikasvutekijöitä, paljastaa uusi tutkimus.

Turun seutukunnan työttömyysaste laskenut lähes Helsingin seutukunnan tasolle

Turun seutukunnan työttömyysaste oli huhtikuussa vain 0,4 prosenttiyksikköä Helsingin seutukuntaa korkeampi. Työttömyyden nopea lasku jatkui Turussa ja Turun seutukunnassa edelleen huhtikuussa 2019.

Turun vilkkaimmilla rannoilla rantavalvojat kesäkaudella

Saaronniemen rannalla on valvontaa jokaisena päivänä 3.6.–11.8. kello 11–18, myös juhannuksena.

Rantavalvojat valvovat turvallisuutta Turun vilkkaimmilla uimarannoilla tänäkin kesänä. Rantavalvojat työskentelevät Ispoisten ja Ekvallan rannoilla joka päivä 3.6.–11.8. kello 11–18 lukuun ottamatta päivittäistä lounasaikaa kello 13.30–14. Juhannusaattona ja -päivänä 21.–22. kesäkuuta ei Ispoisissa ja Ekvallassa ole rantavalvontaa.

C21-kaupunginjohtajat: Sosiaali- ja terveydenhuolto uudistuu nopeimmin kuntapohjaisesti

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa tulee uudistaa nopeasti, kuntapohjaisesti ja kaikki voimavarat tulee keskittää palveluiden, ei hallinnon kehittämiseen. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat ovat huolissaan tulevan hallituksen kaavailuista jatkaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista maakuntamalliin pohjautuen.

Kaupungin ytimeen rakentuvat uudiskohteet kiinnostavat Turussa asunnonostajia

Kupittaan Momentumin valmistumisen myötä asuinalue on valmis.

Asuinkäyttöön sopivat keskustatontit ovat Turussa harvassa. Auratum Asunnot rakennuttaa Turun keskustaan ja Kupittaan alueelle parhaillaan useampia uudiskohteita, joille on saatu tilaa purkamalla vanhaa rakennuskantaa.

Junnila: 5G-verkkojen rakentamisessa huomioitava kansallinen turvallisuus

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen Suomen 5G-verkkojen turvallisuudesta kiinalaisvalmistaja Huaweihin liitettyjen tietoturvauhkien vuoksi. Suomessa Huawei on merkittävässä asemassa Elisan 5G-verkon toteuttamisessa.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!