Turun Yrittäjänaiset tempaisivat Linnateatterissa lasten hyväksi

Lavalla nähtiin runsaasti väri-ilottelua ja istuvia leikkauksia. Lavalla nähtiin runsaasti väri-ilottelua ja istuvia leikkauksia. Kuva: Tiina Pitkänen

Ilmassa väreilee säihkettä, positiivista energiaa ja yhteisöllisyyttä, kun Linnateatterin lavalle astelee tyylikkäitä, paikallisten vaatetusalan yrittäjien luomuksiin pukeutuneita malleja. Turun Yrittäjänaisten järjestämä Lasten Hyväksi -hyväntekeväisyysmuotinäytös veti arkisena huhtikuun ensimmäisenä tiistaina salin täyteen väkeä ja raikuvat aplodit kajahtivat ilmoille mallien esitellessä menevän taustamusiikin tahdissa monipuolista ja värikästä tarjontaa.

– Järjestimme edellisen muotinäytöksen kaksi vuotta sitten, ja tuolloin muotinäytöksellä kerätyt varat menivät Turun Tyttöjen talon toimintaan. Tämän illan näytöksen pääsylipputulot puolestaan ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirille. Lapset ovat sydäntämme lähellä oleva asia, joten kohteen valinta tuntui luontevalta, kertovat näytöksen järjestelyistä vastanneet Turun Yrittäjänaisten hallituksen varapuheenjohtaja Marjo Sjöholm ja viestintävastaava Satu Söderström.

Muotinäytöksessä esitellyt vaatteet, korut ja kengät ovat peräisin Turun Yrittäjänaisten jäsenten liikkeistä. Sjöholm sanoo muotinäytöksen kaltaisten tapahtumien olevan vaatetusalan yrittäjille tärkeitä kanavia päästä esittelemään tuotteitaan. Linnateatterin lavalla nähdyt vaatteet olivatkin hyvä muistutus siitä, että Turusta löytyy runsaasti persoonallisia, ketjumuodista poikkeavia vaatteita.

Illan aikana lavalla nähtiin sekä hulmuavia helmoja, suoralinjaista tehokkuutta, omasta kehosta ylpeänä iloitsevaa naisellisuutta että vastaansanomatonta maskuliinisuutta. Malleina esiintyivät muun muassa Miss Suomi 2017 -kilvan ensimmäinen perintöprinsessa Adriana Gerxhalija, Mr. Finland Aleksi Jorila, MLL Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson, palkittu toimittaja Yagmur Özberkan sekä malli ja juontaja Lola Odusoga.

Näytöksen päätteeksi lavalla nähtiin myös rytmikästä paritanssia sekä saatiin ihailla koko esiintyjäkaartia samaan aikaan.

Muotinäytöksen vaatteiden ja asusteiden takana olevat yrittäjät pääsivät myös kukin vuorollaan lavalle kertomaan tuotteistaan ja yrityksestään. Heidät johdatti lavalle tuore Mr. Turku, 19-vuotias Miro Hovila. Illan musiikillisesta annista vastasi turkulainen laulaja Kristiina Mäki, joka muistutti kappaleissaan tässä maailmassa olennaisista asioista kuten siitä, että elämästä pitää nauttia ja miehiä pitää käsitellä oikein.

Marjo Sjöholmin mukaan jatkoa hyväntekeväisyysmuotinäytöksille saattaa olla luvassa.

– Olisi hienoa, jos tästä tulisi Turun Yrittäjänaisille perinne.

Tiina Pitkänen

Turku Science Park Oy:n yt-neuvottelut johtivat viiden työsuhteen päättymiseen

Niko Kyynäräinen.

Turun seudun elinkeinoelämän kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli 8,3 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluissa ja tapahtumissa kirjattiin vuonna 2018 lähes 10 000 osallistujaa ja seudun kuntien yhtiöön panostama euro tuli takaisin alueelle seitsenkertaisena. Yhtiössä valmistellaan uutta toimintamallia, joka on edellyttänyt yt-neuvotteluja.

Nokkakolari Saaristotiellä, yksi vakavasti loukkaantunut

Kaksi henkilöautoa ajoi nokkakolarin Paraisilla Saaristotiellä perjantaina iltapäivällä.

Isot remontit laskevat Turun keskustan elinvoimaa väliaikaisesti

Liki puolet ydinkeskustassa tyhjänä olevista liiketiloista on parhaillaan remontoitavana.

Elävät Kaupunkikeskustat ry:n perjantaina julkaisemien tulosten mukaan elinvoimaluku on laskenut lähes kaikissa kaupunkikeskustoissa viimeisen vuoden aikana. Keskimäärin keskustojen elinvoimaluku laski 7,6 prosenttia. Turussa lasku oli samansuuntaista.

#Päättäjäiset täyttää Kupittaan urheiluhallin tiistaina

Jo viidettä kertaa järjestettävä #Päättäjäiset-koulunpäätöstapahtuma täyttää Kupittaan urheiluhallin tulevana tiistaina 28. toukokuuta. Messutapahtumassa on luvassa runsaasti hyötytietoa nuorille heitä koskettavista asioista ja joka pisteellä on tuttuun tapaan luvassa myös mukavaa tekemistä. Tapahtuman ideana on olla erilainen ja hauska koulupäivä kevään viimeisellä kouluviikolla.

Kelalta etuisuuksiin viime vuonna noin 15 miljardia euroa

Kelan perustoimeentulotuen asiakasmäärät kasvoivat edelleen viime vuonna. Etuuksia maksettiin 15 miljardia euroa.

Rasekon kolmikko haki kultaa ammattitaidon SM-kilpailuista

Voittajilla on hymy herkässä. Veeti Lundahl (vas.), Miisa Suvanto ja Samuli Kohmo.

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja 2019 -finaali käytiin tällä viikolla Joensuussa. Eilen päättyneissä kilpailuissa Raseko sai täyspotin, kun kaikki kolme Rasekon kilpailijaa palkittiin kultaisella mitalilla: autonasennuksen uusi Suomen mestari on ruskolainen Samuli Kohmo ja caterinkokki-sarjan voittivat raisiolaiset Miisa Suvanto ja Veeti Lundahl .

Maakunnan liikenteen tulevaisuutta pohditaan asiantuntijajoukolla

Varsinais-Suomen kuntien johtoa ja asiantuntijoita eri sektoreilta kokoontuu keskustelemaan maakunnan liikenteen tulevaisuudesta perjantaina. Tilaisuus käynnistää liikennejärjestelmäsuunnitelman päivitystyön, jota tehdään ensimmäistä kertaa koko maakunnan laajuisesti. Prosessiin halutaan osallistaa aiempaa laajemmin eri sektoreiden asiantuntemusta.

Sinitakkien säveliä ja Merivoimien musiikkia

Soittokunta mainoskuvauksissa Suomen Joutsenella vuonna 1994. Ruorin edessä oikealla soittokunnan päällikkö Timo Kotilainen.

Laivaston soittokunta täyttää tänä vuonna täydet sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Forum Marinum ja Laivaston soittokunta ovat yhdessä tuottaneet värikkään näyttelyn soittokunnan historiasta fregatti Suomen Joutsenelle.

Ruokavirasto: Varo tuomasta tulipoltetta puutarhamatkan tuliaisena

Vaarallinen kasvitauti tulipolte voi levitä Suomeen ulkomailta ostetuissa taimissa, varoittaa Ruokavirasto. Riski koskee erityisesti omena- ja päärynäpuun taimia. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!