Gallup: Millaisia herkkuja pääsiäispöydässä on

Kuva: Sasha Suzi

Esitimme Hansakorttelin ihmisvilinässä kysymyksiä pääsiäisen herkuttelusta.

1. Mitä ruokaa ja juomaa pääsiäiseesi kuuluu?

2. Jos pitää valita valmistatko mieluummin lammasta vai kasvisvaihtoehtoa?

3. Aiotko herkutella suklaamunilla?

4. Miten muuten aiot viettää pääsiäistä?

Esa Saikkonen

Esa Saikkonen. Esa Saikkonen. Kuva: Kurt Hedborg.

1. Ainoastaan sima. Kokkaan itse ihan tavallista perinneruokaa.

2. Päädyn lampaaseen, koska liha on ylipäätään minulle se pääsiäisjuttu. Tämä nykyinen toitotus kasviksista kyllästyttää. Pystytäänkö ihmiskunnalle kasvattamaan näitä hyönteisiä ruoaksi asti, jotta voidaan korvata liha kokonaisuudessaan?

3. Ihan sattumalta. Olen niitä itse ostanutkin, mutta en itse syö.

4. Olen aikaisemmin ollut pääsiäisinä aina pyhät töissä ravintola-alalla ja hoiva-alalla. Muuten ei ole mitään erityistä kuulunut minun pääsiäisiini. Pääsiäiset ovat alkaneet tuntua arkipäivän meiningiltä. Ovathan kaupatkin auki. Ennen muinoin olivat kaikki kaupat pääsiäisenä kiinni, jopa julkinen liikenne ja ravintolat.

Anne-Marie Odell

Anne-Marie Odell. Anne-Marie Odell. Kuva: Kurt Hedborg

1. Pääsiäisenä syön savukalaa ja juon valkoviiniä. En syö lammasta.

2. Kasvisvaihtoehdon, koska se maistuu paremmalta. Ehkä tällaiset ympäristösyyt, minulla ei ole ensimmäisenä terveyssyyt mielessä.

3. En juurikaan, siksi koska pidän tummasta suklaasta ja harvemmin ne ovat tummaa.

4. Aion viettää pääsiäisen työn merkeissä, koska olen seurakuntapastori. Pääsiäispäivänä minulla on kyllä vapaata, silloin sitten menen varmaan työkirkkoon kuuntelemaan. Jos on hyvä sää, niin mahdollisimman paljon ulkoilen.

Alpo Lähteenmäki

Alpo Lähteenmäki. Alpo Lähteenmäki. Kuva: Kurt Hedborg

1. Siihen kuuluu ehkä liharuokaa ja kasvisruokaa, molempia. Joskus on kuulunut lammastakin, mutta se on sitten jäänyt pois. Simaa myös pääsiäisenä ja tippaleipiä, ei oikeastaan muita juomia.

2. Tällä hetkellä, kallistuu melkeinpä kasvispuolelle. Voi olla, että joku perheestä haluaa vielä lampaanviulua, mutta se on viimeisimpinä pääsiäisinä vähentynyt.

3. Toki aion herkutella suklaamunilla. Suklaa on hyvää.

4. Hyvin rauhallinen pääsiäinen, varmasti menemme mökille ja olemme maaseudun rauhassa.

Tommi Seesto

Tommi Seesto. Tommi Seesto. Kuva: Kurt Hedborg

1. Periaatteessa vain mämmi ja muu pääsiäisruoka.

2. Ei ole oikeastaan väliä, sillä jos hyvää tehdään niin kumpikin käy.

3. En erityisemmin. Jos sellainen tarjoillaan niin siinä tapauksessa.

4. Liikuntaa varmaan, ei sen enempää.

Hendry Heinrichs

Hendry Heinrichs. Hendry Heinrichs. Kuva: Kurt Hedborg

1. Ihan perussettiä eli mämmiä, mämmiä ja mämmiä.

2. Lammasta aion syödä perinteitä kunnioittaen.

3. Kyllä aion, ne ovat niin valloittavia.

4. Remontti on niin sanotusti menossa ja pääsiäinen menee työtä tehdessä.

Kurt Hedborg

Omakotitalon alakerrassa tulipalo Raisiossa

Noin 200-neliöisen omakotitalon alakerran makuuhuoneessa syttyi tulipalo lauantaina illalla Raisiossa Ailakkikujalla.

Sairaanhoitopiiri hakee uutta johtajaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) hallitus päätti, että avoinna oleva sairaanhoitopiirin johtajan virka julistetaan haettavaksi. Tavoitteena on, että hallitus voisi tehdä esityksen valittavasta henkilöstä valtuuston 26. marraskuuta pidettävään kokoukseen. Virka vapautui, kun sitä kolme vuotta hoitanut Leena Setälä siirtyi sairaanhoitopiirin strategiajohtajaksi 16. kesäkuuta alkaen. Viransijaisena on Göran Honga .

Tuliko heti kiire?

Palasitko lomalta, ja heti tuli kiire? Jason Friedin ja David Heinemeier Hansonin Kesytä töiden hullunmylly pureutuu nykypäivän stressaavaan työkulttuuriin. Kirja tarjoaa runsaasti konkreettisia ideoita, miten työt saa tehtyä keskeytyksettä ja riittävän hyvin. Usein kiire ja stressi ovat itseaiheutettuja, joskus kyse on työpaikan kiirettä lisäävästä ilmapiiristä.

Kirjanpidon eriyttämisvelvollisuus voimaan vuoden 2020 alusta

Kilpailulakiin on lisätty uusi säännös, jonka perusteella julkisyhteisön on 1.1.2020 alkaen eriytettävä kilpailutilanteessa markkinoilla harjoittamansa taloudellinen toiminta kirjanpidossaan. Säännös ehkäisee kilpailuneutraliteettiongelmien syntymistä. Samalla se tehostaa kilpailuneutraliteetin valvontaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston saadessa luotettavaa kirjanpitoon perustuvaa ja tilintarkastuksen piiriin kuuluvaa tietoa selvityksiään varten.

Kävelyn tauottaminen ja hidastaminen voi auttaa ikääntynyttä jatkamaan ulkona liikkumista

Kävelyn mukauttaminen toimintakyvyn heikentyessä esimerkiksi kävelyn tauottamisella, liikkumalla hitaammin tai käyttämällä apuvälineitä tukee iäkkäiden ihmisten ulkona liikkumista. Tämä näkyy laajempana elinpiirinä ja tyytyväisyytenä ulkona liikkumisen mahdollisuuksiin. Tulokset kävivät ilmi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyssä tutkimuksessa.

Kuningatarten ja katunaisten juoma

Paula Hottin Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma (Avain) kertoo ginin tarinan aina juoman alkulähteiltä moderneihin artesaanitislaamoihin. Teos tarjoaa lukijalle historiallisen ginimatkan; sivuilla vieraillaan keskiaikaisissa munkkiluostareissa, Pariisin alkemistien kammioissa, Hollannin Kauppakomppanian ruumissa ja 1700-luvun alun Lontoossa, jossa gini oli leipääkin halvempaa.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi kesäkuussa 4,5 prosenttia

Teollisuuden (BCD) työpäiväkorjatun liikevaihdon vuosimuutos, %, (TOL 2008).

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 4,5 prosenttia edellisvuodesta. Teollisuuden päätoimialoista työpäiväkorjatun liikevaihdon kasvu oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 33,3 prosenttia. Myös teollisuuden (TOL BCD) kausitasoitettu liikevaihto kasvoi hieman, kasvua oli 0,4 prosenttia toukokuuhun verrattuna.

Suomalaislasten kuukausirahat ovat Pohjoismaiden korkeimmat, ruotsalaislapset saavat vähiten

Suomalaislapset saavat viikkorahaa keskimäärin 6,35 euroa viikossa, eli noin 27,6 euroa kuukaudessa. Heikoimmat kuukausirahat ovat Ruotsissa.

Mielenilmaisut aiheuttavat pysäytyksiä liikenteessä keskustan alueella sunnuntaina

Turun keskustan alueella järjestetään kaksi mielenilmaisua sunnuntaina. Mielenilmaisuihin liittyvät myös paraatit ja niiden edetessä saattaa aiheutua hetkellisiä pysäytyksiä liikenteelle.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TPS:n salibandymiehiä maajoukkuetehtäviin

Lauri Stenfors valittiin maajoukkueeseen.

TPS Salibandyn Mikko Hautaniemi sekä Lauri Stenfors on valittu 7. syyskuuta Ruotsin Alingsåsissa pelattavaan Ruotsi-maaotteluun. Mukana on sekä viime MM-kisoista että kesän leirityksistä tuttu ryhmä.

Futisstudio: Turkulaisjoukkueet puolivälin krouvissa

Juuso Hämäläinen.

Aamusten ja EOM-jalkapallolehden yhteistuotantona toteuttu jalkapallomakasiini pureutuu FC Interin ja TPS:n kuluvaan kauteen. Interin tilannetta valottaa puolustaja Juuso Hämäläinen ja TPS:n osalta laitalinkki Mika Ääritalo . Asiantuntijana on tuttuun tapaan Pauno Kymäläinen ja toimittajana Kimmo Muttilainen .

Paroni-Saarisesta kansainvälinen draamasarja

Suomalaisen ratamoottoripyöräilylegenda Jarno Saarisen tarinasta on suunnitteilla kansainvälinen draamasarja. Saarinen oli ensimmäinen suomalainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari voitettuaan 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.