Status Quo Tribute luottaa fyysiseen energiaan

Toni Lehtonen (vasemmalla) ja Sami Arojoki laskeskelevat soittaneensa Status Quon musiikkia yhdessä jo 1990-luvun puolivälissä. Aluksi Status Quo -biisit olivat osa muiden bändien keikkaohjelmistoa, mutta sitten päätettiin perustaa kokonaan Status Quon musiikille omistettu tribuuttibändi. Toni Lehtonen (vasemmalla) ja Sami Arojoki laskeskelevat soittaneensa Status Quon musiikkia yhdessä jo 1990-luvun puolivälissä. Aluksi Status Quo -biisit olivat osa muiden bändien keikkaohjelmistoa, mutta sitten päätettiin perustaa kokonaan Status Quon musiikille omistettu tribuuttibändi. Kuva: Ilkka Lappi

Jo 1960-luvulla perustettu brittibändi Status Quo on ollut maailmalla kova sana jo vuosikymmenten ajan, mutta Suomessa bändi on jäänyt verrattain vähälle huomiolle. In the Army Now ja Whatever You Want ovat tuttuja biisejä, mutta bändi hittien takana on jäänyt vaille valtavirran valokeilaa.

Siitä huolimatta turkulainen Status Quo -tribuuttibändi Status Quo Tribute on 1990-luvun lopun lopulta lähtien vienyt ränttätänttärokin sanomaa eteenpäin. Suomen tiettävästi ainoa toiminnassa oleva Status Quo -tribuuttibändi viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan.

– Se on ollut itselleni yksi merkittävä syy bändiin, että on saanut tehdä Status Quon musiikkia tunnetummaksi. Biisit ovat hienoja ja yleisö on aina ottanut ne hyvin vastaan, vaikka eivät olekaan välttämättä tienneet biisejä. Joskus keikoilla biisejä on luultu meidän omiksemme, Toni Lehtonen toteaa.

Tällä hetkellä viisihenkiseen kokoonpanoon kuuluu Lehtosen lisäksi bändin primus motor Sami Arojoki, Pete Kilpi, Jakke Aho ja Jussi Heiskanen.

Vaikka Status Quon biisit pohjimmiltaan ovat yksinkertaisia, niiden soittaminen kunnialla ei ole niin yksinkertaista kuin sointumäärän perusteella voisi luulla.

– Status Quon biisien soittaminen on aika fyysinen juttu. Se on sellaista kitararunttaamista, joka kuitenkin eroaa tosi paljon esimerkiksi metallista. Quon soittamisessa tarvitaan fysiikkaa. Jos niitä biisejä vetää sunnuntaifiiliksellä, hommasta katoaa koko juju, Sami Arojoki analysoi.

Hän löysi Status Quon musiikin 1990-luvun alussa.

– Sain yhdeltä kaverilta lainaksi Status Quon keikan VHS-kasetilla. Ihastuin siihen meininkiin. Siinä musiikissa ei ollut mitään sanomaa vaan se oli puhdasta hauskanpitoa ja yleisössä oli hirveä meininki. Se oli jotenkin kauhean viehättävää, Arojoki muistelee.

Vaikka Suomessa Status Quon maine on jäänyt suhteellisen pienen piirin jutuksi, on bändi poikennut tasaisin väliajoin Suomessa keikkailemassa. Maailmalla Status Quo on isompi juttu ja myös Status Quo -tribuuttibändejä on tarjolla runsaasti. Myös turkulaiset ovat käyneet soittamassa maailmalla Status Quo -faneille.

20-vuotisjuhlavuonna myös muutaman vuoden hengissä ollut, vahingossa syntynyt, pääsiäiskeikkaperinne saa jatkoa. Lankalauantaina bändi keikkailee Sauvon Bar Mansikassa ja pääsiäissunnuntaina suunnaksi otetaan Turun Apollo.

Vaikka monet tribuuttibändit ovatkin keikoilla toisinaan keskittyneet jonkin klassikkolevyn soittamiseen, ainakin toistaiseksi Status Quo Tribute on keikoillaan tarjonnut läpileikkauksen Status Quon tuotannosta.

– Jonkun tietyn soittaminen ei ehkä Suomessa toimisi. Ulkomailla jotkut bändit ovat soittaneetkin levyjä kokonaan, mutta itse ajattelen, että tietyt hittibiisit on hyvä olla mukana, jotta keikasta tulee toimiva. Me pyrimme sellaiseen samankaltaiseen asenteeseen kuin Status Quo, eli tarkoitus on tarjota yleisölle hauskanpitoa, Arojoki toteaa.

Ilkka Lappi

Valinnanvapaus olisi pelastanut Karinakodin

Karinakodin lakkautuspäätös puhuttaa.

Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön Karinakodissa loppuu laitosmuotoinen yksityinen saattohoito vähäisen käytön johdosta.

Sesonkikalat siivittävät kalakauppaa

Sesonkikalat ovat siivittäneet myös palvelutiskien kalamyyntiä S-ryhmässä.

Tuorekalan myynti on kasvanut S-ryhmässä ennätystahtia sekä kalatiskillä että pakatun kalan osalta. Koko kalatuoteryhmän myyntimäärä on kasvanut 20 prosenttia, ja valintapakatun tuorekalan myynnin kasvu lähentelee peräti 40 prosenttia.

Lounais-Suomessa ja Hämeessä kuivaa

Lounais-Suomessa ja Hämeessä kevät on ollut vähäsateinen. Suuret luonnontilaiset järvet laskivat jo viime vuoden kuivan kesän myötä tavanomaista alemmaksi, joten vesitilanne jatkuu etenkin Mallasvedellä ja Längelmävedellä sekä Hauhon reitillä edelleen kuivana.

Eturauhassyövän merkkiaine PSA aktivoi syövän leviämiseen osallistuvia veri- ja imusuonikasvutekijöitä

Eturauhassyövän merkkiaine PSA on yksi niistä piiskureista, jotka aktivoivat syövän leviämiseen osallistuvia veri- ja imusuonikasvutekijöitä, paljastaa uusi tutkimus.

Turun seutukunnan työttömyysaste laskenut lähes Helsingin seutukunnan tasolle

Turun seutukunnan työttömyysaste oli huhtikuussa vain 0,4 prosenttiyksikköä Helsingin seutukuntaa korkeampi. Työttömyyden nopea lasku jatkui Turussa ja Turun seutukunnassa edelleen huhtikuussa 2019.

Turun vilkkaimmilla rannoilla rantavalvojat kesäkaudella

Saaronniemen rannalla on valvontaa jokaisena päivänä 3.6.–11.8. kello 11–18, myös juhannuksena.

Rantavalvojat valvovat turvallisuutta Turun vilkkaimmilla uimarannoilla tänäkin kesänä. Rantavalvojat työskentelevät Ispoisten ja Ekvallan rannoilla joka päivä 3.6.–11.8. kello 11–18 lukuun ottamatta päivittäistä lounasaikaa kello 13.30–14. Juhannusaattona ja -päivänä 21.–22. kesäkuuta ei Ispoisissa ja Ekvallassa ole rantavalvontaa.

C21-kaupunginjohtajat: Sosiaali- ja terveydenhuolto uudistuu nopeimmin kuntapohjaisesti

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa tulee uudistaa nopeasti, kuntapohjaisesti ja kaikki voimavarat tulee keskittää palveluiden, ei hallinnon kehittämiseen. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat ovat huolissaan tulevan hallituksen kaavailuista jatkaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista maakuntamalliin pohjautuen.

Kaupungin ytimeen rakentuvat uudiskohteet kiinnostavat Turussa asunnonostajia

Kupittaan Momentumin valmistumisen myötä asuinalue on valmis.

Asuinkäyttöön sopivat keskustatontit ovat Turussa harvassa. Auratum Asunnot rakennuttaa Turun keskustaan ja Kupittaan alueelle parhaillaan useampia uudiskohteita, joille on saatu tilaa purkamalla vanhaa rakennuskantaa.

Junnila: 5G-verkkojen rakentamisessa huomioitava kansallinen turvallisuus

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen Suomen 5G-verkkojen turvallisuudesta kiinalaisvalmistaja Huaweihin liitettyjen tietoturvauhkien vuoksi. Suomessa Huawei on merkittävässä asemassa Elisan 5G-verkon toteuttamisessa.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!