Status Quo Tribute luottaa fyysiseen energiaan

Toni Lehtonen (vasemmalla) ja Sami Arojoki laskeskelevat soittaneensa Status Quon musiikkia yhdessä jo 1990-luvun puolivälissä. Aluksi Status Quo -biisit olivat osa muiden bändien keikkaohjelmistoa, mutta sitten päätettiin perustaa kokonaan Status Quon musiikille omistettu tribuuttibändi. Toni Lehtonen (vasemmalla) ja Sami Arojoki laskeskelevat soittaneensa Status Quon musiikkia yhdessä jo 1990-luvun puolivälissä. Aluksi Status Quo -biisit olivat osa muiden bändien keikkaohjelmistoa, mutta sitten päätettiin perustaa kokonaan Status Quon musiikille omistettu tribuuttibändi. Kuva: Ilkka Lappi

Jo 1960-luvulla perustettu brittibändi Status Quo on ollut maailmalla kova sana jo vuosikymmenten ajan, mutta Suomessa bändi on jäänyt verrattain vähälle huomiolle. In the Army Now ja Whatever You Want ovat tuttuja biisejä, mutta bändi hittien takana on jäänyt vaille valtavirran valokeilaa.

Siitä huolimatta turkulainen Status Quo -tribuuttibändi Status Quo Tribute on 1990-luvun lopun lopulta lähtien vienyt ränttätänttärokin sanomaa eteenpäin. Suomen tiettävästi ainoa toiminnassa oleva Status Quo -tribuuttibändi viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan.

– Se on ollut itselleni yksi merkittävä syy bändiin, että on saanut tehdä Status Quon musiikkia tunnetummaksi. Biisit ovat hienoja ja yleisö on aina ottanut ne hyvin vastaan, vaikka eivät olekaan välttämättä tienneet biisejä. Joskus keikoilla biisejä on luultu meidän omiksemme, Toni Lehtonen toteaa.

Tällä hetkellä viisihenkiseen kokoonpanoon kuuluu Lehtosen lisäksi bändin primus motor Sami Arojoki, Pete Kilpi, Jakke Aho ja Jussi Heiskanen.

Vaikka Status Quon biisit pohjimmiltaan ovat yksinkertaisia, niiden soittaminen kunnialla ei ole niin yksinkertaista kuin sointumäärän perusteella voisi luulla.

– Status Quon biisien soittaminen on aika fyysinen juttu. Se on sellaista kitararunttaamista, joka kuitenkin eroaa tosi paljon esimerkiksi metallista. Quon soittamisessa tarvitaan fysiikkaa. Jos niitä biisejä vetää sunnuntaifiiliksellä, hommasta katoaa koko juju, Sami Arojoki analysoi.

Hän löysi Status Quon musiikin 1990-luvun alussa.

– Sain yhdeltä kaverilta lainaksi Status Quon keikan VHS-kasetilla. Ihastuin siihen meininkiin. Siinä musiikissa ei ollut mitään sanomaa vaan se oli puhdasta hauskanpitoa ja yleisössä oli hirveä meininki. Se oli jotenkin kauhean viehättävää, Arojoki muistelee.

Vaikka Suomessa Status Quon maine on jäänyt suhteellisen pienen piirin jutuksi, on bändi poikennut tasaisin väliajoin Suomessa keikkailemassa. Maailmalla Status Quo on isompi juttu ja myös Status Quo -tribuuttibändejä on tarjolla runsaasti. Myös turkulaiset ovat käyneet soittamassa maailmalla Status Quo -faneille.

20-vuotisjuhlavuonna myös muutaman vuoden hengissä ollut, vahingossa syntynyt, pääsiäiskeikkaperinne saa jatkoa. Lankalauantaina bändi keikkailee Sauvon Bar Mansikassa ja pääsiäissunnuntaina suunnaksi otetaan Turun Apollo.

Vaikka monet tribuuttibändit ovatkin keikoilla toisinaan keskittyneet jonkin klassikkolevyn soittamiseen, ainakin toistaiseksi Status Quo Tribute on keikoillaan tarjonnut läpileikkauksen Status Quon tuotannosta.

– Jonkun tietyn soittaminen ei ehkä Suomessa toimisi. Ulkomailla jotkut bändit ovat soittaneetkin levyjä kokonaan, mutta itse ajattelen, että tietyt hittibiisit on hyvä olla mukana, jotta keikasta tulee toimiva. Me pyrimme sellaiseen samankaltaiseen asenteeseen kuin Status Quo, eli tarkoitus on tarjota yleisölle hauskanpitoa, Arojoki toteaa.

Ilkka Lappi

Omakotitalon alakerrassa tulipalo Raisiossa

Noin 200-neliöisen omakotitalon alakerran makuuhuoneessa syttyi tulipalo lauantaina illalla Raisiossa Ailakkikujalla.

Sairaanhoitopiiri hakee uutta johtajaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) hallitus päätti, että avoinna oleva sairaanhoitopiirin johtajan virka julistetaan haettavaksi. Tavoitteena on, että hallitus voisi tehdä esityksen valittavasta henkilöstä valtuuston 26. marraskuuta pidettävään kokoukseen. Virka vapautui, kun sitä kolme vuotta hoitanut Leena Setälä siirtyi sairaanhoitopiirin strategiajohtajaksi 16. kesäkuuta alkaen. Viransijaisena on Göran Honga .

Tuliko heti kiire?

Palasitko lomalta, ja heti tuli kiire? Jason Friedin ja David Heinemeier Hansonin Kesytä töiden hullunmylly pureutuu nykypäivän stressaavaan työkulttuuriin. Kirja tarjoaa runsaasti konkreettisia ideoita, miten työt saa tehtyä keskeytyksettä ja riittävän hyvin. Usein kiire ja stressi ovat itseaiheutettuja, joskus kyse on työpaikan kiirettä lisäävästä ilmapiiristä.

Kirjanpidon eriyttämisvelvollisuus voimaan vuoden 2020 alusta

Kilpailulakiin on lisätty uusi säännös, jonka perusteella julkisyhteisön on 1.1.2020 alkaen eriytettävä kilpailutilanteessa markkinoilla harjoittamansa taloudellinen toiminta kirjanpidossaan. Säännös ehkäisee kilpailuneutraliteettiongelmien syntymistä. Samalla se tehostaa kilpailuneutraliteetin valvontaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston saadessa luotettavaa kirjanpitoon perustuvaa ja tilintarkastuksen piiriin kuuluvaa tietoa selvityksiään varten.

Kävelyn tauottaminen ja hidastaminen voi auttaa ikääntynyttä jatkamaan ulkona liikkumista

Kävelyn mukauttaminen toimintakyvyn heikentyessä esimerkiksi kävelyn tauottamisella, liikkumalla hitaammin tai käyttämällä apuvälineitä tukee iäkkäiden ihmisten ulkona liikkumista. Tämä näkyy laajempana elinpiirinä ja tyytyväisyytenä ulkona liikkumisen mahdollisuuksiin. Tulokset kävivät ilmi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyssä tutkimuksessa.

Kuningatarten ja katunaisten juoma

Paula Hottin Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma (Avain) kertoo ginin tarinan aina juoman alkulähteiltä moderneihin artesaanitislaamoihin. Teos tarjoaa lukijalle historiallisen ginimatkan; sivuilla vieraillaan keskiaikaisissa munkkiluostareissa, Pariisin alkemistien kammioissa, Hollannin Kauppakomppanian ruumissa ja 1700-luvun alun Lontoossa, jossa gini oli leipääkin halvempaa.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi kesäkuussa 4,5 prosenttia

Teollisuuden (BCD) työpäiväkorjatun liikevaihdon vuosimuutos, %, (TOL 2008).

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 4,5 prosenttia edellisvuodesta. Teollisuuden päätoimialoista työpäiväkorjatun liikevaihdon kasvu oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 33,3 prosenttia. Myös teollisuuden (TOL BCD) kausitasoitettu liikevaihto kasvoi hieman, kasvua oli 0,4 prosenttia toukokuuhun verrattuna.

Suomalaislasten kuukausirahat ovat Pohjoismaiden korkeimmat, ruotsalaislapset saavat vähiten

Suomalaislapset saavat viikkorahaa keskimäärin 6,35 euroa viikossa, eli noin 27,6 euroa kuukaudessa. Heikoimmat kuukausirahat ovat Ruotsissa.

Mielenilmaisut aiheuttavat pysäytyksiä liikenteessä keskustan alueella sunnuntaina

Turun keskustan alueella järjestetään kaksi mielenilmaisua sunnuntaina. Mielenilmaisuihin liittyvät myös paraatit ja niiden edetessä saattaa aiheutua hetkellisiä pysäytyksiä liikenteelle.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TPS:n salibandymiehiä maajoukkuetehtäviin

Lauri Stenfors valittiin maajoukkueeseen.

TPS Salibandyn Mikko Hautaniemi sekä Lauri Stenfors on valittu 7. syyskuuta Ruotsin Alingsåsissa pelattavaan Ruotsi-maaotteluun. Mukana on sekä viime MM-kisoista että kesän leirityksistä tuttu ryhmä.

Futisstudio: Turkulaisjoukkueet puolivälin krouvissa

Juuso Hämäläinen.

Aamusten ja EOM-jalkapallolehden yhteistuotantona toteuttu jalkapallomakasiini pureutuu FC Interin ja TPS:n kuluvaan kauteen. Interin tilannetta valottaa puolustaja Juuso Hämäläinen ja TPS:n osalta laitalinkki Mika Ääritalo . Asiantuntijana on tuttuun tapaan Pauno Kymäläinen ja toimittajana Kimmo Muttilainen .

Paroni-Saarisesta kansainvälinen draamasarja

Suomalaisen ratamoottoripyöräilylegenda Jarno Saarisen tarinasta on suunnitteilla kansainvälinen draamasarja. Saarinen oli ensimmäinen suomalainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari voitettuaan 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.