Angry Birdsit vauhdittavat Silja Linen laivojen kesää

Rovio Entertainmentin Angry Birds -hahmot ovat näkyvästi mukana Silja Linen laivojen Summer Centereissä. Teineille on tiedossa pakopeli Helsinki–Tukholma-reitin laivoilla ja Grande Buffet -ravintolan lastenpöytä uudistuu lasten toiveiden mukaisesti.

Angry Birds -teemaiset leikkipaikat valmistuvat neljälle Silja Linen laivalle kesäkuun alkupuolella. Leikkipaikat toteutetaan laivojen kokoustiloihin Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä ja Galaxyllä, ja ne ovat auki elokuun puoliväliin asti.

– On hienoa saada rakastetut Angry Birds -hahmot kesän ajaksi seikkailemaan Silja Linen laivoille. Paikkasidonnainen viihde, kuten aktiviteettipuistot, on Rovion strategiassa tärkeä osa-alue. Olemmekin iloisia saadessamme uusia Angry Birds -aiheisia leikkipaikkoja myös Silja Linen laivoille. Tämä vuosi on Roviolle erittäin jännittävä Angry Birds 2 -elokuvan tullessa teattereihin elokuussa. Suunnittelemme tälle vuodella myös ainakin yhtä uutta pelilanseerausta ja Angry Birds juhlii kymmenvuotissyntymäpäiviään joulukuussa, kertoo Katri Chacona, Director Promotions Roviolta.

Uudistukset ovat osa Silja Linen FriendSHIP-konseptia. Lasten ikisuosikit eivät ole hävinneet mihinkään, mutta rinnalle on otettu täysin uutta tekemistä ja myös uusia pop up -kokeiluja.

– Kesäkuun alussa testataan kahden viikon ajan lasten ranneketta, jota asiakkaat ovat useasti toivoneet. Ranneke sisältää lapsen ikäryhmän mukaan kivoja tuotteita, juomia ja jätskiä rannekkeella hankittavaksi. Ranneke ostetaan etukäteen, ja sen hinta on kahden yön risteilyltä 15,90 euroa, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Silja Serenadella ja Silja Symphonylla voi kesäkuun alusta alkaen pelata pakopeliä, jonka pelikenttänä toimii koko laiva. Pakopeli on tarkoitettu erityisesti perheiden teineille, mutta soveltuu hyvin myös koko perheille ja aikuisillekin. Pelin on suunnitellut ja sen toteuttaa Insideout Productions.

– Kyseessä on uuden tason peli, joka fuusioi immersiivistä teatteria ja vuorovaikutteista teknologiaa. Pelaaja uppoaa virtuaalitodellisuuteen ja erilaisten pelillistämisen keinoin kokemus tulee olemaan ainutlaatuinen jollaista laivoilla ei ole ennen nähty, kertoo Agnes Kaszas, joka on Insideout Productionsin perustaja.

Buffet-ravintolan lastenpöytää on uudistettu yhdessä lapsien kanssa. Toiveiden pohjalta lihapullat muuttuvat luomuksi, tarjolle tulee pastaa ja jauhelihakastiketta, lasten pöytään lisätään vihreää naposteltavaa ja vegaanisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

– Buffet on lapselle paras mahdollinen paikka kokeilla jotain uutta, mutta siinä tarvitaan usein vanhempienkin apua. Lasten buffet-pöytään mahtuu vain rajallinen määrä ruokia, joten lastenkin kannattaa kiertää koko Grande Buffet -ravintolan tarjonta läpi. Vegaanisesta pöydästä saa poimittua vaikkapa kurkkua ja tomaattia, lämmintiskiltä kalaa ja jälkiruokapöydästä suklaamoussea, vinkkaa Silja Symphonyn keittiöpäällikkö Jyrki Tulkki.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kokoomus: Kurjenrahkan kansallispuiston rahoituksen voisi turvata vapaaehtoisilla lahjoituksilla

Kurjenrahka on suosittu ulkoilualue.

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä jätti kesäkuun kokouksessa aloitteen Kurjenrahkan ja muiden varsinaissuomalaisten retkeilykohteiden uudenlaisesta rahoitusmahdollisuudesta. Aloitteessa ehdotetaan, että vastaisuudessa retkeilijät voisivat osallistua puiston ylläpitoon pienin vapaaehtoisin lahjoituksin, esimerkiksi MobilePay -sovelluksen kautta. MobilePay on älypuhelinsovellus, jolla pienten rahasummien siirto käy vaivattomasti.

Tyksin pysäköintitilanne helpottuu merkittävästi elokuussa uuden pysäköintitalon avautuessa

Uusi T3-sairaalan yhteyteen rakennettava pysäköintitalo avautuu asiakkaille 1. elokuuta. Samassa yhteydessä vanhan pysäköintitalon P1-tasolla olevat henkilökunnalle merkityt paikat muutetaan asiakaspaikoiksi.

Vanhasta sohvasta tai muusta roinasta pääsee jatkossa helposti eroon uudella sovelluksella

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) on kesän ajan mukana kokeilemassa uutta sähköistä palvelua, jonka avulla sekä kuluttajat että yritykset löytävät jätteillensä sopivan noutopalvelun. RESELL-nimisen palvelun avulla voi tilata noudon kodin suurille jätteille, kuten esimerkiksi vanhoille kodinkoneille tai vaikkapa sohvalle.

Keskiaikamarkkinat muuttavat Vanhan Suurtorin ympäristön liikennejärjestelyjä

Keskiaikamarkkinat ja muut tapahtumat vetävät kymmeniätuhansia ihmisiä Turun keskustaan ensi viikonvaihteessa.

Keskiaikaisia markkinoita vietetään Turun Vanhan Suurtorin ympäristössä tällä viikolla 27.‒30. kesäkuuta. Tapahtuma aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyihin.

Kiinteistöliitto perää lakimuutosta Airbnb-majoituksen rajoittamiseen taloyhtiöissä

Asunto-osakeyhtiöt odottavat nykyistä selkeämpiä pelisääntöjä ja ohjeita lyhytaikaisen vuokrauksen ja majoitustoiminnan sallittavuuteen. Nykytilanne aiheuttaa epäselvyyttä ja kiistoja, kun taloyhtiöissä ei tiedetä, millaisilla ehdoilla majoitustoiminta yhtiössä tulee sallia, ja millä edellytyksillä siihen voidaan puuttua.

Itse tein, mutta säästinkö?

Vain joka toinen suomalainen on omasta mielestään taitava tee-se-itse-duunari. Siitä huolimatta suurin osa ei palkkaa ammattilaista, jos kotona täytyy korjailla, maalata tai huoltopestä paikkoja. Ei, vaikka varaa olisi. Hommiin ryhtyessään joka kolmas jättää ohjeet lukematta – miehistä puolet.

Konevikaiset työllistivät merivartiostoa juhannuksena

Kesän vilkkaat viikonloput ovat alkaneet vesillä.

Kesän vilkkaat viikonloput ovat alkaneet vesillä. Juhannuksen meripelastustehtävien teemana on Länsi-Suomen merivartioston toiminta-alueella ollut selkeästi konevikaisten ja ajelehtivien veneiden hinaukset.

Kadunrakennustyö aiheuttaa liikennejärjestelyjä Siilinkadulla Pansiossa marraskuun loppuun asti

Kadun saneeraus ja viemäri- ja vesijohtoyöt aiheuttavat poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä Pansiossa Siilinkadulla marraskuun loppuun saakka. Ajokaista kerrallaan suljetaan Valmetinkadun ja Päästäisenpolun välillä, mutta työn edetessä koko ajorata joudutaan sulkemaan Päästäisenpolun ja Laivateollisuudenkadun välillä.

Ruista kylvössä runsaasti, rypsiä ja rapsia niukalti

Rukiin kylvöala yli kaksinkertaistui.

Viime syksynä kylvettiin Suomen pelloille eniten ruista sitten vuoden 2000. Rukiin kylvöala yli kaksinkertaistui ja tulevana syksynä voidaan odottaa kotimaisen rukiin riittävän kotimaiseen kulutukseen.

Urheilu

Åboraakkeli: Kisaodotus jatkuu Turussa

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pääpelipaikka on Tampereelle rakentuva uusi suurhalli, joka valmistuu 2021.

U16-pojat Baltic Cupiin

U16-poikien maajoukkue matkaa juhannuksen jälkeisellä viikolla perinteiseen Baltic Cupiin, joka pelataan tänä vuonna Virossa 29. kesäkuuta–2. heinäkuuta. FC Interistä mukaan joukkueeseen on valittu 2003-syntyneet Tegra Mukuna ja Linus Rönnberg . Lisäksi varasijalle on nimetty Interin Jasper Yrjas . TPS:stä mukana on Onnipekka Pajula . Suomi kohtaa Baltic Cupissa Viron, Latvian ja Liettuan.

Jälkipeli: J-P Jalon selostajaura on kestänyt jo vuosikymmeniä

Nostalgiaa huokuvassa kuvassa Juha-Pekka Jalo on asettunut kasettimankkoineen samoille sijoille kuin vuonna 1985. Jalo tallensi silloin ennakkoluulottomasti selostusnäytteen Auran Aalloille. Tästä alkoi jo vuosikymmeniä kestänyt selostusura.

Näin ajatteli varmaan moni Kupittaan jalkapallo-otteluun saapunut katsoja vuonna 1985. Syystäkin. Turun Palloseuran kotiottelussa kentällä kirmasivat pikkuveljet Tomi ja Timo Jalo ja samanaikaisesti isoveli Juha-Pekka Jalo selosti ottelun kulkua kasettimankalle katsomossa yleisön keskellä istuen.

Mika Laurikainen Eerikkilään tekemään töitä suomalaisen jalkapallon eteen

Mika Laurikainen on innoissaan uudesta pestistä, jossa pääsee kontaktiin myös kansainvälisten seurojen kanssa.

Pitkän uran jalkapallon parissa tehnyt Mika Laurikainen odottaa innolla elokuun puoliväliä. Laurikainen aloittaa tuolloin Eerikkilän urheiluopiston jalkapallopalveluiden päällikkönä.

FC TPS:llä paljon pohdittavaa

TPS:n otteet parissa viime ottelussa ovat olleet heikkoja.

Kaiken piti olla kunnossa FC TPS:n leirissä. Pelillisiä pulmakohtia oli, mutta pisteitä tuli tasaiseen tahtiin ja sarjasijoitus jalkapallon Ykkösessä toinen ja sarjakärki Haka vain pienen hajuraon päässä.

Turun seudun joukkueille koripallon sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.