Taide löysi nettikauppaan

Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Kuva: Marianne Rovio

Tekijät ja ostajat kohtaavat taidenettikauppa Taikossa

Turkulaiset Pia ja Patrik Edman haluavat helpottaa taiteen ostamisen sekä tarjota taiteilijalle mahdollisuuden myydä taidettaan netin välityksellä. Idea alkoi kehittyä heidän asuessaan Kööpenhaminassa, ja he huomasivat kuinka vaikea aitoja taideteoksia oli ostaa netissä. He halusivat ostaa tanskalaisen taitelijan teoksen netissä, mutta sellaisia ei ollut kaupan muuta kuin kangasprintteinä.

– Törmäsimme myöhemmin Suomessa samaan ongelmaan. Teimme PR- ja viestintäyrityksemme kautta nettisivuja eräälle helsinkiläiselle taiteilijalle. Hänellä oli todella paljon tauluja varastoissaan, mutta hän ei osannut myydä niitä. Monen taiteilijan kohdalla on itse asiassa sama ongelma, omaa sieluntyötään on vaikea myydä, ja mielellään sitä keskittyisi vain taiteen tekemiseen. On helpompi jättää myynti ammattilaisille. Tosin galleriavuokraukset tulevat usein myös hintavaksi, joten halusimme kehittää heille mahdollisen tavan myydä taidetta nettitaidekaupan myötä, koska sellaista ei ollut vielä olemassa tällaisena yhtenäisenä sivustona, kertoo Patrik Edman.

Näin syntyi Taiko vuonna 2016, joka tulee sanoista taide sekä ruotsinkielisestä sanasta konst. Sivustolla on myynnissä noin 550 taitelijan taideteoksia yhteensä noin 7 000.

– Taiko on japanilainen rumpu, ja sitä juuri haluamme tehdä rummuttaa taiteen puolesta ja tehdä siitä helppoa sekä ostajille että taiteilijoille itselleen. Tämän kautta heille ei tule muita kuluja kuin välityspalkkio myynnistä. Olemme luoneet markkinapaikan, jossa taitelija ja ostaja kohtaa. Se toimii samalla tavalla kun Nettiauto. Sivusto kokoaa ostajan ja myyjän saman katon alle, Patrik Edman lisää.

– Ostajan taas on puolestaan helppoa katsella tauluja netistä kotisohvalta tai vaikka bussissa istuessa, sanoo Pia Edman.

Pia Edman kertoo taidenettikauppa, että Taikon pyörittäminen on kokopäivätyö. Hänen mielestään se on myös sydämen asialla toimimista, koska tätä kautta he pystyvät edesauttamaan myös käsillä työtään tekevien taitelijoiden elämää.

– On hienoa, että voi auttaa taitelijoita tekemään myynnistä helpompaa, sillä näin he voivat saada helpommin elantoa. Myös ostajat ovat olleet tyytyväisiä, sillä he ovat lähettäneet kuvia ostamistaan tauluista omissa kodeissaan. Nykyään myös nuoret ovat alkaneet ostaa enemmän taidetta, koska moni haluaa kunnioittaa käsin tehtyä ja kestävää kehitystä. Yrityksiin hankitaan taidetta, koska erityisesti nuoret yritykset haluavat luoda viihtyisiä tiloja rekrytoinnin helpottamiseksi.

Edmanit tutustuivat aikoinaan Suomen Tietotoimiston vuosijuhlissa vuonna 2003, jossa he kumpikin olivat töissä toimittajina. Sen jälkeen he menivät vuoden päästä kihloihin ja siitä vuoden kuluttua naimisiin. Nyt heillä on myös kaksi poikaa. Heillä on ollut yhdessä myös PR- ja viestintäyritys ja Taikoa he pyörittävät yrityksensä Demosarte Oy:n myötä.

Marianne Rovio

Street Food Fiesta Turkuun kesäkuun lopulla

Katuruokafestivaali Street Food Fiesta saapuu Turkuun juhannuksen jälkeen. Street Food Fiestaa vietetään Itäisellä rantakadulla 27.–30. kesäkuuta.

Autoilijat haluavat edullisia mutta laadukkaita renkaita

Rengasmarkkinoilla on ollut erityisen kova kysyntä tänä keväänä. Kysyntä on painottunut korkealaatuisiin mutta edullisiin renkaisiin.

Aluehallintoviraston rahanpesun valvontarekisteri käyttöön heinäkuussa

Aluehallintoviraston valvomien yritysten ja yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee hakeutua uuteen rahanpesun valvontarekisteriin. Rekisteriin voi hakeutua 24. kesäkuuta alkaen sähköisellä lomakkeella.

Ateljeesäätiön taiteilijat esittäytyvät Logomon Teatrossa

Logomossa työskentelevien taiteilijoiden töitä on esillä kesällä.

Logmon luovan talouden keskuksessa työskentelee suuri joukko kuvataiteilijoita, jotka nyt esittelevät uusimpia töitään Logomon kesänäyttelyssä Logmo Artists . Näyttely avautuu 18. kesäkuuta ja kestää 11. elokuuta saakka.

Saaristomerellä kerätään romua ja vaarallisia jätteitä heinäkuun alussa

Saaristossa kerätään romua kesällä.

Lounais-Suomen Jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät perinteisen saariston romunkeräyksen 1.–4. heinäkuuta. Huoltoalus M/S Roope poimii Paraisten ja Naantalin saarikohteista kyytiinsä asukkaiden ja mökkiläisten siivoamaa metalli- ja sähkölaiteromua, vaarallisia jätteitä sekä rakennus- ja siivousjätettä.

TurvaSiipi-yhteistyöhankkeessa kehitetään hoitotyötä ja työturvallisuutta psykiatrisilla osastoilla

Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian toimiala kehittävät TurvaSiipi-mallia vaativien potilaiden hoitoon psykiatrian osastoilla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uuteen psykiatriseen sairaalaan suunniteltavat ja rakentuvat TurvaSiipi-tilat tuovat vaativien potilaiden hoitoon uuden lähestymistavan, jossa potilasta hoidetaan tiiviissä vuorovaikutuksessa rauhallisessa tilassa hoitajan läsnäollessa.

Föli liikennöi läpi juhannuksen

Juhannusaattona, perjantaina 21. kesäkuuta Föli-bussit kulkevat koko päivän ajan lauantaiaikatauluin. Myös yölinjat liikennöivät normaalisti.

Juhannusviikko tietää Alkolle piikkiä myyntiin

Juhannuksena Alkon myynti kasvaa noin 55 %. Viime vuoden ja tämän alkuvuoden suurin hitti on roseeviinit, joita nautitaan nyt muulloinkin kuin laiturinnokassa tai piknikillä. Juhannus tuo roseeviineille yli 60 %:n myynnin kasvun. Puna- ja valkoviinien kysyntä kasvaa noin 40 % ja kuohuviinien 72 %. Kuohuviineistä Prosecco ja kuohuviineistä valmistettavat erilaiset drinkit ovat erityisesti nostaneet suosiotaan.

Kakskerran Suvi soi 2019 -konsertit alkavat

Kakskerran kesäiset konsertit pyörähtävät jälleen käyntiin ensi sunnuntaina Kakskerran kirkossa.

Urheilu

HC TPS:n kausi alkaa kotona Ässiä vastaan

HC TPS aloittaa ensi syksynä Liigan lauantaina 14. syyskuuta. Tuolloin TPS saa Turkuhallissa vastaansa Ässät.

Åboraakkeli: Kahden kauppa?

Jalkapallon Ykköstä on ehditty pelata vajaa kolmannes, mutta jo nyt näyttää siltä, että kärkitaistosta on tulossa kahden kauppa. Haka ja TPS ovat erottumasta muusta ryhmästä.

Jälkipeli: Ilmojen halki käy laskuvarjohyppääjän tie

Tandemhyppy on nopein tapa kokea laskuvarjohypyn huumaa. Ville Pulkkinen (vas.) pääsi polttareidensa kunniaksi hyppäämään taivaalta alas. Turun Laskuvarjourheilijoiden hyppymestari Matti Pahikkala huolehti käytännön järjestelyistä ja turvallisuudesta. Ilo oli yhteinen, kun elämys oli täydellinen.

Mieli tyhjenee kaikesta muusta. Hyppääjä elää vain siinä hetkessä. Näin kuvaa laskuvarjohyppääjä Niko Kiviniemi harrastustaan. Laskeutuminen ilmojen halki koukuttaa nopeasti.

Maalikuningas Heikki Suhosen tarina kirjaksi elokuussa – luvassa paljastus kohuttujen TPS-potkujen syistä

Heikki Suhosesta kertova kirja ilmestyy 15. elokuuta.

Iso pala turkulaista urheiluhistoriaa lyödään elokuussa koviin kansiin, kun jalkapallolegenda Heikki Suhosesta kertova Super-Hessu – Maalikuningas ilmestyy.

Otteluanalyysi: MuSa hyödynsi TPS:n virheet

Voittomaalin tehneellä Taiki Kagayamalla oli syytä hymyyn pelin jälkeen.

TPS kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun MuSa kävi hakemassa pisteet Kupittaan perjantai-illasta. Porilaiset eivät esittäneet säkenöivää pelaamista, mutta käyttivät paikkansa tehokkaasti ja puolustivat uhrautuvasti. Palloseura esiintyi kotiyleisön edessä hengettömästi, mikä jättää paljon pohdittavaa jatkoon.

FC TPS kunnioittaa Wahlstenin muistoa

Juhani Wahlsten menehtyi maanantaina 81 vuoden iässä.

FC TPS kunnioittaa perjantain kotiottelussaan 14. kesäkuuta Juhani "Juuso" Wahlstenin muistoa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.