Keikalla: Liukuvien kitaroiden juhlaa

Ben Granfelt (etualalla) johti karismallaan kolmen huippukitaristin ilonpitoa. Ben Granfelt (etualalla) johti karismallaan kolmen huippukitaristin ilonpitoa. Kuva: Ilkka Lappi

Perinteisesti soittajat ovat käyneet katsomassa toisten soittajien keikkoja.

Nuorten keskuudessa kitara ei enää 2010-luvulla ole ollut ensisijainen soitin, johon tarttua.

Kummankin usein kuullun toteamuksen pystyi myös toteamaan perjantai-illan Beetroot-klubilla Turun Apollossa, jossa vieraili Guitars, Guitars and More Guitars -kokoonpano. Ben Granfeltin, Muddy Mannisen ja Jarmo Nikun kitarakopla vahvistettuna Miri Miettisellä ja Masa Maijasella veti paikalle lukuisia Turussa vaikuttavia soittajia Doug Blairista lähtien, mutta yleisön keski-ikä oli melko lähellä lavan keski-ikää.

Yleisön (tai lavalla olijoiden) ikärakenne ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että perjantaina Apollossa kuultiin suunnilleen kovinta kitararokkia, mitä näillä leveysasteilla on ylipäänsä mahdollista kuulla. Granfeltin, Nikun ja Mannisen soittotaito on äärimmäisen kovaa luokkaa ja kun koko bändi vielä tuntee toisensa vuosikymmenten ja lukuisten kokoonpanojen ajalta, yhteissoitto toimi myös.

Bändillä näytti myös olevan hauskaa lavalla. Kuvaavaa on, että lavan reunan itselleen valloittanut Nikku lopetti pariin otteeseen tyystin soittamisen ja nautti vain Granfeltin ja Mannisen yhteissoitosta naureskellen ja päätään pyöritellen.

Kokoonpanon setti koostui kolmen kitaristin omista sävellyksistä sekä lainamateriaalista. Cover-osastoa edustivat muun muassa Breadin Guitar Man ja Gerry Raffertyn Baker Street. Vaikka osa kolmikon omista biiseistä on tuorempaa sävellystyötä, keikan voi luonnehtia vaivatta 1970-lukulaisen rockin ja bluesrockin juhlaksi.

Eniten setissä oli Granfeltin säveltämiä biisejä ja Guitars, Guitars and More Guitars -projektin alkuun panevalle voimalle lankesi myös pääasiallisen laulajan rooli. Hän antoi myös kitaransa puhua, mutta myös Manninen ja Nikku saivat tilaa. Roolit lavalla olivat hyvin luontaiset, vaikutti siltä, ettei niitä hirveästi tarvinnut etukäteen sopia.

Kolmen kitaristin koplan kiertue jatkuu keväällä muutaman keikan verran ja myöhemmin enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Säännöllisyyttä haittaavat kolmikon muut projektit ja se, että Manninen asuu pääasiassa Englannissa.

Toivottavasti kokoonpanon keikoille eksyisi jossain päin Suomea myös joku 2000-luvulla syntynyt. Granfeltin, Mannisen ja Nikun näkeminen lavalla saattaisi vaikka innostaa jotain nuorta tarttumaan kitaraan. Toivossa on hyvä elää, sillä toistaiseksi julkistettuihin keikkoihin mahtuu pari ikärajatontakin esiintymistä.

Ilkka Lappi

Julkisivutyö haittaa liikennettä Kalevantiellä

Julkisivuasennustyö Kalevantiellä sulkee ajokaistoja Kalevantien ja Savitehtaankadun risteyksessä tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina. Kalevantieltä suljetaan oikeanpuoleinen Kupittaan suuntaan ajavien ajokaista ja Savitehtaankadulta oikealle, Tykistökadulle, kääntyvien ajokaista. Tykistökadulta vasemmalle, Savitehtaankadulle, kääntyvien ajokaista on edelleen myös suljettuna.

Nostotyö sulkee kaistan Eerikinkadulla

Nostotyö sulkee toisen ajokaistan Eerikinkatu 13 kohdalta, keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kello 21.30–6 välisenä aikana. Ainoastaan yksi ajokaista käytössä. Kevytliikenne ohjataan kadun toiselle puolen. Paikalla liikenteenohjaajat.

Pakina: Ei pyykkituvan jälkipuheille

Taloyhtiöiden asioista jaksetaan kerta toisensa jälkeen napista pyykkituvissa, äristä keskustelufoorumeilla ja turista tuttujen kesken. Tämä on jännittävää. Tämä on äärimmäisen jännittävää etenkin siksi, ettei esimerkiksi kevätkokouksiin juuri jakseta raahautua.

Petri Virtanen sosiaali- ja terveyshallintotieteen osa-aikaiseksi professoriksi Vaasan yliopistoon

Petri Virtanen.

VTT, dosentti Petri Virtanen on nimitetty osa-aikaiseksi sosiaali- ja terveyshallintotieteen professoriksi Vaasan yliopistoon ajalle 1.8.2019–31.7.2021. Kyseessä on tutkimuspainotteinen tehtävä. Virtanen toimii parhaillaan eduskunnan alaisen Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan toimitusjohtajana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

Heinien siitepölymäärät runsaita etelässä

Koivun kukinta heikentyy Keski-Lapissa ja jatkuu Pohjois-Lapissa, mutta siitepölyä kulkeutuu myös etelämmäksi. Koivun siitepölymäärät ilmassa ovat enimmäkseen kohtalaisia Lapissa. Vähäisiä määriä koivun siitepölyä voi kulkeutua pohjoisesta maan keskiosiin saakka.

Riittämättömän liikunnan haastetta ei ratkaista yksin

Vain viidesosa aikuisista ja kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Liikunta ajatellaan usein erillisenä elämänalueena, jota erityisesti lähdetään harrastamaan. Liian vähäinen liikkuminen vaikuttaa niin yksilöiden hyvinvointiin ja elämänlaatuun kuin laaja-alaisesti yhteiskunnan eri sektoreilla, esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin, työkykyyn ja sotilaallisen valmiuden suorituskykyyn.

Monikulttuurisuusneuvosto hakee uusia ehdokkaita

Turun kaupunki hakee järjestöjäseniä monikulttuurisuusneuvostoon. Neuvoston tarkoituksena on toimia maahanmuuttajien edustajana ja edistää maahanmuuttajien sekä viranomaisten välistä yhteistyötä. Neuvosto tarkastelee asioita maahanmuuttajanäkökulmasta Turun alueella muun muassa antamalla lausuntoja ja tekemällä aloitteita sekä tiivistä yhteistyötä muiden Turun vaikuttajaryhmien kanssa.

Heidi Hirvonen HKScan-konsernin viestintäjohtajaksi

Heidi Hirvonen on nimitetty HKScan-konsernin viestintäjohtajaksi. Hirvonen on tehnyt pitkän uran Raisio-konsernissa, jossa hän on vastannut konserniviestinnästä viimeiset 12 vuotta.

Urheilu

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Inter näkyvästi esillä toukokuun tähdistössä

Jose Riveiro ja Mika Ojala.

Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen on valittu Interistä Filip Valencic ja Mika Ojala . Lisäksi kuukauden valmentajaksi on valittu Jose Riveiro . Veikkausliigan maalipörssiä johtava Valencic valittiin myös toukokuun parhaaksi pelaajaksi.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.