Nauti kesästä päiväretkillä Turun lähistön saarilla

Pähkinäisten saarella voi yöpyä sisätiloissakin. Pähkinäisten saarella voi yöpyä sisätiloissakin. Kuva: Marttiina Sairanen

Kesäinen meri ja Turun saaret ovat yksi hyvä tapa nauttia kesästä ja merestä lähimatkailun merkeissä. Turkuun kuuluu useita saaria kuten Hirvensalo, Ruissalo, Kakskerta ja Satava, jotka ovat suurimmat Turun saaret. Kesällä saarimatkailua kannattaa lähteä kokeilemaan myös hieman pidemmälle ja jo tunnin vesibussimatkan päästä löytyy Vepsän saari, joka on helppo retkikohde.

Turun saarista kauimpana rannikosta sijaitsee Pähkinäinen, joka on varsinainen luonnonystävien paratiisi, ja sieltä voi bongata metsäomenapuita ja pikkuapollon. Pähkinäiseen pääsee Rymättylän Haapalasta ilmaisella yhteisaluksella Islalla.

Vepsän saari on loistava mahdollisuus lähiretkeillä keskellä Airiston ulappaa, ja mikä parasta sinne pääsee helposti myös ilman omaa venettä. Turun keskustasta, Aurajoen länsirannalta ravintola Vaakahuoneen edustalta lähtee Vepsään useita vesibussivuoroja päivittäin ja matka kestää tunnin. Vesibussi Lily kulkee sinne kolme kertaa päivässä. Vepsästä löytyy omalla veneellä liikkuville myös vierasvenesatama. Saari on avoinna toukokuun lopusta syyskuun alkuun.

Vepsän saari on 17 hehtaarin laajuinen Turun kaupungin ulkoilusaari ja aikoinaan se on toiminut myös salakuljettajien piilopaikkana. Vepsästä löytyy uimaranta, kioski, kahvila-ravintola sekä vuokrattavia saunoja. Merelle pääsee tutustumaan saarelta käsin myös paikan päällä vuokrattavaksi saatavien kanoottien ja veneiden kanssa.

Vepsän saarelle voi lähteä pidemmäksikin ajaksi vuokraamalla lomamökin saarelta tai telttaillen tai vierasvenesatamassa omassa veneessä. Saarelta löytyy myös kesäteatteria.

Toinen mielenkiintoinen saarikohde on Pähkinäinen, joka on myös Turun kaupungin ulkoilusaari ja 175 hehtaaria pinta-alaltaan. Pähkinäisissä pääsee tutustumaan luonnonkauniisiin maisemiin, jotka muodostuvat muun muassa pähkinäpensaista ja lehtipuumetsistä. Pähkinäisissä on laaja luonnonsuojelualue ja hyvät kalavedet sekä kirkasvetinen uimaranta.

Saarella on jylhiä kalliorantoja ja aikaisemmin se toimi hevosten kesälaitumena. Pähkinäisiin matkatessa kannattaa varata mukaan luonto-opas, koska sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia kasvi- ja eläinlajeja.

Pähkinäisissä voi yöpyä muun muassa savesta ja kanervasta rakennetusta päätalossa. Sieltä löytyy myös telttailualue.

Marianne Rovio

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.